OKULLARDAN TOPLANAN PARALAR NEREYE GİTTİ?

Siyaset 30.09.2021 - 00:44, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3477+ kez okundu.
 

OKULLARDAN TOPLANAN PARALAR NEREYE GİTTİ?

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel halen pek çok eksiği bulunan okullara para karşılığı verilen “Okulum Temiz Belgesi”ni eleştirdi. Adıgüzel okul önünden yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel halen pek çok eksiği bulunan okullara para karşılığı verilen “Okulum Temiz Belgesi”ni eleştirdi. Adıgüzel okul önünden yaptığı açıklamada şunları ifade etti: Pandemide okulları yüzyüze eğitime hazırlama sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bir protokol imzaladı. Okullarda pandemiye uygunluk var mı diye sertifikasyon yapıldı. Yüzlerce özel okula ve kamu okuluna sertifika verildi. Verilen sertifikanın adı “Okulum Temiz Belgesi”. Bu belge karşılığında özel okullardan 7bin TL ile 30bin TL arası para alındığı söyleniyor. Bu paraların nereye gittiği belli değil. Bu konuyla ilgili hem Milli Eğitim Bakanlığı’na hem de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na önerge verdik. Bu paraların milli eğitimde kullanılmadığı, Varlık Fonu’na ve bazı dernek ve vakıflara aktarıldığına dair şikayetler ve bilgiler geliyor. Diğer bir konu da Okulum Temiz Belgesi verilen okullardan karantina nedeniyle derslikleri ya da tamamı kapatılan okullarımız mevcut. Bu nedenle bu belgelerin hangi şartlarda verildiğini sormak istiyoruz. Çocuklarımız üzerine titrediğimiz, gözümüzden sakındığımız en kıymetli varlıklarımız. Devlete emanet ediyoruz. Bu hükümet, hem de Pandemide 1000 – 1500 yavrumuzun ve öğretmenlerin olduğu okulda tek bir temizlik görevlisine emanet ediyor. Okulum Temiz diye belge vereceğinize okullara hizmetli verin. 1500 öğrencinin olduğu, 20 koridorun, 30 tane tuvaletin olduğu bir okulda tek bir hizmetli nasıl görev yapacak? Nereye yetişecek? Kalorifer mi yakacak yemek mi dağıtacak temizlik mi yapacak? Tekrar ifade ediyoruz; her okula yeterli sayıda hizmetli, 1 sağlık personeli ve güvenlik görevlisi sağlanmalıdır. Hem de çok acil…  
CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel halen pek çok eksiği bulunan okullara para karşılığı verilen “Okulum Temiz Belgesi”ni eleştirdi. Adıgüzel okul önünden yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel halen pek çok eksiği bulunan okullara para karşılığı verilen “Okulum Temiz Belgesi”ni eleştirdi. Adıgüzel okul önünden yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Pandemide okulları yüzyüze eğitime hazırlama sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bir protokol imzaladı. Okullarda pandemiye uygunluk var mı diye sertifikasyon yapıldı. Yüzlerce özel okula ve kamu okuluna sertifika verildi. Verilen sertifikanın adı “Okulum Temiz Belgesi”. Bu belge karşılığında özel okullardan 7bin TL ile 30bin TL arası para alındığı söyleniyor. Bu paraların nereye gittiği belli değil. Bu konuyla ilgili hem Milli Eğitim Bakanlığı’na hem de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na önerge verdik. Bu paraların milli eğitimde kullanılmadığı, Varlık Fonu’na ve bazı dernek ve vakıflara aktarıldığına dair şikayetler ve bilgiler geliyor.

Diğer bir konu da Okulum Temiz Belgesi verilen okullardan karantina nedeniyle derslikleri ya da tamamı kapatılan okullarımız mevcut. Bu nedenle bu belgelerin hangi şartlarda verildiğini sormak istiyoruz. Çocuklarımız üzerine titrediğimiz, gözümüzden sakındığımız en kıymetli varlıklarımız.

Devlete emanet ediyoruz. Bu hükümet, hem de Pandemide 1000 – 1500 yavrumuzun ve öğretmenlerin olduğu okulda tek bir temizlik görevlisine emanet ediyor. Okulum Temiz diye belge vereceğinize okullara hizmetli verin.

1500 öğrencinin olduğu, 20 koridorun, 30 tane tuvaletin olduğu bir okulda tek bir hizmetli nasıl görev yapacak? Nereye yetişecek? Kalorifer mi yakacak yemek mi dağıtacak temizlik mi yapacak? Tekrar ifade ediyoruz; her okula yeterli sayıda hizmetli, 1 sağlık personeli ve güvenlik görevlisi sağlanmalıdır. Hem de çok acil…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.