‘MACRON ÇÖZÜM İÇİN DEĞİL, KARGAŞA İÇİN ÇALIŞIYOR’

Siyaset 30.12.2020 - 00:21, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 1596+ kez okundu.
 

‘MACRON ÇÖZÜM İÇİN DEĞİL, KARGAŞA İÇİN ÇALIŞIYOR’

Azerbaycan’da yayın yapan AZ TV’de konuk olan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında haklı bir zafer kazandığını vurgulayarak, MİNSK Grubu Eşbaşkanı olan Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tarafsızlık ilkesine uymayarak Ermenistan yandaşlığı yaptığını belirtti.

Azerbaycan’da yayın yapan AZ TV’de konuk olan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında haklı bir zafer kazandığını vurgulayarak, MİNSK Grubu Eşbaşkanı olan Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tarafsızlık ilkesine uymayarak Ermenistan yandaşlığı yaptığını belirtti. Macron Seçime Gitmeli Canlı yayında açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “MİNSK Grubu eş başkanlığı yapan Fransa’nın tarafsız olması gerekirken, yaptıkları her açıklamada Ermenistan'ı desteklemeleri, hatta “Dağlık Karabağ'ın ayrı bir ülke olarak tanınması” gerektiğine dair aldıkları meclis kararı, tarafsızlık ilkesini göz ardı ettiklerinin kanıtıdır. MİNSK Grubu ülkelerin 28-30 yıldır çözüm odaklı çalışmalar yapmaları gerekirken, Fransa’nın akla hayale gelmeyecek ve kabul edilebilirliği mümkün olmayan tekliflerle Ermenistan'ın yanında olduğunu açıkca ilan ediyor olması tarafsız olan eş başkanlık göreviyle asla uyuşmamaktadır. Eş başkanlık görevinde tarafsızlığı sağlayamayan Fransa'nın bu görevi bir an önce bırakması gerekmektedir. Fransa, şu anda kendi içinde ciddi bir karışıklık yaşamaya devam ediyor. Uzun süredir devam eden eylemler ve durmayan sokak çatışmaları, Macron ve Fransız hükümetinin başarılı bir yönetim ortaya koyamadıklarını gösteriyor. Bölgede huzursuzluk yaratan Macron’ın çıkışlarıdır, Fransa halkı değil. Bu yüzden Macron seçime gitmeli ve görevini bırakmalıdır.” dedi. Her İnsan Dinini Özgürce Yaşayabilmeli Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un söylemleri ile huzursuzluğu ve bölgesine çektiğini söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “İslamofobi, Türkiye karşıtlığı ve Azerbaycan karşıtlığı ile gündeme gelen Macron'un bu tavrı asla kabul edilemez. Bu karşıtlıklar ne Fransa halkının ne de Avrupa halkının işine yarar! Hristiyanı, müslümanı, musevisi farketmeksizin inancı ne olursa olsun, her insan dünya üzerinde özgürce yaşayabilmeli. Yanlış hamleler yapan Macron'un bir an önce bu işi bırakıp Fransa'yı daha iyi bir noktaya taşıyacak yöneticilerin başa gelmesi taraftarıyım. Macron farklı heyazanlar içinde ve Ermenilere açıkca destek veriyor. MİNSK Grubu Eş Başkanılığı yapan Fransının bu tutumu doğru değil. Fransa’ya sorulması gereken bir diğer husus da; herhangi bir ülkenin Fransa'nın bir bölümünü işgal etmesi ve orada yaşayan insanlara soykırım uygulaması halinde Fransa Hükümeti'nin ne yapacağı ve o bölgede yaşayanların buna nasıl tepki vereceğidir! Azerbaycan'a olan yaklaşımda düşünülmesi gereken en önemli kıstas da budur.” diye konuştu. Azerbaycan’ın Haklı Zaferi Gündoğdu “Ama kim ne derse desin Azerbaycan'ın haklı davası zaferle sonuçlanmıştır. Biz de birlikteliğimizi, kardeşliğimizi bir kez daha ortaya koyarak, Azerbaycan’ın rahmetli Cumhurbaşkanı Sayın Hayday Aliyev'un ortaya koyduğu "İki devlet bir millet" şiarının en güzel kazanımını yaşamış olduk.” dedi. 
Azerbaycan’da yayın yapan AZ TV’de konuk olan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında haklı bir zafer kazandığını vurgulayarak, MİNSK Grubu Eşbaşkanı olan Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tarafsızlık ilkesine uymayarak Ermenistan yandaşlığı yaptığını belirtti.

