ORDU’YA B1 FUTBOL SAHASI

Spor 07.05.2022 - 01:42, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3265+ kez okundu.
 

ORDU’YA B1 FUTBOL SAHASI

Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine Görme Engelliler için 25x45 metre kare ölçülerinde nizami B1 sahası yapılıyor. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Görme Engelli Milli Futbolcu Vedat Yavuz ve Görme Engelliler İl Temsilcisi Yadikar Erkan Çömlek şantiye alanını ziyaret etti. Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı devam ediyor. İl Müdürü Genç,” Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi tesisindeyiz. Bulunduğumuz alana Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle bir tane 50x70 ölçülerinde futbol sahası, görme engelliler için b1 sahası ve gençlerimiz için 20x40 ölçülerinde halı saha yapılacak. Firma son derece hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah yaz sonunda 3 futbol sahası da gençlerimizin hizmetine sunulmuş olacak. Bizlere bu imkanları sunan, gençlerimize bu hizmeti verme imkanı sağlayan başta  Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza gençlerimiz adına teşekkür ederim.”dedi. Görme Engelli Milli Futbolcu Vedat Yavuz,” Bizlerde görme engelliler b1 futbol sahasının yedincisinin Ordu’ya, Karadeniz’in incisi şehrimize yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Gerçekten buna ülke olarak çok ihtiyacımız vardı. Uluslararası müsabakaları, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarını artık ilimizde yapmak istiyoruz. Görme Engelli bireylerin neleri başardığını Karadeniz’den haykırmak istiyoruz. Karadenizli genç çocuklarımızı Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün katkıları ile onları yetiştirerek sporcu sayımızı arttırmak istiyoruz. Benim gibi Olimpiyat sporcuları yetişsin istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini hedefliyoruz. Bu hususta gerçekten çok emek sarf ediliyor. Görme Engelli kardeşlerimiz için ulaşım anlamında çok güzel bir yer seçildi. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, sporun içerisinden gelen sporun ruhunu çok iyi analiz eden İl Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu saha bittiğinde ülkemizde ender olacak bir tesise dönüşecek. Bizler Görme Engelliler Federasyonu olarak çok teşekkür ediyoruz.”dedi. Özellikle görme engelliler futbol müsabakaları için özel olarak B1 ( Hiç görmeyen sporcular) şartlarına uygun ampute futbol maçlarının oynanabileceği 22 metre genişliğinde 45metre uzunluğunda yapılacak olup, özel sporculara uygun halde tasarlanacak. Yapımına başlanan diğer sentetik çim yüzeli antrenman sahaları ise 20 metre genişlik 40 metre uzunluğunda halı saha ve 50 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda sentetik çim yüzeyli antrenman sahası ile birlikte 3 futbol sahası Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine eklenmiş olacak.  
Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine Görme Engelliler için 25x45 metre kare ölçülerinde nizami B1 sahası yapılıyor.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Görme Engelli Milli Futbolcu Vedat Yavuz ve Görme Engelliler İl Temsilcisi Yadikar Erkan Çömlek şantiye alanını ziyaret etti.

Altınordu İlçesinde Karşıyaka Mahallesinde bulunan Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi içerisine 3 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı devam ediyor.

İl Müdürü Genç,” Spor Toto Altınordu Spor Kompleksi tesisindeyiz. Bulunduğumuz alana Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle bir tane 50x70 ölçülerinde futbol sahası, görme engelliler için b1 sahası ve gençlerimiz için 20x40 ölçülerinde halı saha yapılacak. Firma son derece hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah yaz sonunda 3 futbol sahası da gençlerimizin hizmetine sunulmuş olacak. Bizlere bu imkanları sunan, gençlerimize bu hizmeti verme imkanı sağlayan başta  Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Milletvekillerimize ve İl Başkanımıza gençlerimiz adına teşekkür ederim.”dedi.

Görme Engelli Milli Futbolcu Vedat Yavuz,” Bizlerde görme engelliler b1 futbol sahasının yedincisinin Ordu’ya, Karadeniz’in incisi şehrimize yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Gerçekten buna ülke olarak çok ihtiyacımız vardı. Uluslararası müsabakaları, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarını artık ilimizde yapmak istiyoruz. Görme Engelli bireylerin neleri başardığını Karadeniz’den haykırmak istiyoruz. Karadenizli genç çocuklarımızı Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün katkıları ile onları yetiştirerek sporcu sayımızı arttırmak istiyoruz. Benim gibi Olimpiyat sporcuları yetişsin istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini hedefliyoruz. Bu hususta gerçekten çok emek sarf ediliyor. Görme Engelli kardeşlerimiz için ulaşım anlamında çok güzel bir yer seçildi. Bu anlamda Gençlik ve Spor Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, sporun içerisinden gelen sporun ruhunu çok iyi analiz eden İl Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu saha bittiğinde ülkemizde ender olacak bir tesise dönüşecek. Bizler Görme Engelliler Federasyonu olarak çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

Özellikle görme engelliler futbol müsabakaları için özel olarak B1 ( Hiç görmeyen sporcular) şartlarına uygun ampute futbol maçlarının oynanabileceği 22 metre genişliğinde 45metre uzunluğunda yapılacak olup, özel sporculara uygun halde tasarlanacak.

Yapımına başlanan diğer sentetik çim yüzeli antrenman sahaları ise 20 metre genişlik 40 metre uzunluğunda halı saha ve 50 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda sentetik çim yüzeyli antrenman sahası ile birlikte 3 futbol sahası Spor Toto Altınordu Spor Kompleksine eklenmiş olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.