‘NASIL GELDİ, NEDEN GİTTİ?’

Siyaset 27.12.2020 - 23:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2730+ kez okundu.
 

‘NASIL GELDİ, NEDEN GİTTİ?’

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Büyükşehir’de gerçekleşen daire başkanlığı değişikliğinin soru işaretine neden olduğunu söyledi.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Büyükşehir’de gerçekleşen daire başkanlığı değişikliğinin soru işaretine neden olduğunu söyledi. Geçtiğimiz gün CHP’nin Sayıştay Raporu’ndaki usulsüzlüklerle gündeme getirdiği Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde bu kez de daire başkanlığı değişikliği çeşitli spekülasyonlara yol açtı. CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, “Belediye Başkanı Hilmi Güler, Soya Camisi’nin imamı olan Bekir Karakış’ı Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı yapmıştı. O başkan şimdi görevden alındı. Yerine, Güvenlik Müdürü olarak görev yapan Seyfettin Bilkay atandı.” dedi.  “BELEDİYE ŞEFFAF OLMALI” Atama kararı ile ilgili CHP’li Atila Şahin, “Atamaların neye göre yapıldığını kimse bilmiyor. Sayıştay Raporlarına yansıyan usulsüzlükleri, farklı memur atamalarını il kamuoyuna açıklamıştık. Beklediğimiz şey şeffaflık ancak o da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yok. Belediyede kim kimin yerine, neden ve niçin geldi, giden niçin ve neden gitti? Kimse bilmiyor.” şeklinde konuştu. “KİRALIK ARACA VEKİL BAŞKAN” CHP’li Şahin, göreve yeni atanan Seyfettin Bilkay’ın 11 Eylül 2020 tarihinde vekalet ettiği araç kiralama konusuna da şu sözlerle hatırlatma yaptı: “Ordu’da 2 esnaf, aylık kirası 25 bin lira olan lüks araçlarını Belediye Başkanı Hilmi Güler’e 1000 TL’ye kiralıyor. Ayakkabıcılık yapan bu 2 esnaf, noter işleri için de önceki Güvenlik Şube Müdürü, şimdi ise Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına atanan Seyfettin Bilkay’a vekalet veriyor. Ordu 3. Noterliği tarafından araç kiralama sözleşmesi bu vasıtayla yapılıyor. Yani bu araç kiralama konusunda ne başkan ne de bir başka kimse çıkıp da özellikle pandemi sürecinde zor günler geçiren esnaf için ‘aylık kirası 25 bin TL olan aracınızı neden başkana 1000 liraya kiralıyorsunuz?’ diye sormuyor”  
CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Büyükşehir’de gerçekleşen daire başkanlığı değişikliğinin soru işaretine neden olduğunu söyledi.

CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Büyükşehir’de gerçekleşen daire başkanlığı değişikliğinin soru işaretine neden olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz gün CHP’nin Sayıştay Raporu’ndaki usulsüzlüklerle gündeme getirdiği Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde bu kez de daire başkanlığı değişikliği çeşitli spekülasyonlara yol açtı. CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, “Belediye Başkanı Hilmi Güler, Soya Camisi’nin imamı olan Bekir Karakış’ı Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı yapmıştı. O başkan şimdi görevden alındı. Yerine, Güvenlik Müdürü olarak görev yapan Seyfettin Bilkay atandı.” dedi.
 “BELEDİYE ŞEFFAF OLMALI”
Atama kararı ile ilgili CHP’li Atila Şahin, “Atamaların neye göre yapıldığını kimse bilmiyor. Sayıştay Raporlarına yansıyan usulsüzlükleri, farklı memur atamalarını il kamuoyuna açıklamıştık. Beklediğimiz şey şeffaflık ancak o da Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yok. Belediyede kim kimin yerine, neden ve niçin geldi, giden niçin ve neden gitti? Kimse bilmiyor.” şeklinde konuştu.
“KİRALIK ARACA VEKİL BAŞKAN”
CHP’li Şahin, göreve yeni atanan Seyfettin Bilkay’ın 11 Eylül 2020 tarihinde vekalet ettiği araç kiralama konusuna da şu sözlerle hatırlatma yaptı:
“Ordu’da 2 esnaf, aylık kirası 25 bin lira olan lüks araçlarını Belediye Başkanı Hilmi Güler’e 1000 TL’ye kiralıyor. Ayakkabıcılık yapan bu 2 esnaf, noter işleri için de önceki Güvenlik Şube Müdürü, şimdi ise Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığına atanan Seyfettin Bilkay’a vekalet veriyor. Ordu 3. Noterliği tarafından araç kiralama sözleşmesi bu vasıtayla yapılıyor. Yani bu araç kiralama konusunda ne başkan ne de bir başka kimse çıkıp da özellikle pandemi sürecinde zor günler geçiren esnaf için ‘aylık kirası 25 bin TL olan aracınızı neden başkana 1000 liraya kiralıyorsunuz?’ diye sormuyor”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.