METEOROLOJİDEN ORDU BÖLGESİNE KAR VE DON UYARISI

Gündem 16.02.2015 - 17:10, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3122+ kez okundu.
 

METEOROLOJİDEN ORDU BÖLGESİNE KAR VE DON UYARISI

Mctcoroloji 10.Bölgc Müdürlüğü’nün ilgi yazısı ilc Bölgemizin yarından (16.02.2015 Pazartesi) itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havamn etkisine girmesiyle birlikte, İlimiz çevrelerinde özelliklc 17•18.02.2015 tarihlerinde olmak üzere yer yer yoğun kar yağışının olacağı; yağışların 19.02.2015 Perşembe gününden itibaren hafifleyerek hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği; hava sıcaklıklarının ise 17.02.2015 Safı gününden itibaren hissedilir derecede (6-10 dcrece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Olumsuz hava şartlarının etkili olacağı tarihlerde gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, çan ve mal kaybının önlenmesi için halkımızın uyarılması hususunda, kurum ve kuruluşlar ile ] 9 ilçe kayınakamlığma uyanlar yapılmıştır. Vatandaşlarımızın alması gereken tedbirler İse; Trafiğe çıkacak araçların zincir, çekme halatı vc takoz bulundurmaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, denizcilerimizin uyarılması. zirai alanların kar ve dondan etkilenebileceği göz önünde bulundurularak dikkatli olunması gerekmektedir. Bölgemiz için yapılan meteorolojik uyanların takip edilmesi, güncel bilgilere sahip faydalı Olacaktır.

Mctcoroloji 10.Bölgc Müdürlüğü’nün ilgi yazısı ilc Bölgemizin yarından (16.02.2015 Pazartesi) itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havamn etkisine girmesiyle birlikte, İlimiz çevrelerinde özelliklc 17•18.02.2015 tarihlerinde olmak üzere yer yer yoğun kar yağışının olacağı; yağışların 19.02.2015 Perşembe gününden itibaren hafifleyerek hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği; hava sıcaklıklarının ise 17.02.2015 Safı gününden itibaren hissedilir derecede (6-10 dcrece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Olumsuz hava şartlarının etkili olacağı tarihlerde gerekli tedbirlerin alınarak hazırlıklı olunması, çan ve mal kaybının önlenmesi için halkımızın uyarılması hususunda, kurum ve kuruluşlar ile ] 9 ilçe kayınakamlığma uyanlar yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın alması gereken tedbirler İse;

Trafiğe çıkacak araçların zincir, çekme halatı vc takoz bulundurmaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, denizcilerimizin uyarılması. zirai alanların kar ve dondan etkilenebileceği göz önünde bulundurularak dikkatli olunması gerekmektedir.

Bölgemiz için yapılan meteorolojik uyanların takip edilmesi, güncel bilgilere sahip faydalı Olacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.