ORDU ÜNiVERSiTESi 17. SIRADA

Eğitim 24.09.2018 - 11:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4028+ kez okundu.
 

ORDU ÜNiVERSiTESi 17. SIRADA

Kurulduğu yıldan itibaren bilimsel çalışmalarını aralıksız sürdüren Ordu Üniversitesi Web of Science veri tabanı sisteminde yer alan dergilerde yapılmış olan yayın sayılarının yer aldığı devlet üniversitelerinin indeksli yayın karnesine göre yükselişini sürdürüyor.

Kurulduğu yıldan itibaren bilimsel çalışmalarını aralıksız sürdüren Ordu Üniversitesi Web of Science veri tabanı sisteminde yer alan dergilerde yapılmış olan yayın sayılarının yer aldığı devlet üniversitelerinin indeksli yayın karnesine göre yükselişini sürdürüyor. 2006 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Arasında 17’inci Sırada Üniversitelerin akademik başarısının önemli kriterlerinden biri olan indeksli dergilerde yayınlanan makale sayılarının yer aldığı Web of Science veri tabanının 2014-2017 yılları arasındaki uluslararası yayın karnesine göre Ordu Üniversitesi öğretim elemanı başına düşen 0,92 yayın ortalaması ile 107 devlet üniversitesi arasında 58’inci sırada yer alırken 2006 yılından sonra kurulan 54 devlet üniversitesi arasında 17’inci sıraya yerleşti. Fiziki alan gelişiminin yanında kurulduğu yıldan itibaren bilimsel araştırma faaliyetlerini her geçen yıl arttırmaya devam eden Üniversitemiz 2014 yılında uluslararası çerçevede 89 makale üretirken bu sayı 2015 yılında 146’ya yükseldi.  2016 yılında ise 215 makale ile eğitim öğretim dönemini tamamlayan Ordu Üniversitesi 2017 yılında 198 ve toplamda da 648 makale yayını gerçekleştirerek uluslararası indekslerdeki yerini geliştirmeye devam etti. Son yıllarda ülkelerin bilim alanında dünyadaki yerlerinin belirlenmesinde, ülkelerin ya da üniversitelerin bilimsel niteliklerinin karşılaştırılmasının ve bilim insanlarının akademik performanslarının değerlendirilmesinin bütün dünyada büyük önem kazandığını bu ve benzeri değerlendirme raporlarının ortaya koyduğu sonuçların ise gelişmişliğin temel ölçütlerinden biri olarak görüldüğünü belirten Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de bu farkındalıkla göreve geldiğimiz günden beri bilimsel düşünceye önem veren, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile ülkemizin geleceğine ışık tutan bir eğitim kurumu olmanın bilinci ve sorumluluğuyla kurumumuzun her açıdan büyümesine ve bununla birlikte yürüttüğümüz bilimsel çalışmaların da ülke kalkınmasında etkin rol üstlenmesine azami gayret sarf etmekteyiz. Bu bağlamda uluslararası alanda yayınlar yaparak Üniversitemizi üst sıralara taşıyan tüm öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, bundan sonra gerçekleştirecekleri yol gösterici ve özgün çalışmalarda kendilerine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Kurulduğu yıldan itibaren bilimsel çalışmalarını aralıksız sürdüren Ordu Üniversitesi Web of Science veri tabanı sisteminde yer alan dergilerde yapılmış olan yayın sayılarının yer aldığı devlet üniversitelerinin indeksli yayın karnesine göre yükselişini sürdürüyor.
Kurulduğu yıldan itibaren bilimsel çalışmalarını aralıksız sürdüren Ordu Üniversitesi Web of Science veri tabanı sisteminde yer alan dergilerde yapılmış olan yayın sayılarının yer aldığı devlet üniversitelerinin indeksli yayın karnesine göre yükselişini sürdürüyor.
2006 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Arasında 17’inci Sırada
Üniversitelerin akademik başarısının önemli kriterlerinden biri olan indeksli dergilerde yayınlanan makale sayılarının yer aldığı Web of Science veri tabanının 2014-2017 yılları arasındaki uluslararası yayın karnesine göre Ordu Üniversitesi öğretim elemanı başına düşen 0,92 yayın ortalaması ile 107 devlet üniversitesi arasında 58’inci sırada yer alırken 2006 yılından sonra kurulan 54 devlet üniversitesi arasında 17’inci sıraya yerleşti.
Fiziki alan gelişiminin yanında kurulduğu yıldan itibaren bilimsel araştırma faaliyetlerini her geçen yıl arttırmaya devam eden Üniversitemiz 2014 yılında uluslararası çerçevede 89 makale üretirken bu sayı 2015 yılında 146’ya yükseldi.  2016 yılında ise 215 makale ile eğitim öğretim dönemini tamamlayan Ordu Üniversitesi 2017 yılında 198 ve toplamda da 648 makale yayını gerçekleştirerek uluslararası indekslerdeki yerini geliştirmeye devam etti.
Son yıllarda ülkelerin bilim alanında dünyadaki yerlerinin belirlenmesinde, ülkelerin ya da üniversitelerin bilimsel niteliklerinin karşılaştırılmasının ve bilim insanlarının akademik performanslarının değerlendirilmesinin bütün dünyada büyük önem kazandığını bu ve benzeri değerlendirme raporlarının ortaya koyduğu sonuçların ise gelişmişliğin temel ölçütlerinden biri olarak görüldüğünü belirten Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de bu farkındalıkla göreve geldiğimiz günden beri bilimsel düşünceye önem veren, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile ülkemizin geleceğine ışık tutan bir eğitim kurumu olmanın bilinci ve sorumluluğuyla kurumumuzun her açıdan büyümesine ve bununla birlikte yürüttüğümüz bilimsel çalışmaların da ülke kalkınmasında etkin rol üstlenmesine azami gayret sarf etmekteyiz. Bu bağlamda uluslararası alanda yayınlar yaparak Üniversitemizi üst sıralara taşıyan tüm öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, bundan sonra gerçekleştirecekleri yol gösterici ve özgün çalışmalarda kendilerine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.