ORDULU GENÇLER ERZURUM’DA

Gündem 25.07.2022 - 13:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4025+ kez okundu.
 

ORDULU GENÇLER ERZURUM’DA

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve Ordu’da sürdürülen “Anadoluyuz Biz Projesi” çerçevesinde 37 genç Erzurum’a gitti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve Ordu’da sürdürülen “Anadoluyuz Biz Projesi” çerçevesinde 37 genç Erzurum’a gitti. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Anadoluyuz Biz Projesi” çerçevesinde, Ordulu 37 genç 21-25 Temmuz 2022 tarihleri arasında Erzurum şehrini ziyaret etti. Gençler, doğal güzellikleri içinde barındıran Dadaşlar Diyarını 4 gün boyunca düzenlenen programlarla gezme fırsatı buldular. Gezi hakkında bilgi veren Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız destekleri ile gerçekleştirilen projeler çerçevesinde daha öncesinde Anadolu’nun farklı illerinden gelen gençlerimizi Anadoluyuz Biz Projesi çerçevesinde ilimizde ağırlamıştık. Projenin devamında şehrimizden gençlerimizi Erzurum iline uğurladık. Tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı bulan gençlerimiz, yöresel yemekleri tatma imkânı buluyorlar. Aynı zamanda burada yeni arkadaşlıklar dostluklar kurup, farklı illerden gönül köprüsü kuracaklar. Bir çok gencimizin gerek kamplarla gerekse gezilerle yeni şehirler keşfediyor, yeni arkadaşlıklar kuruyor. Bizlerde inşallah 27 -31 Temmuz 2022 tarihleri arasında Erzurum’dan misafir gelecek gençlerimizi ağırlayacağız. Desteklerinden dolayı başta Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e teşekkür ederim" dedi. Ordu’dan Erzurum’a Anadoluyuz Biz Projesi ile gezen gençler 1. Gün Yakutiye Gençlik Merkezi’nde Müzik dinletisi ve Sohbet programına katıldılar. 2. Gün Protokol ziyaretlerini gerçekleştiren gençler, Tivnikli Erkek Kuran Kursu, Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaretlerinin ardından öğrenciler çevre temizliği yaparak ağaçlara kuş yemliği yerleştirdi ve hayvanlara yem bırakıldı. Kültürel Ve Tarihi Gezi [Azizye Tabyaları Ve Nene Hatun Türbesi Ve Nene Hatun Türbesi], Kars Kapı Şehitliği Ziyareti, Müzeler (Kongre Binası, Yakutiye Medresesi), 3.günde ise Totum Şelalesi ve Yedi Göller Ziyareti, Tortum Şelalesi Çevre Temizliği, Pirinkayalar Cam Seyir Terasına, Uzundere Esnaf İle Hasbihal Ve Proje Tanıtımı, Gençlerimiz programın 4.gününde Tarihi ve Kültürel Gezi (Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii, Üç Kümbetler, Lalapaşa Camii, Atatürk Evi Ve Taşhan Ziyaretleri Serbest Zaman) gezerek, şehrin kültürü ve tarihi hakkında bilgi aldı. Spor Tesisleri Ziyareti (Curling, Atlama Kuleleri, Buz Hokeyi, Buz Pateni Etkinliği) Yakutiye Gençlik Merkezi Bahçesinde Kamp Ateşi ve Müzik dinletisi programlarına katılarak gezilerini tamamlayarak Ordu’ya döndüler.  
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve Ordu’da sürdürülen “Anadoluyuz Biz Projesi” çerçevesinde 37 genç Erzurum’a gitti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve Ordu’da sürdürülen “Anadoluyuz Biz Projesi” çerçevesinde 37 genç Erzurum’a gitti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Anadoluyuz Biz Projesi” çerçevesinde, Ordulu 37 genç 21-25 Temmuz 2022 tarihleri arasında Erzurum şehrini ziyaret etti. Gençler, doğal güzellikleri içinde barındıran Dadaşlar Diyarını 4 gün boyunca düzenlenen programlarla gezme fırsatı buldular.
Gezi hakkında bilgi veren Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız destekleri ile gerçekleştirilen projeler çerçevesinde daha öncesinde Anadolu’nun farklı illerinden gelen gençlerimizi Anadoluyuz Biz Projesi çerçevesinde ilimizde ağırlamıştık. Projenin devamında şehrimizden gençlerimizi Erzurum iline uğurladık. Tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı bulan gençlerimiz, yöresel yemekleri tatma imkânı buluyorlar. Aynı zamanda burada yeni arkadaşlıklar dostluklar kurup, farklı illerden gönül köprüsü kuracaklar. Bir çok gencimizin gerek kamplarla gerekse gezilerle yeni şehirler keşfediyor, yeni arkadaşlıklar kuruyor. Bizlerde inşallah 27 -31 Temmuz 2022 tarihleri arasında Erzurum’dan misafir gelecek gençlerimizi ağırlayacağız. Desteklerinden dolayı başta Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e teşekkür ederim" dedi.
Ordu’dan Erzurum’a Anadoluyuz Biz Projesi ile gezen gençler 1. Gün Yakutiye Gençlik Merkezi’nde Müzik dinletisi ve Sohbet programına katıldılar.
2. Gün Protokol ziyaretlerini gerçekleştiren gençler, Tivnikli Erkek Kuran Kursu, Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaretlerinin ardından öğrenciler çevre temizliği yaparak ağaçlara kuş yemliği yerleştirdi ve hayvanlara yem bırakıldı. Kültürel Ve Tarihi Gezi [Azizye Tabyaları Ve Nene Hatun Türbesi Ve Nene Hatun Türbesi], Kars Kapı Şehitliği Ziyareti, Müzeler (Kongre Binası, Yakutiye Medresesi),
3.günde ise Totum Şelalesi ve Yedi Göller Ziyareti, Tortum Şelalesi Çevre Temizliği, Pirinkayalar Cam Seyir Terasına, Uzundere Esnaf İle Hasbihal Ve Proje Tanıtımı, Gençlerimiz programın 4.gününde Tarihi ve Kültürel Gezi (Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii, Üç Kümbetler, Lalapaşa Camii, Atatürk Evi Ve Taşhan Ziyaretleri Serbest Zaman) gezerek, şehrin kültürü ve tarihi hakkında bilgi aldı. Spor Tesisleri Ziyareti (Curling, Atlama Kuleleri, Buz Hokeyi, Buz Pateni Etkinliği) Yakutiye Gençlik Merkezi Bahçesinde Kamp Ateşi ve Müzik dinletisi programlarına katılarak gezilerini tamamlayarak Ordu’ya döndüler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.