LAPONYA BÜYÜKELÇİSİNDEN ZİYARET

Gündem 11.03.2019 - 14:35, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3466+ kez okundu.
 

LAPONYA BÜYÜKELÇİSİNDEN ZİYARET

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın davetlisi olarak ilimizde bulunan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın davetlisi olarak ilimizde bulunan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Ziyaretinde öncelikle Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Büyükelçi Miyajima, daha sonra makam geçerek Vali Seddar Yavuz ile bir süre sohbet etti. Büyükelçi Miyajima’nın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, “Öncelikle nazik ziyaretleriniz vesilesiyle teşekkür ediyorum. Çok iyi ilişkilerimiz bulunan Japonya Büyükelçisi olarak sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Karadeniz’in en güzel şehirlerinden birisi olan Ordu’da sizleri ağırlamak bizim için ayrı bir mutluluk. Ordu, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehrimiz. Fındık üretimi itibariyle de Türkiye’nin % 35’ini tek başına karşılıyor” diye konuştu.  Ordu’nun son yıllarda turizm anlamında ciddi bir gelişme gösterdiğini söyleyen Vali Yavuz, “2018 yılında 850 bin turiste ev sahipliği yaptık. Ağırlık olarak şu anda Ortadoğu ve Asya’dan turist geliyor. Ama bunun dışında elbette Avrupa’dan da yine misafirlerimizi ağırlıyoruz. Japon dostlarımızı da Ordu’da görmekten büyük bir mutluluk duyarız. Şehrimizde hoş vakit geçirmenizi diliyorum. Japonya ile kültürel ciddi bir benzerliklerimiz var. Japon halkı son derece nazik, özellikle İngiltere’de eğitimde bulunduğum süre içerisinde Japon arkadaşım oldu ve bir ölçüde Japon kültürünü tanıma fırsatı bulmuş oldum” şeklinde konuştu ve Ordu’nun asayiş yönünden de  son derece huzurlu bir kent olduğunun altını çizdi. Ordu halkının çok nezaketli ve kurallara bağlı bir toplum olduğuna vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, ”Bu yönüyle Karadeniz bölgesi çok huzurlu bir bölgedir. Genel anlamda baktığımız zaman, Türkiye’nin geneli birçok dünya ülkesinden daha huzurlu ve güvenlidir” dedi. Türkiye’deki görevine 1,5 yıl önce başladığını ve Ordu’yu ilk kez ziyaret ettiğini anlatan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, ”Çok sıcakkanlı bir karşılama ile bizleri kabul eden Sayın Vali’ye çok teşekkür etmek istiyorum. Ordu’dan, Japonya’ya çok sayıda Türklerin geçtiğini öğrenmiş oldum. Aynı zamanda fındığın tadını çok çıkarıyorum. Bu sene Haziran ya da Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki kez Japonya’yı ziyaret etmesi ön görülüyor. Japonya’da bu sene Türkiye yılı ilan edildi. Bu ayın sonunda Topkapı Sarayı’nın sergileri de açılacak. Bu vesile ile Japonya’da, Türkiye’nin modunun daha da yükselmesini bekliyorum ve Japonya’dan, Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin sayısının da artmasını, Ordu’ya da onların gelmesini bekliyorum. Gerçekten Türkler çok nazik ve Türkiye ile Japonya coğrafi olarak birbirine uzak olsa bile iki devlet tek yürektir diye düşünüyorum. Ordu’da deniz, dağ, yeşillik çok zengin. O yüzden Japonya’ya geldim gibi hissediyorum” diye konuştu.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın davetlisi olarak ilimizde bulunan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın davetlisi olarak ilimizde bulunan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde öncelikle Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Büyükelçi Miyajima, daha sonra makam geçerek Vali Seddar Yavuz ile bir süre sohbet etti.

Büyükelçi Miyajima’nın ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Seddar Yavuz, “Öncelikle nazik ziyaretleriniz vesilesiyle teşekkür ediyorum. Çok iyi ilişkilerimiz bulunan Japonya Büyükelçisi olarak sizleri ilimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Karadeniz’in en güzel şehirlerinden birisi olan Ordu’da sizleri ağırlamak bizim için ayrı bir mutluluk. Ordu, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehrimiz. Fındık üretimi itibariyle de Türkiye’nin % 35’ini tek başına karşılıyor” diye konuştu. 

Ordu’nun son yıllarda turizm anlamında ciddi bir gelişme gösterdiğini söyleyen Vali Yavuz, “2018 yılında 850 bin turiste ev sahipliği yaptık. Ağırlık olarak şu anda Ortadoğu ve Asya’dan turist geliyor. Ama bunun dışında elbette Avrupa’dan da yine misafirlerimizi ağırlıyoruz. Japon dostlarımızı da Ordu’da görmekten büyük bir mutluluk duyarız. Şehrimizde hoş vakit geçirmenizi diliyorum. Japonya ile kültürel ciddi bir benzerliklerimiz var. Japon halkı son derece nazik, özellikle İngiltere’de eğitimde bulunduğum süre içerisinde Japon arkadaşım oldu ve bir ölçüde Japon kültürünü tanıma fırsatı bulmuş oldum” şeklinde konuştu ve Ordu’nun asayiş yönünden de  son derece huzurlu bir kent olduğunun altını çizdi.

Ordu halkının çok nezaketli ve kurallara bağlı bir toplum olduğuna vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, ”Bu yönüyle Karadeniz bölgesi çok huzurlu bir bölgedir. Genel anlamda baktığımız zaman, Türkiye’nin geneli birçok dünya ülkesinden daha huzurlu ve güvenlidir” dedi.

Türkiye’deki görevine 1,5 yıl önce başladığını ve Ordu’yu ilk kez ziyaret ettiğini anlatan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, ”Çok sıcakkanlı bir karşılama ile bizleri kabul eden Sayın Vali’ye çok teşekkür etmek istiyorum. Ordu’dan, Japonya’ya çok sayıda Türklerin geçtiğini öğrenmiş oldum. Aynı zamanda fındığın tadını çok çıkarıyorum. Bu sene Haziran ya da Ekim ayında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki kez Japonya’yı ziyaret etmesi ön görülüyor. Japonya’da bu sene Türkiye yılı ilan edildi. Bu ayın sonunda Topkapı Sarayı’nın sergileri de açılacak. Bu vesile ile Japonya’da, Türkiye’nin modunun daha da yükselmesini bekliyorum ve Japonya’dan, Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin sayısının da artmasını, Ordu’ya da onların gelmesini bekliyorum. Gerçekten Türkler çok nazik ve Türkiye ile Japonya coğrafi olarak birbirine uzak olsa bile iki devlet tek yürektir diye düşünüyorum. Ordu’da deniz, dağ, yeşillik çok zengin. O yüzden Japonya’ya geldim gibi hissediyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.