MHP'DE İSTİFALAR DEVAM EDİYOR

Siyaset 25.02.2016 - 22:51, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3340+ kez okundu.
 

MHP'DE İSTİFALAR DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Merkez İlçe Başkanı Alparslan Özcan ve yönetimi görevinden istifa ederek, olağanüstü kongre çağrısında bulundu.

MHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Alparslan Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte bir kafede basın açıklaması yaptı. Başkan Özcan, MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi mecliste 3. parti olmayı nede 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi PKK destekçisi HDP'nin bile gerisinde kalarak 4. parti olmayı hak etmemekte olduğunu kaydetti. Ülkücülerin partilerinin iktidarını istemekte ve bunun dışındaki hiçbir hedefi ve sonucu kabullenememekte olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Kısaca anlatmaya çalıştığım sebeplerden dolayı partimiz tüzüğünden kaynaklanan tamamen yasal ve meşru hakkımızı kullanmak suretiyle şahsımın da içinde bulunduğu partimiz 543 üst kurul delegesi olağan üstü kongre talebini Genel Merkezimize iletmiştir. Milletin iradesine her durum ve şartta kıymet veren Sayın Genel Başkanımızın Ülkücü iradeye mahkeme salonlarını göstermesini ve kongre talebinde bulunan teşkilatları kapatma yoluna gitmesini üzüntüyle karşılamaktayız. Teşkilatları tüzük maddelerince kapattığını beyan eden Genel Merkezimizin delegelerin talebi doğrultusunda tüzük maddelerini uygulamayarak olağan üstü kongreyi toplamamasının geçerli bir izahı yoktur. Milletin kararına karşı gösterilen hassasiyet neden bu davanın yükünü senelerdir omuzlayan ülkücülere karşı gösterilmemektedir” dedi.Başkan Özcan, olağanüstü kongre çağrısında bulunarak, “Şahsım adına Genel Başkanımızın hareketin menfaati için olağanüstü kongreyi toplayacağı ve bu suretle ülkücülerin içinde bulunduğu karamsarlığı ve umutsuzluğu aşmamıza vesile olacağına ilişkin umudum az da olsa devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımız Bizler için kıymetlidir, kendisine karşı yapılacak hiçbir gayrı ahlaki tutumu hoş karşılamamız mümkün değildir. Yapılan mücadeleyi zafere ulaştırabilecek bir değişimde ısrarcı olmamız yanında Genel Başkanımıza ülkücülük hukukundan kaynaklanan sevgi ve hürmetimizde bir eksilme yoktur. Taleplerimizin 'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' şeklindeki ilkemiz gereği olduğunun bilinmesini istiyor ve genel merkezimize olağan üstü kongreyi toplaması talebimizi sizler aracılığıyla yineliyorum. Yaklaşık bir yıl kadar dava arkadaşlarımla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Genel Merkezimizin faaliyetlerinin aksamaması gerekliliğine olan inancımız ve Tokat İl Başkanlığı görevine atanan kardeşimize teşkilatlanma serbestisi tanıyabilmek için ve burada gerekçelerini açıkladığımız sebeplerden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanlığındaki görevlerimizden şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla beraber istifa ediyoruz” diye konuştu.Özcan, 33 kişilik yönetim kurulundan 2 kişi hariç diğerlerinin istifa ettiğini sözlerine ekledi. 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Merkez İlçe Başkanı Alparslan Özcan ve yönetimi görevinden istifa ederek, olağanüstü kongre çağrısında bulundu.

MHP Tokat Merkez İlçe Başkanı Alparslan Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte bir kafede basın açıklaması yaptı.

Başkan Özcan, MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi mecliste 3. parti olmayı nede 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi PKK destekçisi HDP'nin bile gerisinde kalarak 4. parti olmayı hak etmemekte olduğunu kaydetti. Ülkücülerin partilerinin iktidarını istemekte ve bunun dışındaki hiçbir hedefi ve sonucu kabullenememekte olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Kısaca anlatmaya çalıştığım sebeplerden dolayı partimiz tüzüğünden kaynaklanan tamamen yasal ve meşru hakkımızı kullanmak suretiyle şahsımın da içinde bulunduğu partimiz 543 üst kurul delegesi olağan üstü kongre talebini Genel Merkezimize iletmiştir. Milletin iradesine her durum ve şartta kıymet veren Sayın Genel Başkanımızın Ülkücü iradeye mahkeme salonlarını göstermesini ve kongre talebinde bulunan teşkilatları kapatma yoluna gitmesini üzüntüyle karşılamaktayız.

Teşkilatları tüzük maddelerince kapattığını beyan eden Genel Merkezimizin delegelerin talebi doğrultusunda tüzük maddelerini uygulamayarak olağan üstü kongreyi toplamamasının geçerli bir izahı yoktur. Milletin kararına karşı gösterilen hassasiyet neden bu davanın yükünü senelerdir omuzlayan ülkücülere karşı gösterilmemektedir” dedi.
Başkan Özcan, olağanüstü kongre çağrısında bulunarak, “Şahsım adına Genel Başkanımızın hareketin menfaati için olağanüstü kongreyi toplayacağı ve bu suretle ülkücülerin içinde bulunduğu karamsarlığı ve umutsuzluğu aşmamıza vesile olacağına ilişkin umudum az da olsa devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımız Bizler için kıymetlidir, kendisine karşı yapılacak hiçbir gayrı ahlaki tutumu hoş karşılamamız mümkün değildir. Yapılan mücadeleyi zafere ulaştırabilecek bir değişimde ısrarcı olmamız yanında Genel Başkanımıza ülkücülük hukukundan kaynaklanan sevgi ve hürmetimizde bir eksilme yoktur. Taleplerimizin 'Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben' şeklindeki ilkemiz gereği olduğunun bilinmesini istiyor ve genel merkezimize olağan üstü kongreyi toplaması talebimizi sizler aracılığıyla yineliyorum. Yaklaşık bir yıl kadar dava arkadaşlarımla birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Genel Merkezimizin faaliyetlerinin aksamaması gerekliliğine olan inancımız ve Tokat İl Başkanlığı görevine atanan kardeşimize teşkilatlanma serbestisi tanıyabilmek için ve burada gerekçelerini açıkladığımız sebeplerden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Merkez İlçe Başkanlığındaki görevlerimizden şahsım ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla beraber istifa ediyoruz” diye konuştu.
Özcan, 33 kişilik yönetim kurulundan 2 kişi hariç diğerlerinin istifa ettiğini sözlerine ekledi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.