OREN, ENERJİ YATIRIMLARINI HAYATA GEÇİRİYOR

Gündem 13.04.2020 - 00:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3075+ kez okundu.
 

OREN, ENERJİ YATIRIMLARINI HAYATA GEÇİRİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi enerji yatırımlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi enerji yatırımlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile kurulan ve Ordu’daki yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışan Ordu Çevre Enerji Sanayi Ticaret A.Ş ( OREN) ilk iş olarak OSKİ bünyesindeki su şebekelerini inceleyerek hidroelektrik üretimine başladı. ARITMA TESİSİNE 100 KW’LIK TÜRBİN KURULACAK Proje kapsamında Altınordu ilçesindeki arıtma tesisine su taşıyan hatlara tamamen yerli tasarım ve üretim olan 100 KW büyüklüğünde türbin kurulacak. Şirket yılın başında Bursa’da başladığı üretim çalışmasını 3 ay gibi kısa bir sürede kurulabilir aşamaya getirdi. Üretimine hızla devam edilen türbinin önümüzdeki günlerde kurulumu yapılacak. Arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının 3,5 katı düzeyinde olan türbin kurulduğunda 687.000 KW h/yıl elektrik üretim kapasitesi sağlayacak. Artan enerji, mahsuplaşma şeklinde diğer birimlerde kullanılacak. “HEDEFİMİZ KENDİMİZE YETEN BİR BELEDİYE OLMAK” Yerli ve milli imkânlar ile üretilen enerji tesisi, yatırımcılar için de örnek teşkil edecek. Ordu’daki tüm enerji kaynaklarını kullanmak istediklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “ Artık Karadeniz’in dereleri boşa akmayacak, çay ve fındık gibi yöresel bir zenginlik kaynağı olacak. Bu sebeple yatırımcıları bu bölgedeki potansiyeli açığa çıkarmaya ve kullanmaya davet ediyorum. OREN şirketimiz yaptığı çalışmaları hidroelektriğin yanı sıra rüzgâr ve güneşle de geliştirecek. Bu alanda kendisine özel sektör ortaklıkları da kurmaya çalışan enerji şirketimiz, aynı zamanda bölgeye yatırım yapan özel sektöre de destek oluyor. Hedefimiz kendimize yeten bir belediye olmak. Örnek çalışmalarımızla ülkemizin enerji açığını kapatabilecek çözümleri uygulamaya geçirerek kamu-özel sektör ortaklıkları kurarak hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisini büyüteceğiz” dedi  
Ordu Büyükşehir Belediyesi enerji yatırımlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi enerji yatırımlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile kurulan ve Ordu’daki yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde çalışan Ordu Çevre Enerji Sanayi Ticaret A.Ş ( OREN) ilk iş olarak OSKİ bünyesindeki su şebekelerini inceleyerek hidroelektrik üretimine başladı.

ARITMA TESİSİNE 100 KW’LIK TÜRBİN KURULACAK

Proje kapsamında Altınordu ilçesindeki arıtma tesisine su taşıyan hatlara tamamen yerli tasarım ve üretim olan 100 KW büyüklüğünde türbin kurulacak. Şirket yılın başında Bursa’da başladığı üretim çalışmasını 3 ay gibi kısa bir sürede kurulabilir aşamaya getirdi. Üretimine hızla devam edilen türbinin önümüzdeki günlerde kurulumu yapılacak. Arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının 3,5 katı düzeyinde olan türbin kurulduğunda 687.000 KW h/yıl elektrik üretim kapasitesi sağlayacak. Artan enerji, mahsuplaşma şeklinde diğer birimlerde kullanılacak.

“HEDEFİMİZ KENDİMİZE YETEN BİR BELEDİYE OLMAK”

Yerli ve milli imkânlar ile üretilen enerji tesisi, yatırımcılar için de örnek teşkil edecek. Ordu’daki tüm enerji kaynaklarını kullanmak istediklerini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “ Artık Karadeniz’in dereleri boşa akmayacak, çay ve fındık gibi yöresel bir zenginlik kaynağı olacak. Bu sebeple yatırımcıları bu bölgedeki potansiyeli açığa çıkarmaya ve kullanmaya davet ediyorum. OREN şirketimiz yaptığı çalışmaları hidroelektriğin yanı sıra rüzgâr ve güneşle de geliştirecek. Bu alanda kendisine özel sektör ortaklıkları da kurmaya çalışan enerji şirketimiz, aynı zamanda bölgeye yatırım yapan özel sektöre de destek oluyor. Hedefimiz kendimize yeten bir belediye olmak. Örnek çalışmalarımızla ülkemizin enerji açığını kapatabilecek çözümleri uygulamaya geçirerek kamu-özel sektör ortaklıkları kurarak hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisini büyüteceğiz” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.