ORMAN YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI

Gündem 15.11.2019 - 13:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2940+ kez okundu.
 

ORMAN YANGINLARI KONTROL ALTINA ALINDI

Ordu’nun Akkuş, Korgan, Kumru, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinin sınır bölgesinde çıkan orman yangınları Büyükşehir Belediyesinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ordu’nun Akkuş, Korgan, Kumru, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinin sınır bölgesinde çıkan orman yangınları Büyükşehir Belediyesinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. KRİZ MASASI OLUŞTURULDU Çıkan yangınlar sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yusuf Çınkıl başkanlığında acil kriz masası oluşturuldu. Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gölköy itfaiye grup amirliklerinin yanı sıra OSKİ’den ekip ve ekipman desteği sağlanırken Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşme yapılarak koordinasyon sağlandı. Ekiplerin acil ve etkin müdahalesiyle Akkuş, Korgan, Kumru ilçelerindeki yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, ormanlık alana girmekte güçlük çekilmesi nedeniyle Gürgentepe’deki yangını söndürme çalışmaları uzun sürdü. 3 itfaiye, 1 orman aracı, 1 OSKİ su tankı, 2 iş makinası ve 42 personelle olay yerinde çalışma yürütüldü. Yangını kısmen kontrol altına alan ekipler bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. İTFAİYE EKİPLERİ VATANDAŞLARI UYARDI Mangal, sigara, temizlik amacı ile yakılan ateş ve rastgele atılan şişelerin orman yangınlarına davetiye çıkardığını, sıcak havayla kuruyan otlar ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmaya elverişli hale geldiğini belirten Büyükşehir Belediyesi itfaiye Dairesi Başkanlığı yaptığı açıklamada, “Hava sıcaklıklarının artması ile anız, bahçe, tarla, orman yangınlarında artış olması ihtimali artmaktadır. Temizlik amaçlı yakılan ateş doğaya büyük zararlar vermekte, kontrol altına alınamaması sebebiyle de büyük yangınlara neden olmaktadır. Bahçe temizliği için ateş yakılmamalıdır. Piknik ve gezi alanlarına çöp atılmamalı, kolay alevlenici, güneş ışınlarını yansıtıcı (cam, metal, vb.) malzemeler bırakılmamalıdır. Seyir halindeki araçlardan sigara vb. atılmamalıdır” ifadelerine yer verildi.
Ordu’nun Akkuş, Korgan, Kumru, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinin sınır bölgesinde çıkan orman yangınları Büyükşehir Belediyesinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Ordu’nun Akkuş, Korgan, Kumru, Gürgentepe ve Çamaş ilçelerinin sınır bölgesinde çıkan orman yangınları Büyükşehir Belediyesinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Çıkan yangınlar sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Yusuf Çınkıl başkanlığında acil kriz masası oluşturuldu. Altınordu, Fatsa, Ünye ve Gölköy itfaiye grup amirliklerinin yanı sıra OSKİ’den ekip ve ekipman desteği sağlanırken Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşme yapılarak koordinasyon sağlandı.

Ekiplerin acil ve etkin müdahalesiyle Akkuş, Korgan, Kumru ilçelerindeki yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, ormanlık alana girmekte güçlük çekilmesi nedeniyle Gürgentepe’deki yangını söndürme çalışmaları uzun sürdü. 3 itfaiye, 1 orman aracı, 1 OSKİ su tankı, 2 iş makinası ve 42 personelle olay yerinde çalışma yürütüldü. Yangını kısmen kontrol altına alan ekipler bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor.

İTFAİYE EKİPLERİ VATANDAŞLARI UYARDI

Mangal, sigara, temizlik amacı ile yakılan ateş ve rastgele atılan şişelerin orman yangınlarına davetiye çıkardığını, sıcak havayla kuruyan otlar ve yaprakların küçük bir kıvılcımla tutuşmaya elverişli hale geldiğini belirten Büyükşehir Belediyesi itfaiye Dairesi Başkanlığı yaptığı açıklamada, “Hava sıcaklıklarının artması ile anız, bahçe, tarla, orman yangınlarında artış olması ihtimali artmaktadır. Temizlik amaçlı yakılan ateş doğaya büyük zararlar vermekte, kontrol altına alınamaması sebebiyle de büyük yangınlara neden olmaktadır. Bahçe temizliği için ateş yakılmamalıdır. Piknik ve gezi alanlarına çöp atılmamalı, kolay alevlenici, güneş ışınlarını yansıtıcı (cam, metal, vb.) malzemeler bırakılmamalıdır. Seyir halindeki araçlardan sigara vb. atılmamalıdır” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.