ORDU'DA KAR YAĞIŞI

Gündem 26.12.2018 - 13:09, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2807+ kez okundu.
 

ORDU'DA KAR YAĞIŞI

İlimiz genelinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, ulaşım, eğitim, enerji, haberleşme hizmetlerinde aksamalara neden olmaktadır.

İlimiz genelinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, ulaşım, eğitim, enerji, haberleşme hizmetlerinde aksamalara neden olmaktadır. Bazı ilçelerimizde 70 cm’i bulan ve ortalaması 40 cm civarındaki kar yağışı nedeniyle il genelindeki 771 mahalle yolunun 371’i ulaşıma kapanmıştır. Ulaşıma kapanan 371 mahalle yolunu ulaşıma açma çalışmaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve diğer kamu kurumlarına ait 349 iş makinesi ile sürdürülmektedir. Bugün saat 10.30 itibariyle ulaşıma kapanan 371 mahalle yolunun 26’sı ulaşıma açılmıştır. Karayolları ağında bulunan yollarımızdan, ulaşıma kapalı yol bulunmamaktadır. Yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerimizin tamamında, Fatsa ilçemizin Aslancami, Geyikçeli, Hatipli ve İslamdağ mahallelerindeki okullarda, Ünye ilçemizin Yeşilkent, Yenikent, Fatih Meydan, Tekkiraz, Pelitliyatak, Erenyurt, İnkur mahallelerindeki okullar ile Şehit İsmail Ustaoğlu İlköğretim Okulunda, Perşembe ilçemizde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim-öğretime 26.1.2018 Çarşamba günü (bugün) için 1 (bir) gün ara verilmiştir. Ayrıca, eğitim-öğretime ara verilen ilçelerimizde görev yapan engelli ve hamile kamu görevlileri, 26.12.2018 Çarşamba günü için idari izinli sayılmıştır. Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle enerji ve haberleşme hatlarında arızalar meydana gelmiştir. Bu arızlar sebebiyle 202 mahallemizde elektrik kesintisi, 9 mahallemizde ise haberleşmede aksamalar yaşanmaktadır. Elektrik kesintisi ve haberleşmedeki aksaklıkların giderilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.
İlimiz genelinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, ulaşım, eğitim, enerji, haberleşme hizmetlerinde aksamalara neden olmaktadır.

İlimiz genelinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, ulaşım, eğitim, enerji, haberleşme hizmetlerinde aksamalara neden olmaktadır.

Bazı ilçelerimizde 70 cm’i bulan ve ortalaması 40 cm civarındaki kar yağışı nedeniyle il genelindeki 771 mahalle yolunun 371’i ulaşıma kapanmıştır. Ulaşıma kapanan 371 mahalle yolunu ulaşıma açma çalışmaları, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve diğer kamu kurumlarına ait 349 iş makinesi ile sürdürülmektedir. Bugün saat 10.30 itibariyle ulaşıma kapanan 371 mahalle yolunun 26’sı ulaşıma açılmıştır. Karayolları ağında bulunan yollarımızdan, ulaşıma kapalı yol bulunmamaktadır.

Yoğun kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerimizin tamamında, Fatsa ilçemizin Aslancami, Geyikçeli, Hatipli ve İslamdağ mahallelerindeki okullarda, Ünye ilçemizin Yeşilkent, Yenikent, Fatih Meydan, Tekkiraz, Pelitliyatak, Erenyurt, İnkur mahallelerindeki okullar ile Şehit İsmail Ustaoğlu İlköğretim Okulunda, Perşembe ilçemizde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim-öğretime 26.1.2018 Çarşamba günü (bugün) için 1 (bir) gün ara verilmiştir.

Ayrıca, eğitim-öğretime ara verilen ilçelerimizde görev yapan engelli ve hamile kamu görevlileri, 26.12.2018 Çarşamba günü için idari izinli sayılmıştır.

Öte yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle enerji ve haberleşme hatlarında arızalar meydana gelmiştir. Bu arızlar sebebiyle 202 mahallemizde elektrik kesintisi, 9 mahallemizde ise haberleşmede aksamalar yaşanmaktadır. Elektrik kesintisi ve haberleşmedeki aksaklıkların giderilmesi için ekipler çalışmalarını sürdürmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.