OBB’DEN VATANDAŞLARA UYARI

Gündem 30.07.2019 - 13:46, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4232+ kez okundu.
 

OBB’DEN VATANDAŞLARA UYARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları trafik kazaları konusunda uyardı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları trafik kazaları konusunda uyardı. Son günlerde artan trafik kazaları nedeniyle bir uyarıda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı vatandaşların ve sürücülerin trafik kurallarına daha fazla uymaları konusunda uyarılarda bulundu. TRAFİK KURALLARINA MUTLAKA UYUNUZ! Trafik kazalarının çoğunluğunun aşırı hız, kural ihlali, dikkatsizlik, bilinçsizlik, alkollü araç kullanmak ve trafik kurallarına uymamak olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi. “İlimizde yaşanan trafik kazaları her geçen gün artmaktadır. Bunun başlıca nedeni aşırı hız, dikkatsizlik ve bilinçsiz sürücülerin çoğalmasıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının Trafik İstatistik Bülteni’nde yer verdiği rakamlara göre 2018 yılında ilimizde 1936 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda şuana kadar toplam 21 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3267 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Öte yandan yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin yaşanabilecek kazalara karşı önlem almalarını ve trafik kurallarına uymaları can ve mal kaybı açısından oldukça önemlidir” Trafik kazalarını en aza indirmek için alınması gereken tedbirler ise şunlar: TRAFİK KAZALARINDA KORUNMA YOLLARI a) Alkollü araç kullanmayınız. b) Emniyet kemerinizi mutlaka takınız. c) Araç kullanırken dikkatinizi dağıtmayınız. d) Hız limitlerine uyunuz. e) Far ayarlarınızı kontrol ediniz. f) Tehlikeli sürüş ve yakın takipten kaçınınız. g) Bisiklet ve motosiklet kullanırken kaskınızı takınız. h) Karşıdan karşıya geçerken geçiş kurallarına ve ışıklara riayet ediniz. i) Kavşaklarda durunuz, tehlikeli yerlerde sollama yapmayınız. j) Acelecilikten kaçınınız. k) Trafikte dikkatli ve hoşgörülü olunuz. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ UYARIYOR Eğer bir trafik kazası görürseniz: •Aracınızı emniyetli bir yere çekiniz ve kendi emniyetinizi ön planda tutunuz. •Kaza mahallinde bir emniyet şeridi oluşturunuz. Kalabalığı kaza mahallinden uzak tutunuz. Bunun için çevredeki insanları kullanabilirsiniz. •Yangın ve patlama riskini gözden geçiriniz. Aracın akü kutup başlarını ayırınız. •Aracın stabilizasyonunu sağlayınız. •Acil bir durum olmadığı sürece kazazedeyi araçtan çıkartmayın, çıkartmaya çalışmayın. •İlkyardım eğitiminiz yoksa kesinlikle müdahale etmeyin. Kazazedeyle konuşarak ona psikolojik destek verin. •Kanaması varsa kanamayı durdurun. •Derhal 112 arayın. Kazazedenin durumu ve kaza mahalli hakkında bilgileri eksiksiz bildirmeye gayret edin. •Kazazede araç içerisinde sıkışmış durumda ise 110 itfaiyeden yardım isteyin.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları trafik kazaları konusunda uyardı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları trafik kazaları konusunda uyardı.

Son günlerde artan trafik kazaları nedeniyle bir uyarıda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı vatandaşların ve sürücülerin trafik kurallarına daha fazla uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

TRAFİK KURALLARINA MUTLAKA UYUNUZ!

Trafik kazalarının çoğunluğunun aşırı hız, kural ihlali, dikkatsizlik, bilinçsizlik, alkollü araç kullanmak ve trafik kurallarına uymamak olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“İlimizde yaşanan trafik kazaları her geçen gün artmaktadır. Bunun başlıca nedeni aşırı hız, dikkatsizlik ve bilinçsiz sürücülerin çoğalmasıdır. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının Trafik İstatistik Bülteni’nde yer verdiği rakamlara göre 2018 yılında ilimizde 1936 ölümlü-yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda şuana kadar toplam 21 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3267 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Öte yandan yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin yaşanabilecek kazalara karşı önlem almalarını ve trafik kurallarına uymaları can ve mal kaybı açısından oldukça önemlidir”

Trafik kazalarını en aza indirmek için alınması gereken tedbirler ise şunlar:

TRAFİK KAZALARINDA KORUNMA YOLLARI

a) Alkollü araç kullanmayınız.

b) Emniyet kemerinizi mutlaka takınız.

c) Araç kullanırken dikkatinizi dağıtmayınız.

d) Hız limitlerine uyunuz.

e) Far ayarlarınızı kontrol ediniz.

f) Tehlikeli sürüş ve yakın takipten kaçınınız.

g) Bisiklet ve motosiklet kullanırken kaskınızı takınız.

h) Karşıdan karşıya geçerken geçiş kurallarına ve ışıklara riayet ediniz.

i) Kavşaklarda durunuz, tehlikeli yerlerde sollama yapmayınız.

j) Acelecilikten kaçınınız.

k) Trafikte dikkatli ve hoşgörülü olunuz.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİ UYARIYOR

Eğer bir trafik kazası görürseniz:

•Aracınızı emniyetli bir yere çekiniz ve kendi emniyetinizi ön planda tutunuz.

•Kaza mahallinde bir emniyet şeridi oluşturunuz. Kalabalığı kaza mahallinden uzak tutunuz. Bunun için çevredeki insanları kullanabilirsiniz.

•Yangın ve patlama riskini gözden geçiriniz. Aracın akü kutup başlarını ayırınız.

•Aracın stabilizasyonunu sağlayınız.

•Acil bir durum olmadığı sürece kazazedeyi araçtan çıkartmayın, çıkartmaya çalışmayın.

•İlkyardım eğitiminiz yoksa kesinlikle müdahale etmeyin. Kazazedeyle konuşarak ona psikolojik destek verin.

•Kanaması varsa kanamayı durdurun.

•Derhal 112 arayın. Kazazedenin durumu ve kaza mahalli hakkında bilgileri eksiksiz bildirmeye gayret edin.

•Kazazede araç içerisinde sıkışmış durumda ise 110 itfaiyeden yardım isteyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.