MODERN AHIR-AĞIL KAZANDIRILIYOR

Gündem 08.09.2019 - 16:49, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3790+ kez okundu.
 

MODERN AHIR-AĞIL KAZANDIRILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteği kapsamında 2019 yılı için 26 adet daha modern ahır/ağıl kazandırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteği kapsamında 2019 yılı için 26 adet daha modern ahır/ağıl kazandırılıyor.  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bölgemizde hayvancılığın gelişmesini sağlamak ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla ahır - ağıl yapımına 2014 yılından bu yana % 50 hibe desteği verilmektedir. Bu kapsamda 2019 yılında 69 yetiştiricimiz hibe desteğinden yararlanmak amacıyla başvuru yapmış ve bu başvurular Bakanlığımız Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilmiştir. Bunun sonucunda 26 ahır-ağıl yapımı projesi onaylanmış olup, yatırımlarını tamamlayan yetiştiricilerimize 3,3 Milyon TL hibe ödemesi yapılacaktır" dedi.  Yeni onaylanan projeler ile birlikte % 50 hibe desteği kapsamında toplam 108 ahır ve ağılın ilimize kazandırılmış olacağını belirten İl Müdürü Yılmaz; "İlk olarak 2014 yılında uygulanan bu destek kapsamında bugüne kadar 77 ahır/ağıl yapımı tamamlanmış olup, 5 projenin yapımı ise devam etmektedir.  Bu 82 projenin toplam hibe tutarı 7 milyon TL dir. Yeni onaylanan 26 projemiz ile birlikte hayvancılığın daha modern şartlarda yapılmasına imkan sunan ve çağımızın şartlarına uygun toplam 108 adet ahır/ağıl ilimize kazandırılmış olacaktır. Bu modern ahır ve ağıllar ilimizde yetiştiricilerimize örnek olmakta ve bir değişime öncülük ederek bu tarz işletmelerin artmasına yardımcı olmaktadır" şeklinde konuştu.  Ayrıca, bu hibe desteği kapsamında 2014 yılından bu yana damızlık erkek materyal alımına da % 50 hibe desteği verildiğini söyleyen İl Müdürümüz, 2019 yılı hibe programına ilişkin 17 adet koçun daha alımının onaylandığını belirtmiş ve "Bakanlığımız tarafından hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulanan bu hibe desteğinden yetiştiricilerimizin en üst seviyede fayda sağlamaları için eğitim ve yayım çalışmalarımız da devam etmektedir" dedi.  
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteği kapsamında 2019 yılı için 26 adet daha modern ahır/ağıl kazandırılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ahır-ağıl yapımına verilen % 50 hibe desteği kapsamında 2019 yılı için 26 adet daha modern ahır/ağıl kazandırılıyor. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından bölgemizde hayvancılığın gelişmesini sağlamak ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulmasını teşvik etmek amacıyla ahır - ağıl yapımına 2014 yılından bu yana % 50 hibe desteği verilmektedir. Bu kapsamda 2019 yılında 69 yetiştiricimiz hibe desteğinden yararlanmak amacıyla başvuru yapmış ve bu başvurular Bakanlığımız Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilmiştir. Bunun sonucunda 26 ahır-ağıl yapımı projesi onaylanmış olup, yatırımlarını tamamlayan yetiştiricilerimize 3,3 Milyon TL hibe ödemesi yapılacaktır" dedi.

 Yeni onaylanan projeler ile birlikte % 50 hibe desteği kapsamında toplam 108 ahır ve ağılın ilimize kazandırılmış olacağını belirten İl Müdürü Yılmaz; "İlk olarak 2014 yılında uygulanan bu destek kapsamında bugüne kadar 77 ahır/ağıl yapımı tamamlanmış olup, 5 projenin yapımı ise devam etmektedir.  Bu 82 projenin toplam hibe tutarı 7 milyon TL dir. Yeni onaylanan 26 projemiz ile birlikte hayvancılığın daha modern şartlarda yapılmasına imkan sunan ve çağımızın şartlarına uygun toplam 108 adet ahır/ağıl ilimize kazandırılmış olacaktır. Bu modern ahır ve ağıllar ilimizde yetiştiricilerimize örnek olmakta ve bir değişime öncülük ederek bu tarz işletmelerin artmasına yardımcı olmaktadır" şeklinde konuştu.

 Ayrıca, bu hibe desteği kapsamında 2014 yılından bu yana damızlık erkek materyal alımına da % 50 hibe desteği verildiğini söyleyen İl Müdürümüz, 2019 yılı hibe programına ilişkin 17 adet koçun daha alımının onaylandığını belirtmiş ve "Bakanlığımız tarafından hayvancılığı geliştirmek amacıyla uygulanan bu hibe desteğinden yetiştiricilerimizin en üst seviyede fayda sağlamaları için eğitim ve yayım çalışmalarımız da devam etmektedir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.