OBiTEM HiZMETE AÇILDI

Gündem 03.01.2021 - 23:18, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3443+ kez okundu.
 

OBiTEM HiZMETE AÇILDI

Karapınar Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin metrekarelik alana kurulan merkez ile yangın ve afet olaylarında halkın can güvenliğinin daha profesyonel ekiplerce sağlanması hedefleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) projesi tamamlanarak eğitim faaliyetlerine hazır hale getirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, merkezin Karadeniz’de tek olduğunun altını çizdi. Daire Başkanı Çınkıl sözlerine şöyle devam etti: “Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak hizmete aldığımız İtfaiye Eğitim Merkezi projemiz tam anlamıyla faaliyete geçti. Bu anlamda Karadeniz’de ilk ve tek olan bir merkez olma özelliği taşıyor. OBİTEM olarak isimlendirdiğimiz bu merkezde yangınlara müdahale simülatörü, trafik kazalarına müdahale simülatörü, kuyularda mahsur kalma ve LPG yangınlarına müdahale gibi birçok konuda profesyonel eğitim verilecek. İnşallah 2021 yılı itibariyle de Türkiye Belediyeler Birliği ile yapacağımız proje kapsamında Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçlıyoruz.” BÜYÜKŞEHİRİN VİTRİN ÇALIŞMALARINDAN BİRİSİ Türkiye'nin farklı bölgelerinde benzerleri olan İtfaiye Eğitim Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nde tek olma özelliği taşıyor. Mesleki anlamda donanımlı itfaiyecilerin yetiştirilerek profesyonel itfaiyecilik anlayışına uygun hizmet içi eğitimlerin düzenleneceği eğitim merkezi, Büyükşehir Belediyesinin vitrin çalışmaları arasında yerini alıyor. İtfaiye Eğitim Merkezi'nde itfaiye personellerine, gönüllü itfaiyecilere, arama kurtarma ekiplerine, tüm kamu ve özel kurumların acil durum ekiplerine gerçek bir yangın veya arama kurtarma operasyonlarında karşılaşabilecekleri tüm durumların yaşatılması ve yangına müdahale, yangın alanındaki doğru hareket tarzları ve söndürme ekipmanları kullanım teknikleri, arama kurtarma teknikleri eğitimleri uygulamalı olarak verilecek. UYGULAMALI SİMÜLATÖRLERDE EĞİTİM İMKANI SUNULUYOR Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerinde Avrupa standartlarında inşa edilen projede; katı yakıt işletimli Gözlem ve Atak İstasyonu (yangının büyüme hızı, dumanın seyri alev dili, yangına yaklaşım tarzları vb.) , Sıfır Görüş-Gerçek Dumanlı-Gece Termal Kamera ve Ses Takipli Yangın Evi İstasyonu (yangında ve dumanlı ortamlarda arama kurtarma teknikleri, yangında ilerleme, yön bulma vb.), LPG işletimli Tanker Kazası Yangınlarına Müdahale İstasyonu, Yüksek Açı Kurtarma İstasyonu, Trafik Kazalarına Müdahale İstasyonu, Kentsel Arama Kurtarma İstasyonu, İtfaiye Eğitim ve Tırmanma Kulesi, Kuyu Operasyonları eğitim alanı yer alıyor. SERTİFİKALI İLK YARDIM EĞİTİMİ MERKEZİ Ayrıca; İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) bünyesinde kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerde, kursiyerlere profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulanması gereken temel ilk yardım kuralları anlatılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, verdiği ilk yardım eğitimleri ile bilinçli, duyarlı ve nitelikli personeller yetiştiriyor. Bu bağlamda, ilk yardım eğitim merkezinde şimdiye kadar 7 grupta verilen eğitimler tamamlanarak belgeleri katılımcılara teslim edildi. HABER MERKEZİ
Karapınar Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin metrekarelik alana kurulan merkez ile yangın ve afet olaylarında halkın can güvenliğinin daha profesyonel ekiplerce sağlanması hedefleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında hazırlanan İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) projesi tamamlanarak eğitim faaliyetlerine hazır hale getirildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Yusuf Çınkıl, merkezin Karadeniz’de tek olduğunun altını çizdi.
Daire Başkanı Çınkıl sözlerine şöyle devam etti: “Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak hizmete aldığımız İtfaiye Eğitim Merkezi projemiz tam anlamıyla faaliyete geçti. Bu anlamda Karadeniz’de ilk ve tek olan bir merkez olma özelliği taşıyor. OBİTEM olarak isimlendirdiğimiz bu merkezde yangınlara müdahale simülatörü, trafik kazalarına müdahale simülatörü, kuyularda mahsur kalma ve LPG yangınlarına müdahale gibi birçok konuda profesyonel eğitim verilecek. İnşallah 2021 yılı itibariyle de Türkiye Belediyeler Birliği ile yapacağımız proje kapsamında Türkiye’nin birçok yerindeki itfaiye teşkilatlarına burada eğitim vermeyi amaçlıyoruz.”
BÜYÜKŞEHİRİN VİTRİN ÇALIŞMALARINDAN BİRİSİ
Türkiye'nin farklı bölgelerinde benzerleri olan İtfaiye Eğitim Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nde tek olma özelliği taşıyor. Mesleki anlamda donanımlı itfaiyecilerin yetiştirilerek profesyonel itfaiyecilik anlayışına uygun hizmet içi eğitimlerin düzenleneceği eğitim merkezi, Büyükşehir Belediyesinin vitrin çalışmaları arasında yerini alıyor.
İtfaiye Eğitim Merkezi'nde itfaiye personellerine, gönüllü itfaiyecilere, arama kurtarma ekiplerine, tüm kamu ve özel kurumların acil durum ekiplerine gerçek bir yangın veya arama kurtarma operasyonlarında karşılaşabilecekleri tüm durumların yaşatılması ve yangına müdahale, yangın alanındaki doğru hareket tarzları ve söndürme ekipmanları kullanım teknikleri, arama kurtarma teknikleri eğitimleri uygulamalı olarak verilecek.
UYGULAMALI SİMÜLATÖRLERDE EĞİTİM İMKANI SUNULUYOR
Yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerinde Avrupa standartlarında inşa edilen projede; katı yakıt işletimli Gözlem ve Atak İstasyonu (yangının büyüme hızı, dumanın seyri alev dili, yangına yaklaşım tarzları vb.) , Sıfır Görüş-Gerçek Dumanlı-Gece Termal Kamera ve Ses Takipli Yangın Evi İstasyonu (yangında ve dumanlı ortamlarda arama kurtarma teknikleri, yangında ilerleme, yön bulma vb.), LPG işletimli Tanker Kazası Yangınlarına Müdahale İstasyonu, Yüksek Açı Kurtarma İstasyonu, Trafik Kazalarına Müdahale İstasyonu, Kentsel Arama Kurtarma İstasyonu, İtfaiye Eğitim ve Tırmanma Kulesi, Kuyu Operasyonları eğitim alanı yer alıyor.
SERTİFİKALI İLK YARDIM EĞİTİMİ MERKEZİ
Ayrıca; İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) bünyesinde kurulan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerde, kursiyerlere profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulanması gereken temel ilk yardım kuralları anlatılıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, verdiği ilk yardım eğitimleri ile bilinçli, duyarlı ve nitelikli personeller yetiştiriyor. Bu bağlamda, ilk yardım eğitim merkezinde şimdiye kadar 7 grupta verilen eğitimler tamamlanarak belgeleri katılımcılara teslim edildi.
HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.