ÖRNEK FINDIK BAHÇELERİ OLUŞTURULUYOR

Gündem 26.11.2019 - 14:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2110+ kez okundu.
 

ÖRNEK FINDIK BAHÇELERİ OLUŞTURULUYOR

Ordu Valiliği himayesinde İl-İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Odalarımız tarafından uygulanan “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturuldu.

Ordu Valiliği himayesinde İl-İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Odalarımız tarafından uygulanan “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturuldu. Başarılı şekilde devam eden proje ile birlikte ilimizin ana ürünü olan fındıkta verim ve kalitenin artırılması hedefleniyor. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Müdürü  Kemal Yılmaz; “İlimizin en önemli tarımsal ürünü fındık olup, ilimiz de 125 bini aşkın üreticimiz tarafından fındık tarımı yapılmaktadır. Dünya fındık üretiminin % 25’i, Ülkemiz fındık üretiminin ise yaklaşık %35’i sadece ilimiz üreticileri tarafından karşılanmaktadır.  İlimiz için bu kadar önemli olan fındıkta, doğru uygulamaları yaygınlaştırarak verim ve kaliteyi artırmak, dolayısı ile üreticilerimizin fındık üretiminden daha fazla gelir elde edebilmelerini sağlamak amacıyla Ordu Valiliğimizin desteğiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” ni uygulamaya koyduk. Proje kapsamında İl-İlçe Müdürlüklerimizde ve Ziraat Odalarımızda görevli teknik personeller ile oluşturduğumuz timler vasıtasıyla ilimiz genelinde 670 mahallede toplam 2 bin 10 adet örnek fındık bahçesi oluşturmayı planlıyoruz. Bahçelerin budanmasında ve bakım işlemlerinde kullanılan alet ve ekipmanlar Valiliğimize bağlı YİKOB tarafından karşılanmıştır” dedi. Örnek bahçe uygulama timleri  tarafından 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturulduğunu vurgulayan İl Müdürümüz; “Proje kapsamında oluşturulan timlerimiz Kasım ayı itibariyle sahaya inerek ilimiz genelinde yoğun bir şekilde budama işlemlerine başladılar. Bu süreçte timlerimiz 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturdu. Proje ile birlikte hedefimiz olan 2 bin 10 adet örnek bahçeyi 2020 yılı Mayıs ayına kadar oluşturmayı planlıyoruz. Oluşturduğumuz örnek bahçeler üreticilerimize örnek olacak böylelikle fındık üretiminde geleneksel uygulamaların yerine tekniğine uygun üretim yapılacak ve yanlış budama ile verimden düşmüş fındık bahçeleri yeniden verimli hale getirilecek. Projemizi yakından takip eden ve destek veren Valimiz Seddar Yavuz başta olmak üzere Ziraat Odalarımıza, İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde özveriyle çalışan tüm teknik personele teşekkür ediyorum. Sektörde bulunan tüm paydaşlarımızla uyumlu ve birlikte çalışarak ilimizde fındıkta verim ve kaliteyi artıracağız” ifadelerini kullandı.  
Ordu Valiliği himayesinde İl-İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Odalarımız tarafından uygulanan “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturuldu.

Ordu Valiliği himayesinde İl-İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Odalarımız tarafından uygulanan “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” kapsamında 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturuldu. Başarılı şekilde devam eden proje ile birlikte ilimizin ana ürünü olan fındıkta verim ve kalitenin artırılması hedefleniyor.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Müdürü  Kemal Yılmaz; “İlimizin en önemli tarımsal ürünü fındık olup, ilimiz de 125 bini aşkın üreticimiz tarafından fındık tarımı yapılmaktadır. Dünya fındık üretiminin % 25’i, Ülkemiz fındık üretiminin ise yaklaşık %35’i sadece ilimiz üreticileri tarafından karşılanmaktadır.  İlimiz için bu kadar önemli olan fındıkta, doğru uygulamaları yaygınlaştırarak verim ve kaliteyi artırmak, dolayısı ile üreticilerimizin fındık üretiminden daha fazla gelir elde edebilmelerini sağlamak amacıyla Ordu Valiliğimizin desteğiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi” ni uygulamaya koyduk. Proje kapsamında İl-İlçe Müdürlüklerimizde ve Ziraat Odalarımızda görevli teknik personeller ile oluşturduğumuz timler vasıtasıyla ilimiz genelinde 670 mahallede toplam 2 bin 10 adet örnek fındık bahçesi oluşturmayı planlıyoruz. Bahçelerin budanmasında ve bakım işlemlerinde kullanılan alet ve ekipmanlar Valiliğimize bağlı YİKOB tarafından karşılanmıştır” dedi.
Örnek bahçe uygulama timleri  tarafından 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturulduğunu vurgulayan İl Müdürümüz; “Proje kapsamında oluşturulan timlerimiz Kasım ayı itibariyle sahaya inerek ilimiz genelinde yoğun bir şekilde budama işlemlerine başladılar. Bu süreçte timlerimiz 20 günde 400 adet örnek fındık bahçesi oluşturdu. Proje ile birlikte hedefimiz olan 2 bin 10 adet örnek bahçeyi 2020 yılı Mayıs ayına kadar oluşturmayı planlıyoruz. Oluşturduğumuz örnek bahçeler üreticilerimize örnek olacak böylelikle fındık üretiminde geleneksel uygulamaların yerine tekniğine uygun üretim yapılacak ve yanlış budama ile verimden düşmüş fındık bahçeleri yeniden verimli hale getirilecek. Projemizi yakından takip eden ve destek veren Valimiz Seddar Yavuz başta olmak üzere Ziraat Odalarımıza, İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde özveriyle çalışan tüm teknik personele teşekkür ediyorum. Sektörde bulunan tüm paydaşlarımızla uyumlu ve birlikte çalışarak ilimizde fındıkta verim ve kaliteyi artıracağız” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.