ONUR ŞAHİN'DEN MHP YÖNETİMİNE SERT TEPKİ

Siyaset 23.11.2016 - 17:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1910+ kez okundu.
 

ONUR ŞAHİN'DEN MHP YÖNETİMİNE SERT TEPKİ

MHP’den ihracı istenen isimler arasında yer Onur Şahin’den yönetime sert tepki var. Son seçimlerde milletvekili adayı olan Şahin yaptığı açıklamada, “MHP HDP’yle meclis duvarları arasında sıkışan bir parti haline geldik.” dedi.

MHP İl Başkanlığı’nın Kongre sürecinde muhalif kanattan meral Akşener’i destekleyen MHP eski Milletvekili Rıdvan Yalçın ile 1 Kasım 2015 seçimlerinde Milletvekili Adayı Şahin’in partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk etme kararı tartışılmaya devam ediyor. Konuyla ilgili suskunluğunu bozan Onur Şahin, parti yönetimini sert sözlerle elleştirirken, MHP yönetimini, MHP’yi HDP’yle meclis duvarları arasına sıkıştırmakla suçladı. Şahin ayrıca ihraç istemine karşılık sonuna kadar mücadele edeceğini de söyledi. Bu kararın tamamen akıl tutulması olduğunu söyleyen Şahin, “Başka bir şey değil. MHP HDP’yle meclis duvarları arasında sıkışan bir parti haline geldik. Burada kurtulmak yerine bu partiyi meclis dışına safdışı etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizi ihraç etmek isteyenlerin tek gerekçeleri kurultay istemek ve Meral Akşener’le görüntü vermek. İhracı istenen insanlar bu hareket için Ordu’da çaba harcayan insanlar. Kaç tane insanımız var ki çaba harcayan Ordu? Biz başlangıcından bu yana bu hareket içinde durmuş insanlarız. Biz bir yerlere göçebe olup ta yuvaya önen insanlar değiliz. Ve sen bu insanları bu hareketten, ülkücülükten dışlamak istiyorsun. Bu iyi bir sonuç olmaz. Bu karar MHP’nin artık ülkücü camiayı temsil etme misyonundan uzaklaştığını gösteriyor.” MHP yönetimi bu hareketin önünü açmak yerine bu kararla tıkaç görevini yaptığını söyleyen Şahin, “bu karar parti için ve ülke için olumlu sonuç vermez.. Siz eğer Ordu’da Onur Şahin ve Rıdvan Yalçın’ı ihraç etmek ne demek, siz artık partili değilsiniz demek. Kusura bakmasınlar ama bizi onlar partili yapmadı ki. Sizler yokken biz bu partideydik. Zaten parti yönetimi bizi temsil edemiyordu. Kendi siyasetlerinin gereğini yaptılar, MHP’nin değil. 80 vekil 40’a neden düştü diye sorgulayanlar ve bu hareketi büyütmeyi isteyenleri, bu hareketin dışına itiyorlar.” Sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen Şahin, “önce karar elime ulaştığında bu karar bir bakarım. Ama ben herkes kendi yoluna bana eyvallah demem. Mücadelemi veririm. Bu hareketten bizim gönül bağımızı kimse kesemez. Biz ancak kendimiz istersek gönül bağımızı keseriz. Ben hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım.”
MHP’den ihracı istenen isimler arasında yer Onur Şahin’den yönetime sert tepki var. Son seçimlerde milletvekili adayı olan Şahin yaptığı açıklamada, “MHP HDP’yle meclis duvarları arasında sıkışan bir parti haline geldik.” dedi.

MHP İl Başkanlığı’nın Kongre sürecinde muhalif kanattan meral Akşener’i destekleyen MHP eski Milletvekili Rıdvan Yalçın ile 1 Kasım 2015 seçimlerinde Milletvekili Adayı Şahin’in partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk etme kararı tartışılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili suskunluğunu bozan Onur Şahin, parti yönetimini sert sözlerle elleştirirken, MHP yönetimini, MHP’yi HDP’yle meclis duvarları arasına sıkıştırmakla suçladı. Şahin ayrıca ihraç istemine karşılık sonuna kadar mücadele edeceğini de söyledi.

Bu kararın tamamen akıl tutulması olduğunu söyleyen Şahin, “Başka bir şey değil. MHP HDP’yle meclis duvarları arasında sıkışan bir parti haline geldik. Burada kurtulmak yerine bu partiyi meclis dışına safdışı etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizi ihraç etmek isteyenlerin tek gerekçeleri kurultay istemek ve Meral Akşener’le görüntü vermek. İhracı istenen insanlar bu hareket için Ordu’da çaba harcayan insanlar. Kaç tane insanımız var ki çaba harcayan Ordu? Biz başlangıcından bu yana bu hareket içinde durmuş insanlarız. Biz bir yerlere göçebe olup ta yuvaya önen insanlar değiliz. Ve sen bu insanları bu hareketten, ülkücülükten dışlamak istiyorsun. Bu iyi bir sonuç olmaz. Bu karar MHP’nin artık ülkücü camiayı temsil etme misyonundan uzaklaştığını gösteriyor.”

MHP yönetimi bu hareketin önünü açmak yerine bu kararla tıkaç görevini yaptığını söyleyen Şahin, “bu karar parti için ve ülke için olumlu sonuç vermez.. Siz eğer Ordu’da Onur Şahin ve Rıdvan Yalçın’ı ihraç etmek ne demek, siz artık partili değilsiniz demek. Kusura bakmasınlar ama bizi onlar partili yapmadı ki. Sizler yokken biz bu partideydik. Zaten parti yönetimi bizi temsil edemiyordu. Kendi siyasetlerinin gereğini yaptılar, MHP’nin değil. 80 vekil 40’a neden düştü diye sorgulayanlar ve bu hareketi büyütmeyi isteyenleri, bu hareketin dışına itiyorlar.”

Sonuna kadar mücadele edeceğini söyleyen Şahin, “önce karar elime ulaştığında bu karar bir bakarım. Ama ben herkes kendi yoluna bana eyvallah demem. Mücadelemi veririm. Bu hareketten bizim gönül bağımızı kimse kesemez. Biz ancak kendimiz istersek gönül bağımızı keseriz. Ben hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.