MURATÇIK MAHALLESi KARANTiNAYA ALINDI

Gündem 19.08.2020 - 22:56, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3048+ kez okundu.
 

MURATÇIK MAHALLESi KARANTiNAYA ALINDI

Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu, Çatalpınar İlçesi Muratçık Mahallesinin bazı yerleşim birimlerinde karantina uygulanmasına karar verdi.

Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu, Çatalpınar İlçesi Muratçık  Mahallesinin bazı yerleşim birimlerinde karantina uygulanmasına karar verdi. Hıfzıssıhha Meclisi 18.08.2020 tarihinde saat 17:00’da Ordu Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı’nda toplanmış olup, 5442 sayılı il idaresi Kanunun 11/C maddesi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri uyarınca aşağıdaki kararları almıştır.  Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; Gürgentepe ilçesi Muratçık Mahallesi ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin olarak aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür. Bu kapsamda; 1- Ordu ili Gürgentepe ilçesi Muratçık Mahallesi’nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda Koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu ili Gürgentepe ilçesi Muratçık Mahallesi Merkez Caddesi Eynoğlu Küme Evleri ve Kurtoğlu Küme Evleri’nde 18.08.2020 tarihi saat 24.00’dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkii ile olan giriş çıkışların kapatılmasına; Yukarıda belirtilen çerçevede, çalıĢmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, gerekli görülmesi durumunda alınan kararlara uyulup uyulmadığının denetlenmesine, alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlem başlatılmasına,Oy birliği ile karar verilmiştir.
Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu, Çatalpınar İlçesi Muratçık Mahallesinin bazı yerleşim birimlerinde karantina uygulanmasına karar verdi.

Ordu İl Hıfzıssıhha Kurulu, Çatalpınar İlçesi Muratçık  Mahallesinin bazı yerleşim birimlerinde karantina uygulanmasına karar verdi.
Hıfzıssıhha Meclisi 18.08.2020 tarihinde saat 17:00’da Ordu Valisi Tuncay SONEL Başkanlığı’nda toplanmış olup, 5442 sayılı il idaresi Kanunun 11/C maddesi, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 27. ve 72. maddeleri uyarınca aşağıdaki kararları almıştır. 
Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; Gürgentepe ilçesi Muratçık Mahallesi ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin olarak aşağıda belirtilen ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.
Bu kapsamda;
1- Ordu ili Gürgentepe ilçesi Muratçık Mahallesi’nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda Koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla; Ordu ili Gürgentepe ilçesi Muratçık Mahallesi Merkez Caddesi Eynoğlu Küme Evleri ve Kurtoğlu Küme Evleri’nde 18.08.2020 tarihi saat 24.00’dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkii ile olan giriş çıkışların kapatılmasına; Yukarıda belirtilen çerçevede, çalıĢmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, gerekli görülmesi durumunda alınan kararlara uyulup uyulmadığının denetlenmesine, alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlem başlatılmasına,Oy birliği ile karar verilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.