ORDU ŞEHİR HASTANESİ NEDEN YAPILMIYOR

Siyaset 25.12.2018 - 18:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1718+ kez okundu.
 

ORDU ŞEHİR HASTANESİ NEDEN YAPILMIYOR

Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında konuşan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 14 milyon lira harcanarak yapılan botanik parkın hastane yapılacak diye yıkıldığını ancak hiçbir işlem yapılmadığını belirterek soruna çözüm bulunmasını istedi.

Ordu’da sorunların çok fazla olduğunu ifade eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Örneğin Ordu’da organize sanayi bölgeleri olarak Ünye, Fatsa ve Ordu merkezde 3 tane organize sanayi bölgesi istimlak kararı alındı. Bunun 53 milyon istimlak bedeli halan ödenmediği için yaklaşık 118 trilyonluk yatırım olarak önümüzde duruyor. Bir türlü hayata geçirilmiyor. Sanayi bakanına önceki gün sorduğumda ‘bütçenin yeterli olduğu oranda bakacağız’ dedi. ‘Bakacağız’ olmamalı. Çünkü burada en az 20-25 bin insan ekmek yiyecek, çalışacak, üretecek. Hem Türkiye’ye katma değer yaratacak hem ihracat yapacak hem istihdam yaratacak. Öyleyse bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Çünkü Fatsa, Ünye ve Altınordu Ordu’nun adeta lokomotif 3 ilçesi buna özen gösterilmesi gerekiyor.” dedi.     “Ordu’da 2014 yılında sayın cumhurbaşkanımız tarafından 14 milyon harcanarak bir botanik bahçesi yapıldı ve açılışı gerçekleşti.” diyen MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, “ Güzel bir hizmetti takdir ettik, methiye düzdük. Lakin bu yıl içerisinde botanik bahçesi yerle bir edildi, yıkıldı. Yerine şehir hastanesi yapılmasına karar kılındı. Şehir hastanesi kararını saygıyla karşıladık. Çünkü Ordu’nun bir şehir hastanesine ihtiyacı var. Ama maalesef hala arazinin Sağlık Bakanlığı’na devri bile gerçekleşmedi. Arazi üzerinde 100‘ün üzerinde arsa sahibinin tapusu var. İstimlak paraları ödenmiyor. Dolaysıyla şehir hastanemiz bir türlü hayata geçmiyor, geçirilemiyor. Bunun dikkate alınması gerekiyor. Ordu’nun arka ilçeleri dediğimiz Aybastı, Korgan, Kumru, Mesudiye gibi ilçelerimizde sağlık hizmetleri yeterli değil.  Doktorlar adeta yok denecek seviyede. Kadın doğum doktoru yok, çocuk doktoru yok. Dolayısıyla bu hastanelerin biran önce 21. yüzyıla yakışır iktidarın hizmet anlayışına yakışır seviyeye getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.          
Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında konuşan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 14 milyon lira harcanarak yapılan botanik parkın hastane yapılacak diye yıkıldığını ancak hiçbir işlem yapılmadığını belirterek soruna çözüm bulunmasını istedi.

Ordu’da sorunların çok fazla olduğunu ifade eden MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Örneğin Ordu’da organize sanayi bölgeleri olarak Ünye, Fatsa ve Ordu merkezde 3 tane organize sanayi bölgesi istimlak kararı alındı. Bunun 53 milyon istimlak bedeli halan ödenmediği için yaklaşık 118 trilyonluk yatırım olarak önümüzde duruyor. Bir türlü hayata geçirilmiyor. Sanayi bakanına önceki gün sorduğumda ‘bütçenin yeterli olduğu oranda bakacağız’ dedi. ‘Bakacağız’ olmamalı. Çünkü burada en az 20-25 bin insan ekmek yiyecek, çalışacak, üretecek. Hem Türkiye’ye katma değer yaratacak hem ihracat yapacak hem istihdam yaratacak. Öyleyse bunun bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Çünkü Fatsa, Ünye ve Altınordu Ordu’nun adeta lokomotif 3 ilçesi buna özen gösterilmesi gerekiyor.” dedi.    

“Ordu’da 2014 yılında sayın cumhurbaşkanımız tarafından 14 milyon harcanarak bir botanik bahçesi yapıldı ve açılışı gerçekleşti.” diyen MHP Ordu Milletvekili Enginyurt, “ Güzel bir hizmetti takdir ettik, methiye düzdük. Lakin bu yıl içerisinde botanik bahçesi yerle bir edildi, yıkıldı. Yerine şehir hastanesi yapılmasına karar kılındı. Şehir hastanesi kararını saygıyla karşıladık. Çünkü Ordu’nun bir şehir hastanesine ihtiyacı var. Ama maalesef hala arazinin Sağlık Bakanlığı’na devri bile gerçekleşmedi. Arazi üzerinde 100‘ün üzerinde arsa sahibinin tapusu var. İstimlak paraları ödenmiyor. Dolaysıyla şehir hastanemiz bir türlü hayata geçmiyor, geçirilemiyor. Bunun dikkate alınması gerekiyor. Ordu’nun arka ilçeleri dediğimiz Aybastı, Korgan, Kumru, Mesudiye gibi ilçelerimizde sağlık hizmetleri yeterli değil.  Doktorlar adeta yok denecek seviyede. Kadın doğum doktoru yok, çocuk doktoru yok. Dolayısıyla bu hastanelerin biran önce 21. yüzyıla yakışır iktidarın hizmet anlayışına yakışır seviyeye getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.  

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.