ODÜ'DE BİR İLK

Eğitim 10.08.2017 - 17:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3723+ kez okundu.
 

ODÜ'DE BİR İLK

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Fatsa Meslek Yüksekokuluna hibe edilen TCSG 124 adlı sahil güvenlik gemisi, yapılan restorasyonlar sonucunda eğitim gemisine dönüştürüldü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Fatsa Meslek Yüksekokuluna hibe edilen TCSG 124 adlı sahil güvenlik gemisi, yapılan restorasyonlar sonucunda eğitim gemisine dönüştürüldü.  Rektör Yarılgaç Fatsa Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek eğitim gemisinde incelemelerde bulundu. Sahip olduğu tesis ve laboratuvarlarla ülkede ve dünyada alanında örnek bir eğitim kurumu olmayı amaç edinen Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu, denizcilik alanında ilk ve örnek bir eğitim gemisi ile öğrencilerine daha donanımlı bir ortamda eğitim vermeyi hedefliyor. Bu kapsamda Meslek Yüksekokuluna Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından TCSG 124 adlı sahil güvenlik gemisi hibe edildi. Eğitim gemisi; makine dairesinde 2 ana makine, 2 jeneratör ve yardımcı makinelerin tüm onarımı yapılarak çalışır duruma getirildi. Gemiye entegre edilen modern bilişim teknikleri ile donatılan makine dairesi simülatöründe öğrenciler ana makine, yardımcı ve elektrik makinelerindeki tüm uygulamaları birebir gerçeğe yakın senaryolar ile simüle ederek görme imkanına sahip olacak. Tüm gemicilik ve temel deniz eğitimleri birebir yapılacağı gemide öğrenciler gördükleri sanal eğitimi gemi makineleri operasyon bakım ve ana makine operasyon derslerinde aynı geminin makine dairesinde birebir uygulayabilecek, sistemi çalıştırıp bakım ve onarımları yapabilecek. İki eğitimin aynı ortamda verildiği alanında örnek ve tek bir uygulamanın başlatıldığı eğitim gemisinde aynı ortamda Seyir ve ECDIS simülatörleri mevcut olup bunlar gerçek seyir ve navigasyon cihazları ile desteklenmektedir. Fatsa Meslek Yüksekokulunun amacının kaliteli denizciler yetiştirmek olduğunu ve sektörde insan kaynağının çok iyi kullanılması gerektiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Denizcilik sektörünün Türkiye'de layık olduğu seviyeye ulaşmış olmaması bu alanda daha çok çalışılması gerektiğini ortaya koymaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizcilik sektörünün layık olduğu yere ulaştırılması için yürütülen çalışmalara Üniversite olarak kurduğumuz laboratuvarlar ve yürüttüğümüz araştırma faaliyetleriyle katkı sağlamaktayız. Eğer sektörde söz sahibi olunmak isteniyorsa bütün paydaşlar tarafından yetişmiş elemana yani insan kaynağına gereken önem verilmelidir. Eğitim kurumları olarak da üniversiteler bu amaca yönelik mücadelelerini sürdürmektedirler. Bu bağlamda öğrencilerimizin yetişmesinde önemli bir rol üstlenecek olan eğitim gemisinin Üniversitemize Sahil Güvenlik Komutanlığınca hibe edilmesi sevindirici bir gelişmedir. Sahil Güvenlik Komutanlığına, eğitime vermiş olduğu bu destekten dolayı kurumum adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Fatsa Meslek Yüksekokuluna hibe edilen TCSG 124 adlı sahil güvenlik gemisi, yapılan restorasyonlar sonucunda eğitim gemisine dönüştürüldü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Fatsa Meslek Yüksekokuluna hibe edilen TCSG 124 adlı sahil güvenlik gemisi, yapılan restorasyonlar sonucunda eğitim gemisine dönüştürüldü. 

Rektör Yarılgaç Fatsa Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek eğitim gemisinde incelemelerde bulundu. Sahip olduğu tesis ve laboratuvarlarla ülkede ve dünyada alanında örnek bir eğitim kurumu olmayı amaç edinen Üniversitemiz Fatsa Meslek Yüksekokulu, denizcilik alanında ilk ve örnek bir eğitim gemisi ile öğrencilerine daha donanımlı bir ortamda eğitim vermeyi hedefliyor. Bu kapsamda Meslek Yüksekokuluna Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından TCSG 124 adlı sahil güvenlik gemisi hibe edildi. Eğitim gemisi; makine dairesinde 2 ana makine, 2 jeneratör ve yardımcı makinelerin tüm onarımı yapılarak çalışır duruma getirildi. Gemiye entegre edilen modern bilişim teknikleri ile donatılan makine dairesi simülatöründe öğrenciler ana makine, yardımcı ve elektrik makinelerindeki tüm uygulamaları birebir gerçeğe yakın senaryolar ile simüle ederek görme imkanına sahip olacak.

Tüm gemicilik ve temel deniz eğitimleri birebir yapılacağı gemide öğrenciler gördükleri sanal eğitimi gemi makineleri operasyon bakım ve ana makine operasyon derslerinde aynı geminin makine dairesinde birebir uygulayabilecek, sistemi çalıştırıp bakım ve onarımları yapabilecek. İki eğitimin aynı ortamda verildiği alanında örnek ve tek bir uygulamanın başlatıldığı eğitim gemisinde aynı ortamda Seyir ve ECDIS simülatörleri mevcut olup bunlar gerçek seyir ve navigasyon cihazları ile desteklenmektedir. Fatsa Meslek Yüksekokulunun amacının kaliteli denizciler yetiştirmek olduğunu ve sektörde insan kaynağının çok iyi kullanılması gerektiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Denizcilik sektörünün Türkiye'de layık olduğu seviyeye ulaşmış olmaması bu alanda daha çok çalışılması gerektiğini ortaya koymaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizcilik sektörünün layık olduğu yere ulaştırılması için yürütülen çalışmalara Üniversite olarak kurduğumuz laboratuvarlar ve yürüttüğümüz araştırma faaliyetleriyle katkı sağlamaktayız. Eğer sektörde söz sahibi olunmak isteniyorsa bütün paydaşlar tarafından yetişmiş elemana yani insan kaynağına gereken önem verilmelidir.

Eğitim kurumları olarak da üniversiteler bu amaca yönelik mücadelelerini sürdürmektedirler. Bu bağlamda öğrencilerimizin yetişmesinde önemli bir rol üstlenecek olan eğitim gemisinin Üniversitemize Sahil Güvenlik Komutanlığınca hibe edilmesi sevindirici bir gelişmedir. Sahil Güvenlik Komutanlığına, eğitime vermiş olduğu bu destekten dolayı kurumum adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.