ORDU DEVLET HASTANESİ ESWL ÜNİTESİ YENİLENDİ

Sağlık 11.05.2015 - 21:58, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3223+ kez okundu.
 

ORDU DEVLET HASTANESİ ESWL ÜNİTESİ YENİLENDİ

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ordu Devlet Hastanesi ESWL Ünitesini yeniledi.

Böbrek taşlarının tedavisinde son teknoloji olan ESWL (Extracorporeal Shock Wave Therapy) ile anestezi uygulamadan ağrısız, sancısız tedavi olanağı sunulmaktadır. ESWL adı verilen cihaz vücut dışından taşın olduğu bölgeye "sadme dalgaları" göndererek taşlara ulaşır ve bu dalgalar yardımıyla taşları kırar.Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yeni ESWL (Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy) cihazımız son derece gelişmiş olup, 4. jenerasyon taş kırma cihazıdır. Taşlar vücut dışından ses dalgalarıyla kırılarak küçük parçalara ayrılır ve idrar kanalından vücut dışına atılır. Genellikle bu yöntemle 2.5 cm'den küçük taşlar %85-90 başarıyla tedavi edilmektedir. Bu cihazın özelliği hem ultrasonik hem filoroskopik görüntüleme sistemlerine sahip olmasıdır” şeklinde konuştu.Taş tedavisinde ESWL’nin kolay ve konforlu bir yöntem olduğunu belirten Küçükoğlu: “Tedavi sırasında hasta ağrı ve sancı duymamaktadır. Bu yüzden tedavi esnasında herhangi bir ağrı kesici ilaç verilmesine gerek yoktur. Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir. Bu seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişir. Bu tedavi yöntemi 2 cm’den küçük taşlar için uygulanmaktadır. Eğer taş 2 cm'den büyük ise, bu tür taşlarda endoskopik veya açık cerrahi yöntemleri tercih edilir. Bu cihazın başarı oranı, böbrek taşlarında (%80-85) Üreter (idrar yolu) taşlarında (% 85-90), alt üreter taşlarında ise ( %75-80) dir. Seanslar yaklaşık 30 dk. sürer ve işlem sonrasında hasta hemen normal hayatına dönebilir. Sadece kırılan taşlar vücuttan idrar yoluyla atılırken ağrı gelişebilir. Böyle durumlarda hastaya ağrı kesici ve gerekli tedaviler (örneğin sıcak uygulama, egzersiz) verilebilir. Her iki seans arası ortalama 2 veya 3 gündür” dedi.Ordu Devlet Hastanesinde yenilenen ESWL Ünitesi tüm bölge halkına hizmet veriyor.
Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ordu Devlet Hastanesi ESWL Ünitesini yeniledi.

Böbrek taşlarının tedavisinde son teknoloji olan ESWL (Extracorporeal Shock Wave Therapy) ile anestezi uygulamadan ağrısız, sancısız tedavi olanağı sunulmaktadır. ESWL adı verilen cihaz vücut dışından taşın olduğu bölgeye "sadme dalgaları" göndererek taşlara ulaşır ve bu dalgalar yardımıyla taşları kırar.
Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yeni ESWL (Extracorporeal Shock Wave Lithotripsy) cihazımız son derece gelişmiş olup, 4. jenerasyon taş kırma cihazıdır. Taşlar vücut dışından ses dalgalarıyla kırılarak küçük parçalara ayrılır ve idrar kanalından vücut dışına atılır. Genellikle bu yöntemle 2.5 cm'den küçük taşlar %85-90 başarıyla tedavi edilmektedir. Bu cihazın özelliği hem ultrasonik hem filoroskopik görüntüleme sistemlerine sahip olmasıdır” şeklinde konuştu.
Taş tedavisinde ESWL’nin kolay ve konforlu bir yöntem olduğunu belirten Küçükoğlu: “Tedavi sırasında hasta ağrı ve sancı duymamaktadır. Bu yüzden tedavi esnasında herhangi bir ağrı kesici ilaç verilmesine gerek yoktur. Tedaviler ortalama 3 seans sürmektedir. Bu seanslar taşın büyüklüğüne ve yerine göre değişir. Bu tedavi yöntemi 2 cm’den küçük taşlar için uygulanmaktadır. Eğer taş 2 cm'den büyük ise, bu tür taşlarda endoskopik veya açık cerrahi yöntemleri tercih edilir. Bu cihazın başarı oranı, böbrek taşlarında (%80-85) Üreter (idrar yolu) taşlarında (% 85-90), alt üreter taşlarında ise ( %75-80) dir. Seanslar yaklaşık 30 dk. sürer ve işlem sonrasında hasta hemen normal hayatına dönebilir. Sadece kırılan taşlar vücuttan idrar yoluyla atılırken ağrı gelişebilir. Böyle durumlarda hastaya ağrı kesici ve gerekli tedaviler (örneğin sıcak uygulama, egzersiz) verilebilir. Her iki seans arası ortalama 2 veya 3 gündür” dedi.
Ordu Devlet Hastanesinde yenilenen ESWL Ünitesi tüm bölge halkına hizmet veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.