MİMAR SİNAN BİLGİ EVİ AÇILDI

Eğitim 21.03.2017 - 16:20, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3494+ kez okundu.
 

MİMAR SİNAN BİLGİ EVİ AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde gençlere yönelik yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Enver Yılmaz, geleceğin teminatı gençlerin okulda aldıkları eğitime katkı sağlayacak, bilgi ve becerilerini geliştirecek ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olacak “Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi’nde derslerin başladığını söyledi.

BİR HAFTADA 202 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI   Başkan Yılmaz, bilgi evinde ortaokul seviyesindeki öğrencilere hizmet verileceğini söyleyerek, “Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evinde ilk etapta ortaokul çocuklarına yönelik eğitim vereceğiz. 4 farklı grupta yaklaşık 800 öğrenciye eğitim verebilme imkânına sahip bilgi evine, kayıtların yeni başlamasına rağmen bir haftada 60’ı 5. sınıf, 40’ı 6. sınıf, 30’u 7. sınıf ve 22’si 8. sınıf olmak üzere toplam 190 öğrenci kayıt yaptırdı. İlerleyen haftalarda tam kapasiteye ulaşacağımız düşünüyorum” dedi.   EĞİTİMLER ÜCRETSİZ VERİLECEK   Verilen eğitimlerin ücretsiz olacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Eğitimlerimizin tamamen ücretsiz olarak verileceği Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, 700 m2 kapalı alana sahip olup 5 adet derslikle birlikte kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, akıl oyunları salonu, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bay-bayan mescit ve idare odasından oluşuyor” diye konuştu.   BİLGİ EVLERİNDE YOK YOK   Bilgi evlerinde öğrencilere yönelik bilgi destek programı, değerler eğitimi, yaz etkinlikleri, kütüphane, internet ve bilişim hizmetleri ile gezi programları gibi birçok etkinlik olacak.   OKUL DERSLERİ TEKRAR EDİLECEK   Bilgi evlerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce dersleri müfredat çerçevesinde yeniden işlenerek öğrencilerin ders tekrarı yapması sağlanacak. İçerisinde hem öğrencilere hem de velilere yönelik kitapların bulunduğu zengin kaynaklara sahip kütüphane sayesinde öğrenci ve veliler okuma alışkanlığı kazanacak.   DEĞERLER EĞİTİMİ VERİLECEK   Çocukların psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimine uygun olarak temel değerleri kazanmasını ve toplumda yarar sağlayacak bu değerleri davranışlarıyla ifade etmesini sağlamak amacıyla değerler eğitimi verilecek.   YAZ KAMPI VE GEZİ PROGRAMI DÜZENLENECEK   İçerisinde Kur’an-ı Kerim ve siyer eğitimi, havuz programları, İngilizce dil kampı, deniz kampı programları ve kulüp faaliyetlerinin olduğu bilgi evlerinde yaz etkinlikleri de yapılacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde gençlere yönelik yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Enver Yılmaz, geleceğin teminatı gençlerin okulda aldıkları eğitime katkı sağlayacak, bilgi ve becerilerini geliştirecek ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olacak “Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi’nde derslerin başladığını söyledi.

BİR HAFTADA 202 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

 

Başkan Yılmaz, bilgi evinde ortaokul seviyesindeki öğrencilere hizmet verileceğini söyleyerek, “Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evinde ilk etapta ortaokul çocuklarına yönelik eğitim vereceğiz. 4 farklı grupta yaklaşık 800 öğrenciye eğitim verebilme imkânına sahip bilgi evine, kayıtların yeni başlamasına rağmen bir haftada 60’ı 5. sınıf, 40’ı 6. sınıf, 30’u 7. sınıf ve 22’si 8. sınıf olmak üzere toplam 190 öğrenci kayıt yaptırdı. İlerleyen haftalarda tam kapasiteye ulaşacağımız düşünüyorum” dedi.

 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ VERİLECEK

 

Verilen eğitimlerin ücretsiz olacağını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Eğitimlerimizin tamamen ücretsiz olarak verileceği Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, 700 m2 kapalı alana sahip olup 5 adet derslikle birlikte kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, akıl oyunları salonu, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bay-bayan mescit ve idare odasından oluşuyor” diye konuştu.

 

BİLGİ EVLERİNDE YOK YOK

 

Bilgi evlerinde öğrencilere yönelik bilgi destek programı, değerler eğitimi, yaz etkinlikleri, kütüphane, internet ve bilişim hizmetleri ile gezi programları gibi birçok etkinlik olacak.

 

OKUL DERSLERİ TEKRAR EDİLECEK

 

Bilgi evlerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce dersleri müfredat çerçevesinde yeniden işlenerek öğrencilerin ders tekrarı yapması sağlanacak. İçerisinde hem öğrencilere hem de velilere yönelik kitapların bulunduğu zengin kaynaklara sahip kütüphane sayesinde öğrenci ve veliler okuma alışkanlığı kazanacak.

 

DEĞERLER EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Çocukların psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimine uygun olarak temel değerleri kazanmasını ve toplumda yarar sağlayacak bu değerleri davranışlarıyla ifade etmesini sağlamak amacıyla değerler eğitimi verilecek.

 

YAZ KAMPI VE GEZİ PROGRAMI DÜZENLENECEK

 

İçerisinde Kur’an-ı Kerim ve siyer eğitimi, havuz programları, İngilizce dil kampı, deniz kampı programları ve kulüp faaliyetlerinin olduğu bilgi evlerinde yaz etkinlikleri de yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.