ODÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİ ZİYARET ETTİ

Gündem 29.09.2018 - 11:23, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3528+ kez okundu.
 

ODÜ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİNİ ZİYARET ETTİ

2012 yılında hasta kabulüne başlayan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 28 öğretim üyesi, 52 uzmanlık öğrencisi ve toplamda 65 diş ünitiyle Karadeniz Bölgesinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri noktasında ilk sıralarda yer almaktadır.

2012 yılında hasta kabulüne başlayan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 28 öğretim üyesi, 52 uzmanlık öğrencisi ve toplamda 65 diş ünitiyle Karadeniz Bölgesinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri noktasında ilk sıralarda yer almaktadır. 8 Anabilim Dalında Ayda Ortalama 8 bin Hastaya Tedavi Akademik alandaki çalışmalarının yanı sıra ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de önemli projelere imza atan Diş Hekimliği Fakültesi; Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Diş Hastalıkları Tedavisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji ve Protetik Diş Tedavisi anabilim dallarında İl ve Bölge halkının ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi noktalarında tedaviler gerçekleştirerek ayda ortalama 8 bin hastaya hizmet sunmaktadır.  2017 Yılında 73 bin 794 Hastaya Tedavi Diş Hekimliği Fakültesinde 2017 yılında toplamda 73 bin 794 hastada 226 bin 323 tedavi işlemi gerçekleştirilmiştir.  2018 yılının ilk yarısında ise toplamda 42 bin 480 hastada 131 bin 609 tedavi işlemi gerçekleştirilirken Karadeniz Bölgesinde ağız ve diş sağlığı çerçevesinde önemli bir misyonu üstlenmektedir.   Toplum sağlığı noktasında önemli tedavi işlemleri gerçekleştiren Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan, birimin hasta kabul, muayenehane alanları ve laboratuvarlarında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak 2012 yılında başladığımız diş sağlığı eğitimi ile hizmetlerini kısa zaman içerisinde akademik ve fiziki açıdan hazır hale getirerek çalışmalarımızı altı yıldır aralıksız bir şekilde devam ettirmekteyiz. Diş Hekimliği Fakültemiz kurulduğu yıldan itibaren zor ve kısıtlı şartlar altında yürüttüğü sağlık hizmetleriyle şehrimiz başta olmak üzere çevre illerimizde diş sağlığı ve hastalıkları tedavisinde büyük bir boşluğu doldurarak bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Yeni hizmet binamızın da faaliyete geçmesiyle birlikte halk sağlığını daima ön planda tutarak bölgesinde sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunan kurumlardan biri olmayı, tüm dünyada diş hekimliği alanında kabul görmüş son teknoloji ve yöntemleri klinik uygulamalarımıza yansıtmayı ve bunun devamlılığını sağlamayı, bilimsel araştırmaların hız kazanacağı alt yapıyı oluşturarak araştırmacıların verimli çalışmasını ve bilime en üst düzeyde katkıda bulunmasını, üst düzey bilgi birikimine sahip, gelişime açık, kendisini yaşam boyu eğitime hazırlamış diş hekimleri yetiştirmeyi temel misyon edinerek çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle bugüne kadar bölge halkına sundukları hizmetlerinden dolayı Fakültemizin akademik ve idari personeline teşekkür eder, yeni hizmet binamızın şimdiden tüm Ordu halkına ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.  
2012 yılında hasta kabulüne başlayan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 28 öğretim üyesi, 52 uzmanlık öğrencisi ve toplamda 65 diş ünitiyle Karadeniz Bölgesinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri noktasında ilk sıralarda yer almaktadır.

2012 yılında hasta kabulüne başlayan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 28 öğretim üyesi, 52 uzmanlık öğrencisi ve toplamda 65 diş ünitiyle Karadeniz Bölgesinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri noktasında ilk sıralarda yer almaktadır.

8 Anabilim Dalında Ayda Ortalama 8 bin Hastaya Tedavi

Akademik alandaki çalışmalarının yanı sıra ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de önemli projelere imza atan Diş Hekimliği Fakültesi; Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Diş Hastalıkları Tedavisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji ve Protetik Diş Tedavisi anabilim dallarında İl ve Bölge halkının ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesi noktalarında tedaviler gerçekleştirerek ayda ortalama 8 bin hastaya hizmet sunmaktadır. 

2017 Yılında 73 bin 794 Hastaya Tedavi

Diş Hekimliği Fakültesinde 2017 yılında toplamda 73 bin 794 hastada 226 bin 323 tedavi işlemi gerçekleştirilmiştir.  2018 yılının ilk yarısında ise toplamda 42 bin 480 hastada 131 bin 609 tedavi işlemi gerçekleştirilirken Karadeniz Bölgesinde ağız ve diş sağlığı çerçevesinde önemli bir misyonu üstlenmektedir.  

Toplum sağlığı noktasında önemli tedavi işlemleri gerçekleştiren Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret ederek incelemelerde bulunan, birimin hasta kabul, muayenehane alanları ve laboratuvarlarında gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak 2012 yılında başladığımız diş sağlığı eğitimi ile hizmetlerini kısa zaman içerisinde akademik ve fiziki açıdan hazır hale getirerek çalışmalarımızı altı yıldır aralıksız bir şekilde devam ettirmekteyiz. Diş Hekimliği Fakültemiz kurulduğu yıldan itibaren zor ve kısıtlı şartlar altında yürüttüğü sağlık hizmetleriyle şehrimiz başta olmak üzere çevre illerimizde diş sağlığı ve hastalıkları tedavisinde büyük bir boşluğu doldurarak bölgemizin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılamaktadır. Yeni hizmet binamızın da faaliyete geçmesiyle birlikte halk sağlığını daima ön planda tutarak bölgesinde sağlık hizmetlerini en iyi şekilde sunan kurumlardan biri olmayı, tüm dünyada diş hekimliği alanında kabul görmüş son teknoloji ve yöntemleri klinik uygulamalarımıza yansıtmayı ve bunun devamlılığını sağlamayı, bilimsel araştırmaların hız kazanacağı alt yapıyı oluşturarak araştırmacıların verimli çalışmasını ve bilime en üst düzeyde katkıda bulunmasını, üst düzey bilgi birikimine sahip, gelişime açık, kendisini yaşam boyu eğitime hazırlamış diş hekimleri yetiştirmeyi temel misyon edinerek çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle bugüne kadar bölge halkına sundukları hizmetlerinden dolayı Fakültemizin akademik ve idari personeline teşekkür eder, yeni hizmet binamızın şimdiden tüm Ordu halkına ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.