MEMURA 400 LİRA ZAM

Ekonomi 01.02.2016 - 11:44, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4024+ kez okundu.
 

MEMURA 400 LİRA ZAM

Memurların derece zammını 15 Şubat'ta maaşında göreceğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekledi: Maaşlarda diğer zamlar ve derece artışıyla birlikte 400 liraya varan yükseliş olacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memur zamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Derece zammı ile ilgili sorular üzerine Ağbal, "2005'ten sonra ilk defa kamuya giren yaklaşık 1.2 milyon memurumuz var. Bunların bir derece düzenlemesinden yararlanma talebi vardı. Toplu sözleşmede bunu karara bağladık. 2005 sonrasında ilk defa kamuya giren memurlarımıza bulundukları dereceye göre bir dereceyi 15 Ocak itibarıyla verdik" dedi. Derece artışına bağlı olarak kişinin ücretinde ne kadar artış olacağının o kişinin kadro unvanına, derecesine ve görevine bağlı bulunduğunu belirten Ağbal, bu kapsamda bir rakam vermenin mümkün olmadığını ifade etti.HERKESTE FARKLIMemurların maaşlarında, kişinin durumuna göre farklı olmak üzere, diğer artışlar ve derece artışıyla birlikte 400 liraya kadar varan artış olacağını kaydeden Ağbal, "15 Ocak'ta bu, onlar için kazanılmış bir hak olacak. İlk ayda emekli keseneği olarak buradaki artış SGK'ya gidecek ama 15 Şubat'ta ikinci maaşlarını aldıklarında, bu derece artışına bağlı ücret artışlarından da istifade edecekler" diye konuştu.
Memurların derece zammını 15 Şubat'ta maaşında göreceğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, ekledi: Maaşlarda diğer zamlar ve derece artışıyla birlikte 400 liraya varan yükseliş olacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, memur zamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Derece zammı ile ilgili sorular üzerine Ağbal, "2005'ten sonra ilk defa kamuya giren yaklaşık 1.2 milyon memurumuz var. Bunların bir derece düzenlemesinden yararlanma talebi vardı. Toplu sözleşmede bunu karara bağladık. 2005 sonrasında ilk defa kamuya giren memurlarımıza bulundukları dereceye göre bir dereceyi 15 Ocak itibarıyla verdik" dedi. Derece artışına bağlı olarak kişinin ücretinde ne kadar artış olacağının o kişinin kadro unvanına, derecesine ve görevine bağlı bulunduğunu belirten Ağbal, bu kapsamda bir rakam vermenin mümkün olmadığını ifade etti.

HERKESTE FARKLI
Memurların maaşlarında, kişinin durumuna göre farklı olmak üzere, diğer artışlar ve derece artışıyla birlikte 400 liraya kadar varan artış olacağını kaydeden Ağbal, "15 Ocak'ta bu, onlar için kazanılmış bir hak olacak. İlk ayda emekli keseneği olarak buradaki artış SGK'ya gidecek ama 15 Şubat'ta ikinci maaşlarını aldıklarında, bu derece artışına bağlı ücret artışlarından da istifade edecekler" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.