Azerbaycan’da yayın yapan AZ TV’de konuk olan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Azerbaycan’ın Ermenistan karşısında haklı bir zafer kazandığını vurgulayarak, MİNSK Grubu Eşbaşkanı olan Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tarafsızlık ilkesine uymayarak Ermenistan yandaşlığı yaptığını belirtti.
Macron Seçime Gitmeli
Canlı yayında açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “MİNSK Grubu eş başkanlığı yapan Fransa’nın tarafsız olması gerekirken, yaptıkları her açıklamada Ermenistan'ı desteklemeleri, hatta “Dağlık Karabağ'ın ayrı bir ülke olarak tanınması” gerektiğine dair aldıkları meclis kararı, tarafsızlık ilkesini göz ardı ettiklerinin kanıtıdır. MİNSK Grubu ülkelerin 28-30 yıldır çözüm odaklı çalışmalar yapmaları gerekirken, Fransa’nın akla hayale gelmeyecek ve kabul edilebilirliği mümkün olmayan tekliflerle Ermenistan'ın yanında olduğunu açıkca ilan ediyor olması tarafsız olan eş başkanlık göreviyle asla uyuşmamaktadır. Eş başkanlık görevinde tarafsızlığı sağlayamayan Fransa'nın bu görevi bir an önce bırakması gerekmektedir. Fransa, şu anda kendi içinde ciddi bir karışıklık yaşamaya devam ediyor. Uzun süredir devam eden eylemler ve durmayan sokak çatışmaları, Macron ve Fransız hükümetinin başarılı bir yönetim ortaya koyamadıklarını gösteriyor. Bölgede huzursuzluk yaratan Macron’ın çıkışlarıdır, Fransa halkı değil. Bu yüzden Macron seçime gitmeli ve görevini bırakmalıdır.” dedi.
Her İnsan Dinini Özgürce Yaşayabilmeli
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un söylemleri ile huzursuzluğu ve bölgesine çektiğini söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “İslamofobi, Türkiye karşıtlığı ve Azerbaycan karşıtlığı ile gündeme gelen Macron'un bu tavrı asla kabul edilemez. Bu karşıtlıklar ne Fransa halkının ne de Avrupa halkının işine yarar! Hristiyanı, müslümanı, musevisi farketmeksizin inancı ne olursa olsun, her insan dünya üzerinde özgürce yaşayabilmeli. Yanlış hamleler yapan Macron'un bir an önce bu işi bırakıp Fransa'yı daha iyi bir noktaya taşıyacak yöneticilerin başa gelmesi taraftarıyım. Macron farklı heyazanlar içinde ve Ermenilere açıkca destek veriyor. MİNSK Grubu Eş Başkanılığı yapan Fransının bu tutumu doğru değil. Fransa’ya sorulması gereken bir diğer husus da; herhangi bir ülkenin Fransa'nın bir bölümünü işgal etmesi ve orada yaşayan insanlara soykırım uygulaması halinde Fransa Hükümeti'nin ne yapacağı ve o bölgede yaşayanların buna nasıl tepki vereceğidir! Azerbaycan'a olan yaklaşımda düşünülmesi gereken en önemli kıstas da budur.” diye konuştu.
Azerbaycan’ın Haklı Zaferi
Gündoğdu “Ama kim ne derse desin Azerbaycan'ın haklı davası zaferle sonuçlanmıştır. Biz de birlikteliğimizi, kardeşliğimizi bir kez daha ortaya koyarak, Azerbaycan’ın rahmetli Cumhurbaşkanı Sayın Hayday Aliyev'un ortaya koyduğu "İki devlet bir millet" şiarının en güzel kazanımını yaşamış olduk.” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.