Örnek Davranış

Yaşam 09.11.2014 - 19:26, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2697+ kez okundu.
 

Örnek Davranış

Örnek Davranış

Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı Soğukpınar Mahallesi’nde yaşayan Ercan Bayrak Ordu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve durumu ağır olan annesinin yanına gelirken yolda içinde 5 bin 200 lira olan bir cüzdan buldu. Ercan Bayrak durumu şöyle açıkladı;“Hastam var. Annem yoğun bakımda yatıyor. Sabah hastaneye gelirken yolda cüzdan buldum. Hastanede çalışan kızım var. Ona durumu anlattım. Onunla beraber hastane polisine teslim ettik. Memur arkadaşta paranın sahibini buldu. Çok güzel duygular bunlar. Bunu her vatandaşın yapması gerekir. Ben içimden geleni yaptım. Daha büyük miktarda bir para da olabilirdi. Ama neye lazımdı? Hastası mı vardı, ihtiyacı mı vardı? Diye düşünüp herkesin bunu yapması gerekir. Çünkü o parayı zaten ben alsam da bana da yaramazdı. Hiç kimseye iyi gelmez.Para inşaat işleri yapan Selami Öztürk’e ait. İnşaatında çalışan işçilerin maaşı vardı." Ercan Bayrak, hiç tereddüt etmeden cüzdanı hastane polisine verdi. Poliste cüzdanı sahibine ulaştırdı. Maddi sıkıntı yaşadığını söyleyen Ercan Bayrak, “hiçbir sosyal güvencem yok. Torba yasada borçların yeniden yapılandırılmasıyla SSK’ya 21 milyar borcumu taksitlendirdim ama ödeyemiyorum. Eve Ekmek götürecek param dahi yok ama vicdanen ben bu parayı yiyemezdim.” Maddi açıdan zor günler geçirmesine rağmen Ercan Bayrak’ın bu davranışı Selami Öztürk’ü de büyük bir sevince boğarken, “paramın kaybolduğunu anlayınca belediyeye anonsa gidiyordum, o arada telefon geldi. Bundan büyük bir sevinç yok.”dedi ve Öztürk paraya dokunmadan polise teslim eden Ercan Bayrak'a teşekkür etti. Daha sonra da, ne diyelim Allah böyle insanlarla karşılaştırsın helal olsun seni yetiştiren anne ve babaya dersek az olmaz.İnşallah bu davranışta bulunan insanların sayısı da artar." diyerek temennilerde bulundu.
Örnek Davranış

Ordu’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı Soğukpınar Mahallesi’nde yaşayan Ercan Bayrak Ordu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve durumu ağır olan annesinin yanına gelirken yolda içinde 5 bin 200 lira olan bir cüzdan buldu.

Ercan Bayrak durumu şöyle açıkladı;“Hastam var. Annem yoğun bakımda yatıyor. Sabah hastaneye gelirken yolda cüzdan buldum. Hastanede çalışan kızım var. Ona durumu anlattım. Onunla beraber hastane polisine teslim ettik. Memur arkadaşta paranın sahibini buldu. Çok güzel duygular bunlar. Bunu her vatandaşın yapması gerekir. Ben içimden geleni yaptım. Daha büyük miktarda bir para da olabilirdi. Ama neye lazımdı? Hastası mı vardı, ihtiyacı mı vardı? Diye düşünüp herkesin bunu yapması gerekir. Çünkü o parayı zaten ben alsam da bana da yaramazdı. Hiç kimseye iyi gelmez.Para inşaat işleri yapan Selami Öztürk’e ait. İnşaatında çalışan işçilerin maaşı vardı."

Ercan Bayrak, hiç tereddüt etmeden cüzdanı hastane polisine verdi. Poliste cüzdanı sahibine ulaştırdı. Maddi sıkıntı yaşadığını söyleyen Ercan Bayrak, “hiçbir sosyal güvencem yok. Torba yasada borçların yeniden yapılandırılmasıyla SSK’ya 21 milyar borcumu taksitlendirdim ama ödeyemiyorum. Eve Ekmek götürecek param dahi yok ama vicdanen ben bu parayı yiyemezdim.” Maddi açıdan zor günler geçirmesine rağmen Ercan Bayrak’ın bu davranışı Selami Öztürk’ü de büyük bir sevince boğarken, “paramın kaybolduğunu anlayınca belediyeye anonsa gidiyordum, o arada telefon geldi. Bundan büyük bir sevinç yok.”dedi ve Öztürk paraya dokunmadan polise teslim eden Ercan Bayrak'a teşekkür etti. Daha sonra da, ne diyelim Allah böyle insanlarla karşılaştırsın helal olsun seni yetiştiren anne ve babaya dersek az olmaz.İnşallah bu davranışta bulunan insanların sayısı da artar." diyerek temennilerde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.