Ordu'da sorular çalındı mı?

Eğitim 02.05.2015 - 01:04, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4294+ kez okundu.
 

Ordu'da sorular çalındı mı?

TÜRKİYE genelinde 29 ve 30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yani kısaca TEOG sınavlarında Ordu'daki iki okulda birer soru sandığının kilitlerinin kırıldığı yönünde çıkan haberlere, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yanıt verdi.Bakan Avcı, sınav güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir sorun yaşanmadığını, Ordu'da kilitlerinin kırıldığı ileri sürülen kutuların 2 kilidi olduğunu ve içerisinde de 3 katlı güvenlik tedbiri bulunduğunu söyledi.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’ye yaptığı ziyaret kapsamında Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Shimomura ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, Ordu'da TEOG Sınav sorularının çalındığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.   TEOG Sınavı'na yurtiçinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurtdışında ise 8 ülke 16 merkezde toplam 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin katıldığını belirten Bakan Avcı, sınavların güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Ordu'da, iki sınav sandığının kilitlerinin kırıldığına ilişkin haberler yapıldığının hatırlatılması üzerine Bakan Avcı, sınav kutularının 2 kilidi olduğunu ve içerisinde de 3 katlı güvenlik tedbiri bulunduğunu söyledi.    "KİLİTLER TAŞINMA ESNASINDA KIRILDI"   Bir kilidin kamyona yüklenirken, taşınma esnasında kırılmasının sınav güvenliğini tehlikeye atacak bir girişim olmadığının tutanaklarla tespit edildiğini belirten Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:   "Dolayısıyla, orada bir sorun yok. Bir başka yerde, bir öğretmenimiz galiba cep telefonuyla sınav bitmede soruların fotoğrafını çekip, dışarıya servis etmek isterken görülmüş, onunla ilgili soruşturma yapılıyor. Ama bunların hiçbirisi sınav güvenliğini, soru güvenliğini ve cevap güvenliğini tehlikeye atacak girişimler olarak görülmüyor. Ama yapanlarla ilgili olarak da ayrıca sınav güvenliğini tehlikeye atmamış olsa bile bu tür uygulamalarla ilgili soruşturmamızı da sürdürüyoruz."   Sınavlarda görev alan öğretmenlere, müdürlere, müdür yardımcılarına, emniyet mensuplarına, jandarmaya, yerel makamlara ve diğer ilgililere teşekkür eden Avcı, çok büyük bir organizasyonu, disiplinle, sorumluluk bilinciyle ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandırdıklarını söyledi.
TÜRKİYE genelinde 29 ve 30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yani kısaca TEOG sınavlarında Ordu'daki iki okulda birer soru sandığının kilitlerinin kırıldığı yönünde çıkan haberlere, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yanıt verdi.Bakan Avcı, sınav güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir sorun yaşanmadığını, Ordu'da kilitlerinin kırıldığı ileri sürülen kutuların 2 kilidi olduğunu ve içerisinde de 3 katlı güvenlik tedbiri bulunduğunu söyledi.
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’ye yaptığı ziyaret kapsamında Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Shimomura ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Avcı, Ordu'da TEOG Sınav sorularının çalındığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

TEOG Sınavı'na yurtiçinde 970 merkezde, 18 bin 349 okulda, yurtdışında ise 8 ülke 16 merkezde toplam 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin katıldığını belirten Bakan Avcı, sınavların güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti. Ordu'da, iki sınav sandığının kilitlerinin kırıldığına ilişkin haberler yapıldığının hatırlatılması üzerine Bakan Avcı, sınav kutularının 2 kilidi olduğunu ve içerisinde de 3 katlı güvenlik tedbiri bulunduğunu söyledi. 

 

"KİLİTLER TAŞINMA ESNASINDA KIRILDI"

 

Bir kilidin kamyona yüklenirken, taşınma esnasında kırılmasının sınav güvenliğini tehlikeye atacak bir girişim olmadığının tutanaklarla tespit edildiğini belirten Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Dolayısıyla, orada bir sorun yok. Bir başka yerde, bir öğretmenimiz galiba cep telefonuyla sınav bitmede soruların fotoğrafını çekip, dışarıya servis etmek isterken görülmüş, onunla ilgili soruşturma yapılıyor. Ama bunların hiçbirisi sınav güvenliğini, soru güvenliğini ve cevap güvenliğini tehlikeye atacak girişimler olarak görülmüyor. Ama yapanlarla ilgili olarak da ayrıca sınav güvenliğini tehlikeye atmamış olsa bile bu tür uygulamalarla ilgili soruşturmamızı da sürdürüyoruz."

 

Sınavlarda görev alan öğretmenlere, müdürlere, müdür yardımcılarına, emniyet mensuplarına, jandarmaya, yerel makamlara ve diğer ilgililere teşekkür eden Avcı, çok büyük bir organizasyonu, disiplinle, sorumluluk bilinciyle ve sağlıklı bir şekilde sonuçlandırdıklarını söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.