ODÜ KÜTÜPHANE YAYIM AĞINI GENİŞLETİYOR

Eğitim 27.03.2018 - 13:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3691+ kez okundu.
 

ODÜ KÜTÜPHANE YAYIM AĞINI GENİŞLETİYOR

Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi bağışlanan basılı materyaller ile yayım ağını zenginleştirmeye devam ediyor.

57 bin 269 basılı ve 200 bin elektronik kitap ile 373 metrekare Güncel Süreli Yayınlar ve 374 metrekare Dijital Kütüphane Salonu, 52 metrekare Yazma Eserler ve 88 metrekare Referans Kaynaklar bölümüne ek olarak 1.308 metrekare Konulu Kitap Salonu ile hizmet vermeye devam eden Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi, Hacettepe Üniversitesi Merkez Kütüphanesinden ulaştırılan bin 750 adet dergi ile bilimsel literatür ağını genişletirken eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın 209 adet, eski Sayıştay 2. Daire Başkanı Burhan Tokcan’ın 120 adet, Çetinceviz ailesinden Meryem Akış’ın 850 adet kitap bağışında bulunmasıyla basılı materyal açısından gerek bölgesinde gerekse ulusal çapta bilgi hazinesini zenginleştirdi.   Bağışlar Kısa Sürede Bilimin Hizmetine Sunulacak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca bağışlanan yayımların koleksiyona eklenmesi çalışmaları hızla sürerken bağışlanan kitaplar için hızlı ve güvenilir sistem kayıtları oluşturuluyor. Kullanıcıların barkotlama sistemi ile erişiminin kolaylaştırılması sağlanırken eser adı, yazar adı, sayfa sayısı, yayın bilgileri ve baskı sayısı gibi birçok fiziksel niteliklerin girildiği kataloglama işlemi devam ediyor. Kataloglama ve barkotlama işlemlerinin ardından yeni yayımların hepsi bilimin ve bilim insanlarının hizmetine sunulacak.   Bağışlanan yayımları yerinde inceleyen ve konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz Emin Çetinceviz Kütüphanesinin kitap ve birimimizde yürütülen araştırma faaliyetlerinin sayısını artırmaya yönelik çalışmalara hız vermiş bulunmaktayız. Bu çalışmaya ilgili olarak birçok kurum ve kuruluştan belli taleplerimiz olmuştu ve kurumlarımız kısa zaman içerisinde taleplerimize cevap verdiler. Hacettepe Üniversitesi başta olmak üzere Eski Bakanımız Ertuğrul Günay Bey’in de kitaplığından seçilmiş olan nadide eserleri bugün kütüphanemize kazandırmış bulunmaktayız. Elimize ulaşan bu kitaplar, birer klasik yapıt olma niteliği taşıyan değerli ve özel eserlerdir. Bu noktada bizim için önem arz eden temel husus, eserleri okuyucusuyla buluşturmaktır. Dolayısıyla bir bilim yuvası olan Üniversitemiz kütüphanesinden ve bu eserlerden istifade etmek üzere öğrencilerimizi, Ordu halkını ve çevre illerden insanlarımızı kütüphanemize beklemekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak bütün bu çalışmalarda Çetinceviz ailesinin desteklerini ve katkılarını yakından hissetmekteyiz. Bu bağlamda konuyla ilgili olarak kurumumuzdan desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimlerine ve bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi bağışlanan basılı materyaller ile yayım ağını zenginleştirmeye devam ediyor.

57 bin 269 basılı ve 200 bin elektronik kitap ile 373 metrekare Güncel Süreli Yayınlar ve 374 metrekare Dijital Kütüphane Salonu, 52 metrekare Yazma Eserler ve 88 metrekare Referans Kaynaklar bölümüne ek olarak 1.308 metrekare Konulu Kitap Salonu ile hizmet vermeye devam eden Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi, Hacettepe Üniversitesi Merkez Kütüphanesinden ulaştırılan bin 750 adet dergi ile bilimsel literatür ağını genişletirken eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın 209 adet, eski Sayıştay 2. Daire Başkanı Burhan Tokcan’ın 120 adet, Çetinceviz ailesinden Meryem Akış’ın 850 adet kitap bağışında bulunmasıyla basılı materyal açısından gerek bölgesinde gerekse ulusal çapta bilgi hazinesini zenginleştirdi.  

Bağışlar Kısa Sürede Bilimin Hizmetine Sunulacak

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığınca bağışlanan yayımların koleksiyona eklenmesi çalışmaları hızla sürerken bağışlanan kitaplar için hızlı ve güvenilir sistem kayıtları oluşturuluyor. Kullanıcıların barkotlama sistemi ile erişiminin kolaylaştırılması sağlanırken eser adı, yazar adı, sayfa sayısı, yayın bilgileri ve baskı sayısı gibi birçok fiziksel niteliklerin girildiği kataloglama işlemi devam ediyor. Kataloglama ve barkotlama işlemlerinin ardından yeni yayımların hepsi bilimin ve bilim insanlarının hizmetine sunulacak.  

Bağışlanan yayımları yerinde inceleyen ve konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz Emin Çetinceviz Kütüphanesinin kitap ve birimimizde yürütülen araştırma faaliyetlerinin sayısını artırmaya yönelik çalışmalara hız vermiş bulunmaktayız. Bu çalışmaya ilgili olarak birçok kurum ve kuruluştan belli taleplerimiz olmuştu ve kurumlarımız kısa zaman içerisinde taleplerimize cevap verdiler. Hacettepe Üniversitesi başta olmak üzere Eski Bakanımız Ertuğrul Günay Bey’in de kitaplığından seçilmiş olan nadide eserleri bugün kütüphanemize kazandırmış bulunmaktayız. Elimize ulaşan bu kitaplar, birer klasik yapıt olma niteliği taşıyan değerli ve özel eserlerdir. Bu noktada bizim için önem arz eden temel husus, eserleri okuyucusuyla buluşturmaktır. Dolayısıyla bir bilim yuvası olan Üniversitemiz kütüphanesinden ve bu eserlerden istifade etmek üzere öğrencilerimizi, Ordu halkını ve çevre illerden insanlarımızı kütüphanemize beklemekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak bütün bu çalışmalarda Çetinceviz ailesinin desteklerini ve katkılarını yakından hissetmekteyiz. Bu bağlamda konuyla ilgili olarak kurumumuzdan desteklerini esirgemeyen üniversite yönetimlerine ve bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.