MÜDÜR YILMAZ'DAN İNCELEME

Gündem 09.02.2020 - 21:30, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3267+ kez okundu.
 

MÜDÜR YILMAZ'DAN İNCELEME

Ordu Valiliğinin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odalarının işbirliğinde ilimizde uygulanan "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Ordu Valiliğinin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ve Ziraat Odalarının  işbirliğinde ilimizde uygulanan "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor.  Ekipler tarafından yapılan çalışmaları yakından takip eden ve bu kapsamda zaman zaman ilçelere ziyaretler gerçekleştiren Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ; Fındık timleri tarafından Altınordu İlçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı. İl Müdürü Kemal Yılmaz örnek fındık bahçemizde yaptığı açıklamada; "Dünya fındık üretiminin % 25'i, Ülkemiz fındık üretiminin ise % 30-% 35'i ilimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Bizlerde İl Müdürlüğü olarak üretiminde lider olduğumuz fındıkta, lider ülkeye yakışır verim ve kaliteyi ulaşmak amacıyla 2014 yılından  bugüne önemli projeler uyguladık. 2019 yılında da önceki uygulanan projelerin üzerine koyarak kapsam olarak çok daha geniş bir proje olan  "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi"ni hayata geçirdik. Valiliğimizin desteğiyle İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımız işbirliğinde Kasım ayında ilimizde uygulamaya başladığımız projemiz sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Bende ilçelerimizi ziyaret etmek suretiyle yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Bugünde fındık timlerimiz tarafından Altınordu İlçemizde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldık" dedi. Çok kısa sürede fındık budama timleri tarafından 700'ün üzerinde örnek bahçe oluşturulduğunun altını çizen İl Müdürü Yılmaz; "Fındık budama timlerimiz Kasım ayı itibariyle sahaya inerek çalışmalara başlamışlardı.  Kasım ayından bugüne yoğun bir çalışma içerisinde olan timlerimiz şuana kadar 700'ün üzerinde örnek bahçe oluşturdular. Ordu ili olarak ana ürünümüz fındıkta verim ve kaliteyi artırma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz. Projemizin ilimiz genelinde yansımaları da çok güzel.  Yaptığım ilçe ziyaretlerinde gördüğüm kadarıyla üreticilerimizde çok güzel bahçeler oluşturmaya başladılar. Projemizin amacına ulaştığını görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Projemize destek olan başta Valimiz  Seddar Yavuz olmak üzere Ziraat Odalarımıza ve sahada özveri ile çalışan fındık budama timlerimize teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.   
Ordu Valiliğinin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odalarının işbirliğinde ilimizde uygulanan "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Ordu Valiliğinin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  ve Ziraat Odalarının  işbirliğinde ilimizde uygulanan "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi" sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor. 
Ekipler tarafından yapılan çalışmaları yakından takip eden ve bu kapsamda zaman zaman ilçelere ziyaretler gerçekleştiren Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ; Fındık timleri tarafından Altınordu İlçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldı.
İl Müdürü Kemal Yılmaz örnek fındık bahçemizde yaptığı açıklamada; "Dünya fındık üretiminin % 25'i, Ülkemiz fındık üretiminin ise % 30-% 35'i ilimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Bizlerde İl Müdürlüğü olarak üretiminde lider olduğumuz fındıkta, lider ülkeye yakışır verim ve kaliteyi ulaşmak amacıyla 2014 yılından  bugüne önemli projeler uyguladık. 2019 yılında da önceki uygulanan projelerin üzerine koyarak kapsam olarak çok daha geniş bir proje olan  "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi"ni hayata geçirdik. Valiliğimizin desteğiyle İl Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımız işbirliğinde Kasım ayında ilimizde uygulamaya başladığımız projemiz sahada başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Bende ilçelerimizi ziyaret etmek suretiyle yapılan çalışmaları yakından takip ediyorum. Bugünde fındık timlerimiz tarafından Altınordu İlçemizde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi aldık" dedi.
Çok kısa sürede fındık budama timleri tarafından 700'ün üzerinde örnek bahçe oluşturulduğunun altını çizen İl Müdürü Yılmaz; "Fındık budama timlerimiz Kasım ayı itibariyle sahaya inerek çalışmalara başlamışlardı.  Kasım ayından bugüne yoğun bir çalışma içerisinde olan timlerimiz şuana kadar 700'ün üzerinde örnek bahçe oluşturdular. Ordu ili olarak ana ürünümüz fındıkta verim ve kaliteyi artırma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz. Projemizin ilimiz genelinde yansımaları da çok güzel.  Yaptığım ilçe ziyaretlerinde gördüğüm kadarıyla üreticilerimizde çok güzel bahçeler oluşturmaya başladılar. Projemizin amacına ulaştığını görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Projemize destek olan başta Valimiz  Seddar Yavuz olmak üzere Ziraat Odalarımıza ve sahada özveri ile çalışan fındık budama timlerimize teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.