KORGAN DERESi KiRLENDi

Gündem 23.08.2020 - 18:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3362+ kez okundu.
 

KORGAN DERESi KiRLENDi

Ordu Korgan İlçesi Çiftlik Mahalle halkı HES yapımını durdurdu ama yağışlı havalarda derenin kirletilmesinden kurtulamadı.

Korgan ilçesinde yapılmak istenen HES’e karşı verdikleri mücadeleyle gündem olan Çiftlik Mahallesi’nde dereye bırakılan kanalizasyon kirliliği konusunda önlem alınmasını istediler. Korgan ilçesinin kanalizasyonlarının yağışlı havalarda dereye bırakılmasından bıktıklarını belirten Ali Güney, “ Yaklaşık 10 yıl önce de haber oldu burası. Ancak bir türlü önlem alınmadı. İşin kolayına kaçıyorlar. Dereye bırakılan kanalizasyon sağlığımızı tehdit ediyor. Deredeki canlı yaşamını yok ediyor.” diyerek tepki gösterdi. HES’ten ve kirlilikten bıktık Ali Güney, HES için de halkın duyarlılığının yüksek olduğunu vurgulayarak, “Yasadışı çalışmak isteyen HES şirketini kovduk ama dereye bırakılan kirliliği önleyemiyoruz. Yıllarca bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yağışlı havalarda Korgan Belediyesi kanalizasyonu, peynir fabrikası da kirli atık sularını deremize bırakıyor. Yağıştan sonra da kirliliğin kokusu buraları yaşanmaz yapıyor. Bıktık, yeter artık.” dedi. Herkes biliyor Derenin kirletilmesini yıllardır tüm yetkililerin bildiğini söyleyen Ali Güney, “Sağlık Bakanlığına yazdık. Geldiler su aldılar nedense sonuç içilebilir geldi. Milletvekillerin haberi var. Özellikle şimdi Cumhurbaşkanı Danışmanı olan eski milletvekili İhsan Şener yakından biliyor. Ordu Valisini, Korgan Kaymakamını buraya gelmeli, yaşadıklarımızı yakından görmeli. Bıktık kanalizasyondan, kokudan. Gelsinler, kendileri yaşayabilecekler mi görsünler.” dedi
Ordu Korgan İlçesi Çiftlik Mahalle halkı HES yapımını durdurdu ama yağışlı havalarda derenin kirletilmesinden kurtulamadı.

Korgan ilçesinde yapılmak istenen HES’e karşı verdikleri mücadeleyle gündem olan Çiftlik Mahallesi’nde dereye bırakılan kanalizasyon kirliliği konusunda önlem alınmasını istediler. Korgan ilçesinin kanalizasyonlarının yağışlı havalarda dereye bırakılmasından bıktıklarını belirten Ali Güney, “ Yaklaşık 10 yıl önce de haber oldu burası. Ancak bir türlü önlem alınmadı. İşin kolayına kaçıyorlar. Dereye bırakılan kanalizasyon sağlığımızı tehdit ediyor. Deredeki canlı yaşamını yok ediyor.” diyerek tepki gösterdi.
HES’ten ve kirlilikten bıktık
Ali Güney, HES için de halkın duyarlılığının yüksek olduğunu vurgulayarak, “Yasadışı çalışmak isteyen HES şirketini kovduk ama dereye bırakılan kirliliği önleyemiyoruz. Yıllarca bu sıkıntıyı çekiyoruz. Yağışlı havalarda Korgan Belediyesi kanalizasyonu, peynir fabrikası da kirli atık sularını deremize bırakıyor. Yağıştan sonra da kirliliğin kokusu buraları yaşanmaz yapıyor. Bıktık, yeter artık.” dedi.

Herkes biliyor
Derenin kirletilmesini yıllardır tüm yetkililerin bildiğini söyleyen Ali Güney, “Sağlık Bakanlığına yazdık. Geldiler su aldılar nedense sonuç içilebilir geldi. Milletvekillerin haberi var. Özellikle şimdi Cumhurbaşkanı Danışmanı olan eski milletvekili İhsan Şener yakından biliyor. Ordu Valisini, Korgan Kaymakamını buraya gelmeli, yaşadıklarımızı yakından görmeli. Bıktık kanalizasyondan, kokudan. Gelsinler, kendileri yaşayabilecekler mi görsünler.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.