“MEZBAHA VE HAYVAN PAZARI PROJESİ”NDE SONA YAKLAŞILDI

Gündem 05.11.2018 - 14:15, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2800+ kez okundu.
 

“MEZBAHA VE HAYVAN PAZARI PROJESİ”NDE SONA YAKLAŞILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen “Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi”nde sona yaklaşıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen “Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi”nde sona yaklaşıldı. Başkan Engin Tekintaş, günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvanın kesiminin yapılabileceği projenin yıl sonuna kadar hizmete sunulacağını söyledi. ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI Projenin son durumuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tekintaş, “4 bin 320 m² inşaat alanına sahip hayvan pazarında, küçükbaş ve büyükbaş hayvan padokların betonarme imalatları, çelik ve çatı kaplama işleri, mekanik ve elektrik işleri tamamlandı. 2 bin 754 m² inşaat alanına sahip mezbahane bölümünün betonarme imalatları, çatı, havalandırma, soğuk hava panelleri, kesimhane mono ray sistemi, dış cephe sandviç panelleri, ıslak hacimlerin seramik işleri ile zemin ve asma kat klipin tavan işleri, elektrik ve mekanik işlere ait altyapı çalışmaları bitti. 154 m² inşaat alanına sahip idari binada ise betonarme yapının betonarme işleri, çatı kaplama, alçı sıva, ıslak hacimlere ait seramik işleri ve vitrifiye malzemelerin imalatı tamamlandı. Su deposu, arıtma tesisi, deri deposu, gübre deposu, dezenfekte tünelleri ve nizamiye binalarında da çalışmalar sona erdi” dedi. AVRUPA STANDARTLARINDA BİR TESİS HİZMETE SUNULACAK Bölgenin en büyüğü olması beklenen mezbahanede, çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Engin Tekintaş, “ Altyapı işleri devam eden projede önümüzdeki süreçte peyzaj imalatları, mezbaha ile idari binalara yapılacak elektrik prizi, elektrik anahtarı, idari bina iç ve dış cephe boyası, mezbaha binası hijyen süpürgelik, padok korkuluklarıyla dairesel kesim hücresi işleri yapılacak. Kısa sürede çalışmaları tamamlayarak çevre illerden gelecek hayvanların da kesiminin yapılacağı Avrupa standartlarında bir tesis hizmete sunulacak” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen “Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi”nde sona yaklaşıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen “Fatsa Mezbaha ve Hayvan Pazarı Projesi”nde sona yaklaşıldı. Başkan Engin Tekintaş, günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvanın kesiminin yapılabileceği projenin yıl sonuna kadar hizmete sunulacağını söyledi.

ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI

Projenin son durumuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tekintaş, “4 bin 320 m² inşaat alanına sahip hayvan pazarında, küçükbaş ve büyükbaş hayvan padokların betonarme imalatları, çelik ve çatı kaplama işleri, mekanik ve elektrik işleri tamamlandı. 2 bin 754 m² inşaat alanına sahip mezbahane bölümünün betonarme imalatları, çatı, havalandırma, soğuk hava panelleri, kesimhane mono ray sistemi, dış cephe sandviç panelleri, ıslak hacimlerin seramik işleri ile zemin ve asma kat klipin tavan işleri, elektrik ve mekanik işlere ait altyapı çalışmaları bitti. 154 m² inşaat alanına sahip idari binada ise betonarme yapının betonarme işleri, çatı kaplama, alçı sıva, ıslak hacimlere ait seramik işleri ve vitrifiye malzemelerin imalatı tamamlandı. Su deposu, arıtma tesisi, deri deposu, gübre deposu, dezenfekte tünelleri ve nizamiye binalarında da çalışmalar sona erdi” dedi.

AVRUPA STANDARTLARINDA BİR TESİS HİZMETE SUNULACAK

Bölgenin en büyüğü olması beklenen mezbahanede, çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Engin Tekintaş, “ Altyapı işleri devam eden projede önümüzdeki süreçte peyzaj imalatları, mezbaha ile idari binalara yapılacak elektrik prizi, elektrik anahtarı, idari bina iç ve dış cephe boyası, mezbaha binası hijyen süpürgelik, padok korkuluklarıyla dairesel kesim hücresi işleri yapılacak. Kısa sürede çalışmaları tamamlayarak çevre illerden gelecek hayvanların da kesiminin yapılacağı Avrupa standartlarında bir tesis hizmete sunulacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.