ODÜ'DE FİLM GÜNÜ DÜZENLENDİ

Gündem 08.05.2018 - 09:41, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4574+ kez okundu.
 

ODÜ'DE FİLM GÜNÜ DÜZENLENDİ

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü çatısı altında düzenlenen “Belgesel Film Günleri” nin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü çatısı altında düzenlenen “Belgesel Film Günleri” nin üçüncüsü gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Düzenleme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında üçüncüsü düzenlenen Belgesel Film Günleri dokuz filmin gösterimiyle ilgilileriyle buluştu. Etkinlik kapsamında Nuh Bağcı’nın “Ordu’da Bir Bulut”, Cemalettin İrken’in “Bir Nergis Bir Leblebi Bir Ayvalık”, Zühre Gökağaç’ın “Bulutlara Giden Yol”, Erol Eldem’in “Bilinmeyen Tarihimiz: Cehennem Adası Nargin”, Halim Esen’in “Bilim İnsanları: Bahattin Baysal”, Ufuk Uğur’un “Ahşabın Maviliğe Yolculuğu”, Hüseyin Baki Karataş’ın “Salı”, Ebru Çakırkaya’nın “Namibya”, Yağmur Nazik’in “Zeynel Bey Türbesinin Taşınma Belgeseli” nin gösterimi yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü Belgesel ve Drama Bölümü tarafından yaptırılan filmler ile TRT yönetmenlerinden Ebru Çakırkaya ve Yağmur Nazik ile gerçekleştirilen söyleşide gösterimi yapılan filmlerinin çekim hikayelerinin yanı sıra belgesel alanındaki deneyimleri öğrenciler ile paylaşıldı. Belgesel filmlerinin diğer filmlerin arasında sahip olduğu öneme dikkat çekilen etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.  
Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü çatısı altında düzenlenen “Belgesel Film Günleri” nin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Ordu Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü çatısı altında düzenlenen “Belgesel Film Günleri” nin üçüncüsü gerçekleştirildi.
Güzel Sanatlar Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Düzenleme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Şermin Tağ Kalafatoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında üçüncüsü düzenlenen Belgesel Film Günleri dokuz filmin gösterimiyle ilgilileriyle buluştu. Etkinlik kapsamında Nuh Bağcı’nın “Ordu’da Bir Bulut”, Cemalettin İrken’in “Bir Nergis Bir Leblebi Bir Ayvalık”, Zühre Gökağaç’ın “Bulutlara Giden Yol”, Erol Eldem’in “Bilinmeyen Tarihimiz: Cehennem Adası Nargin”, Halim Esen’in “Bilim İnsanları: Bahattin Baysal”, Ufuk Uğur’un “Ahşabın Maviliğe Yolculuğu”, Hüseyin Baki Karataş’ın “Salı”, Ebru Çakırkaya’nın “Namibya”, Yağmur Nazik’in “Zeynel Bey Türbesinin Taşınma Belgeseli” nin gösterimi yapıldı.
Etkinliğin ikinci gününde TRT İç Yapımlar Koordinatörlüğü Belgesel ve Drama Bölümü tarafından yaptırılan filmler ile TRT yönetmenlerinden Ebru Çakırkaya ve Yağmur Nazik ile gerçekleştirilen söyleşide gösterimi yapılan filmlerinin çekim hikayelerinin yanı sıra belgesel alanındaki deneyimleri öğrenciler ile paylaşıldı.
Belgesel filmlerinin diğer filmlerin arasında sahip olduğu öneme dikkat çekilen etkinlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı katılımcılara teşekkür belgelerini takdim etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.