KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Gündem 18.06.2019 - 11:40, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4097+ kez okundu.
 

KUR'AN KURSLARI BAŞLADI

Diyanet İşleri başkanlığınca her yıl okulların tatil olduğu dönemde düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları” bu sene de okulların tatile girmesi ile eğitim-öğretime başladı.

Diyanet İşleri başkanlığınca her yıl okulların tatil olduğu dönemde düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları” bu sene de okulların tatile girmesi ile  eğitim-öğretime başladı. İl Müftü Yardımcısı ve İl Müftü Vekili Avni Bolat, Altınordu Durugöl camiinde başlayan “Yaz Kur’an Kursu”  açılış programına katıldı. Programda konuşan Bolat, Yaz Kur’an Kurslarının çocukların dini değerler ile tanışması ve o değerleri benimsemesi açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Velilere çocuklarını kurslara göndermeleri çağrısında bulunan Müftü Vekili Avni Bolat, Yaz Kur’an Kursları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Yaz Kur'an Kursları bu yıl 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlamıştır. Kurslarımız, iki dönem halinde olacaktır. Birinci dönem için 10 Haziranda başlayan kayıtlarımız 24 Haziran Pazartesi günü sona erecektir. Birinci dönem  "Yaz Kur'an Kursları" 12 Temmuz Cuma günü sona erecektir. Yaz Kur'an Kurslarımızda 2. Dönem ise 15 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 09 Ağustos Cuma günü sona erecektir. Bütün cami ve Kur’an Kursu ile diğer uygun mekânlarda açılan kurslarımızda Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgilerin çocuklara öğretilmesinin yanında ahlaki değerler, kardeşlik, vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularına ağırlık verilecek. Yaz Kur’an kursları süresince öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” sloganı ile kurslarımızı başlatmıştır. Çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz.”    
Diyanet İşleri başkanlığınca her yıl okulların tatil olduğu dönemde düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları” bu sene de okulların tatile girmesi ile eğitim-öğretime başladı.

Diyanet İşleri başkanlığınca her yıl okulların tatil olduğu dönemde düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları” bu sene de okulların tatile girmesi ile  eğitim-öğretime başladı.
İl Müftü Yardımcısı ve İl Müftü Vekili Avni Bolat, Altınordu Durugöl camiinde başlayan “Yaz Kur’an Kursu”  açılış programına katıldı.
Programda konuşan Bolat, Yaz Kur’an Kurslarının çocukların dini değerler ile tanışması ve o değerleri benimsemesi açısından çok önemli bir fırsat olduğunu belirtti.
Velilere çocuklarını kurslara göndermeleri çağrısında bulunan Müftü Vekili Avni Bolat, Yaz Kur’an Kursları ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Yaz Kur'an Kursları bu yıl 17 Haziran 2019 Pazartesi günü başlamıştır. Kurslarımız, iki dönem halinde olacaktır. Birinci dönem için 10 Haziranda başlayan kayıtlarımız 24 Haziran Pazartesi günü sona erecektir. Birinci dönem  "Yaz Kur'an Kursları" 12 Temmuz Cuma günü sona erecektir.
Yaz Kur'an Kurslarımızda 2. Dönem ise 15 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 09 Ağustos Cuma günü sona erecektir.
Bütün cami ve Kur’an Kursu ile diğer uygun mekânlarda açılan kurslarımızda Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgilerin çocuklara öğretilmesinin yanında ahlaki değerler, kardeşlik, vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularına ağırlık verilecek.
Yaz Kur’an kursları süresince öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu sene “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” sloganı ile kurslarımızı başlatmıştır. Çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz.”
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.