MEYVE SUYU İÇEN ÇOCUKLAR DAHA ÇOK MEYVE SEBZE YİYOR

Sağlık 16.09.2019 - 11:25, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3965+ kez okundu.
 

MEYVE SUYU İÇEN ÇOCUKLAR DAHA ÇOK MEYVE SEBZE YİYOR

İngiltere’de yer alan Swansea Üniversitesi’nden Profesör David Benton’un çalışmaları, annenin hamilelik dönemindeki tüketiminden başlayarak, çocuklarda belirli yaşlarda meyve suyu tüketiminin olumlu etkilerine işaret ediyor.

Yüzde 100 meyve sularında, meyvenin kendisinden gelen doğal şeker, zaman zaman spekülatif yaklaşımlara yol açabiliyor. Ancak, Swansea Üniversitesi öğretim üyesi Profesör David Benton’un detaylı araştırması, bu spekülasyonlara neden olan ezberleri bozar nitelikte. Araştırma sonuçları, gıdanın tek bir bileşene indirgenemeyeceği yönündeki bilimsel görüşle örtüşüyor.   İngiltere’de, 1991 ve 1992 yıllarında 14 bin hamile kadını kapsayacak şekilde başlatılan ve sonraki dönemde çocuk ve ebeveynlerin sağlık ve gelişimini takip eden bir araştırmanın detaylı analizi, meyve suyu eşittir şeker ezberine karşı veriye dayalı bilimsel kanıtlar ortaya koyuyor.   Araştırma, hamilelik döneminde yüzde 100 meyve suyu tüketiminin, çocukların daha ince ve daha uzun bir beden yapısına, daha düşük beden kitle endeksine sahip olmaları arasındaki ilişkiye işaret ediyor.   Çocuklar 13 yaşına geldiğinde yapılan ölçümler, yüzde 100 meyve suyu tüketen çocukların, farklı türde içecek tüketenlere oranla, daha fazla meyve ve sebze yemeye eğilimli olduğunu gösteriyor. Bu sayede bu çocuklarda C vitamini, karoten, tiamin (B1 vitamini), folat, potasyum, demir ve lif alımı diğerlerine oranla daha fazla gerçekleşiyor.   Araştırma bulguları, yüzde 100 meyve suyu tüketiminin özellikle kız çocuklarda 13 yaşından itibaren daha düşük beden kitle endeksiyle ilişkisinin belirginleştiğini ortaya koyuyor.   Öte yandan ölçümler, yüzde 100 meyve suyu içen çocuklarda insülin reaksiyonu ve açlık kan şekeri değerlerinin, içmeyenlere oranla daha iyi olduğunu da gösteriyor.
İngiltere’de yer alan Swansea Üniversitesi’nden Profesör David Benton’un çalışmaları, annenin hamilelik dönemindeki tüketiminden başlayarak, çocuklarda belirli yaşlarda meyve suyu tüketiminin olumlu etkilerine işaret ediyor.

Yüzde 100 meyve sularında, meyvenin kendisinden gelen doğal şeker, zaman zaman spekülatif yaklaşımlara yol açabiliyor. Ancak, Swansea Üniversitesi öğretim üyesi Profesör David Benton’un detaylı araştırması, bu spekülasyonlara neden olan ezberleri bozar nitelikte. Araştırma sonuçları, gıdanın tek bir bileşene indirgenemeyeceği yönündeki bilimsel görüşle örtüşüyor.

 

İngiltere’de, 1991 ve 1992 yıllarında 14 bin hamile kadını kapsayacak şekilde başlatılan ve sonraki dönemde çocuk ve ebeveynlerin sağlık ve gelişimini takip eden bir araştırmanın detaylı analizi, meyve suyu eşittir şeker ezberine karşı veriye dayalı bilimsel kanıtlar ortaya koyuyor.

 

Araştırma, hamilelik döneminde yüzde 100 meyve suyu tüketiminin, çocukların daha ince ve daha uzun bir beden yapısına, daha düşük beden kitle endeksine sahip olmaları arasındaki ilişkiye işaret ediyor.

 

Çocuklar 13 yaşına geldiğinde yapılan ölçümler, yüzde 100 meyve suyu tüketen çocukların, farklı türde içecek tüketenlere oranla, daha fazla meyve ve sebze yemeye eğilimli olduğunu gösteriyor. Bu sayede bu çocuklarda C vitamini, karoten, tiamin (B1 vitamini), folat, potasyum, demir ve lif alımı diğerlerine oranla daha fazla gerçekleşiyor.

 

Araştırma bulguları, yüzde 100 meyve suyu tüketiminin özellikle kız çocuklarda 13 yaşından itibaren daha düşük beden kitle endeksiyle ilişkisinin belirginleştiğini ortaya koyuyor.

 

Öte yandan ölçümler, yüzde 100 meyve suyu içen çocuklarda insülin reaksiyonu ve açlık kan şekeri değerlerinin, içmeyenlere oranla daha iyi olduğunu da gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.