KONTROLLER YAPILDI

Gündem 28.10.2018 - 02:03, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2990+ kez okundu.
 

KONTROLLER YAPILDI

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli Hayvan sağlığı ekipleri tarafından son 15 günde il genelinde eş zamanlı olarak 38 yol kontrolü yapılmış ve 13 kişiye idari yaptırım uygulandı.

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli Hayvan sağlığı ekipleri tarafından son 15 günde il genelinde eş zamanlı olarak 38 yol kontrolü yapılmış ve 13 kişiye idari yaptırım uygulandı. Hayvan sağlığı insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Hayvan sağlığının sağlanamadığı bir ortamda insan sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya erişmek mümkün olmamaktadır. Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların önüne geçilebilmesi için öncelikle hayvan sağlığı korunmalı, hastalıkların yayılması önlenmelidir. Hayvan hastalıklarının yayılmasındaki en önemli etken ise kontrolsüz hayvan hareketleridir. Kontrolsüz hayvan hareketlerinin engellenmesi açısından da yol kontrolleri çok önemlidir. Bu önem doğrultusunda, İl Müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri tarafından ilimizde hayvan hareketlerini kontrol altında tutarak, hayvan hastalıklarının yayılmasının önüne geçmek ve özellikle il dışından hastalıklı hayvanların ilimize girişini engellemek amacıyla tüm ilçelerimizde eş zamanlı olarak yol denetimleri yapılmaktadır. Bu kapsamda, ekiplerimiz tarafından son 15 günde 38 yol kontrolü yapılmış olup, bu kontroller sırasında 12 tanesi uygunsuz hayvan hareketi ve 1 tanesi uygunsuz hayvansal ürün hareketi olmak üzere 13 kişiye idari yaptırım uygulanmıştır. Bu denetimlerle birlikte hayvan sağlığı ekiplerimiz tarafından 2018 yılında bu güne kadar toplam 184 adet yol kontrolü yapılmış olup, 23 kişiye idari yaptırım uygulandı. “Sağlıklı hayvan, güvenli gıda, sağlıklı insan” parolası ile gerçekleştirdiğimiz yol kontrollerimiz il genelinde devam etmektedir. Yetiştiricilerimizden beklentimiz veteriner sağlık raporu ve hayvan pasaportu olmayan hayvan hareketinden kaçınmalarıdır. Kontrolsüz hayvan hareketlerini engelleyerek hayvan sağlığını, dolayısı ile insan sağlığını korumak amacıyla yaptığımız denetimler artarak devam edecek.
İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli Hayvan sağlığı ekipleri tarafından son 15 günde il genelinde eş zamanlı olarak 38 yol kontrolü yapılmış ve 13 kişiye idari yaptırım uygulandı.

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli Hayvan sağlığı ekipleri tarafından son 15 günde il genelinde eş zamanlı olarak 38 yol kontrolü yapılmış ve 13 kişiye idari yaptırım uygulandı.

Hayvan sağlığı insan sağlığını doğrudan etkilemektedir. Hayvan sağlığının sağlanamadığı bir ortamda insan sağlığını korumak ve güvenilir gıdaya erişmek mümkün olmamaktadır. Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların önüne geçilebilmesi için öncelikle hayvan sağlığı korunmalı, hastalıkların yayılması önlenmelidir. Hayvan hastalıklarının yayılmasındaki en önemli etken ise kontrolsüz hayvan hareketleridir. Kontrolsüz hayvan hareketlerinin engellenmesi açısından da yol kontrolleri çok önemlidir. Bu önem doğrultusunda, İl Müdürlüğü hayvan sağlığı ekipleri tarafından ilimizde hayvan hareketlerini kontrol altında tutarak, hayvan hastalıklarının yayılmasının önüne geçmek ve özellikle il dışından hastalıklı hayvanların ilimize girişini engellemek amacıyla tüm ilçelerimizde eş zamanlı olarak yol denetimleri yapılmaktadır. Bu kapsamda, ekiplerimiz tarafından son 15 günde 38 yol kontrolü yapılmış olup, bu kontroller sırasında 12 tanesi uygunsuz hayvan hareketi ve 1 tanesi uygunsuz hayvansal ürün hareketi olmak üzere 13 kişiye idari yaptırım uygulanmıştır. Bu denetimlerle birlikte hayvan sağlığı ekiplerimiz tarafından 2018 yılında bu güne kadar toplam 184 adet yol kontrolü yapılmış olup, 23 kişiye idari yaptırım uygulandı.

“Sağlıklı hayvan, güvenli gıda, sağlıklı insan” parolası ile gerçekleştirdiğimiz yol kontrollerimiz il genelinde devam etmektedir. Yetiştiricilerimizden beklentimiz veteriner sağlık raporu ve hayvan pasaportu olmayan hayvan hareketinden kaçınmalarıdır. Kontrolsüz hayvan hareketlerini engelleyerek hayvan sağlığını, dolayısı ile insan sağlığını korumak amacıyla yaptığımız denetimler artarak devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.