ÖĞRENCİLERDEN VALİ YAVUZ'A ZİYARET

Gündem 25.09.2018 - 11:37, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4232+ kez okundu.
 

ÖĞRENCİLERDEN VALİ YAVUZ'A ZİYARET

Vali Seddar Yavuz, kendisinden sosyal medya aracılığı ile randevu talep ederek, tanışma isteğinde bulunan Perşembe Cumhuriyet İlkokulu 3/A ve 3/B sınıfı öğrencilerini kabul etti.

Vali Seddar Yavuz, kendisinden sosyal medya aracılığı ile randevu talep ederek, tanışma isteğinde bulunan Perşembe Cumhuriyet İlkokulu 3/A ve 3/B sınıfı öğrencilerini kabul etti.  Valilik toplantı salonunda öğrencilerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz’a öğrenciler adına Lamia Ela Sarıkaya ve Efe Kağan Bayrak tarafından çiçek takdim edildi.  Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Yavuz, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mülki idare amirliği mesleği hakkında öğrencilere bilgiler verdi.  Sosyal medya aracılığı ile görüşme talebinde bulunan öğretmenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz, yapılan ziyaretin, öğrencilerin kendilerini hayata hazırlamaları bakımından önem arz ettiğini vurguladı.   “Biz, 81 milyonluk bir aileyiz” diyen Vali Yavuz, her bir çocuğun bu ülkenin parlayan yıldızı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:  “Kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özeni, elbette sizlere de göstermeliyiz. O yüzden bu buluşmayı çok değerli buluyorum. Fikriniz olsun diye de kısaca sizlere mesleğimden bahsedeyim. Türkiye, idarî olarak 81 vilayete bölünmüştür. Yani 81 Valiliğimiz var. Valilikler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsil edildiği makamlardır. Diğer taraftan da tüm kamu kurum ve kuruluşların bağlı olduğu makamlardır. Dolayısıyla valilikler, güvenlikten sağlığa, sosyal yardımdan sosyal hizmete ve eğitime aklınıza gelebilecek birçok hizmetin koordine edildiği, yatırımların takip edildiği ve devletin temsil edildiği makamlardır. Bu sıfatla Valilerimiz, bulundukları şehirde kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve süratli şekilde yerine getirilmesi için gayret sarf ederler ve çalışırlar. Valilik mesleğine, hepinizin arzu edeceği ve isteyebileceği bir meslek olarak bakıyorum. Çünkü, genç yaşlarda girilebilen ve uzun yıllar bu ülkeye hizmet edilen, kariyer mesleklerinden bir tanesidir. Valilik, aynı zamanda onur ve şeref mesleğidir. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil edebilmek, ay yıldızlı al bayrağı temsil edebilmek, öyle herkese nasip olabilecek bir şeyde değildir. İleride inşallah bu makamlarda, bu mevkilerde, milletimize hizmet etmek noktasında sizleri de görmüş oluruz. O yüzden de mesleğimizin tanıtılmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Özellikle engin insan sevgisi olan ve 'halka hizmeti hakka hizmet' olarak gören bir anlayışın temsilcisi olarak, bu mesleğin icra edilmesini fevkalede önemli görüyorum. Böyle düşünen insanların toplumda fark yarattığını ve herkesin takdirini kazandığını bilmenizi isterim.” Kendisine ziyarette bulunan öğrencilere hediye takdim eden Vali Yavuz, daha sonra makam odasına geçerek, burada öğrenciler ile fotoğraf çektirdi.  Ziyarette, Perşembe Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Derya Yazıcı ile birlikte okul öğretmenlerinden Dilek Acartürk ve Hülya Hergenç de hazır bulundu.
Vali Seddar Yavuz, kendisinden sosyal medya aracılığı ile randevu talep ederek, tanışma isteğinde bulunan Perşembe Cumhuriyet İlkokulu 3/A ve 3/B sınıfı öğrencilerini kabul etti.
Vali Seddar Yavuz, kendisinden sosyal medya aracılığı ile randevu talep ederek, tanışma isteğinde bulunan Perşembe Cumhuriyet İlkokulu 3/A ve 3/B sınıfı öğrencilerini kabul etti. 
Valilik toplantı salonunda öğrencilerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz’a öğrenciler adına Lamia Ela Sarıkaya ve Efe Kağan Bayrak tarafından çiçek takdim edildi. 
Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Yavuz, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, mülki idare amirliği mesleği hakkında öğrencilere bilgiler verdi. 
Sosyal medya aracılığı ile görüşme talebinde bulunan öğretmenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz, yapılan ziyaretin, öğrencilerin kendilerini hayata hazırlamaları bakımından önem arz ettiğini vurguladı.  
“Biz, 81 milyonluk bir aileyiz” diyen Vali Yavuz, her bir çocuğun bu ülkenin parlayan yıldızı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 
“Kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz özeni, elbette sizlere de göstermeliyiz. O yüzden bu buluşmayı çok değerli buluyorum. Fikriniz olsun diye de kısaca sizlere mesleğimden bahsedeyim.
Türkiye, idarî olarak 81 vilayete bölünmüştür. Yani 81 Valiliğimiz var. Valilikler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temsil edildiği makamlardır. Diğer taraftan da tüm kamu kurum ve kuruluşların bağlı olduğu makamlardır. Dolayısıyla valilikler, güvenlikten sağlığa, sosyal yardımdan sosyal hizmete ve eğitime aklınıza gelebilecek birçok hizmetin koordine edildiği, yatırımların takip edildiği ve devletin temsil edildiği makamlardır. Bu sıfatla Valilerimiz, bulundukları şehirde kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve süratli şekilde yerine getirilmesi için gayret sarf ederler ve çalışırlar. Valilik mesleğine, hepinizin arzu edeceği ve isteyebileceği bir meslek olarak bakıyorum. Çünkü, genç yaşlarda girilebilen ve uzun yıllar bu ülkeye hizmet edilen, kariyer mesleklerinden bir tanesidir. Valilik, aynı zamanda onur ve şeref mesleğidir. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil edebilmek, ay yıldızlı al bayrağı temsil edebilmek, öyle herkese nasip olabilecek bir şeyde değildir. İleride inşallah bu makamlarda, bu mevkilerde, milletimize hizmet etmek noktasında sizleri de görmüş oluruz. O yüzden de mesleğimizin tanıtılmasının çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Özellikle engin insan sevgisi olan ve 'halka hizmeti hakka hizmet' olarak gören bir anlayışın temsilcisi olarak, bu mesleğin icra edilmesini fevkalede önemli görüyorum. Böyle düşünen insanların toplumda fark yarattığını ve herkesin takdirini kazandığını bilmenizi isterim.”
Kendisine ziyarette bulunan öğrencilere hediye takdim eden Vali Yavuz, daha sonra makam odasına geçerek, burada öğrenciler ile fotoğraf çektirdi. 
Ziyarette, Perşembe Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Derya Yazıcı ile birlikte okul öğretmenlerinden Dilek Acartürk ve Hülya Hergenç de hazır bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.