KONFERANS SONA ERDİ

Gündem 19.02.2019 - 16:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3207+ kez okundu.
 

KONFERANS SONA ERDİ

Her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştirilen ve bu yıl Ordu Üniversitesi ev sahipliği yaptığı “21. Akademik Bilişim Konferansı”, yedi gün süren iki aşamalı programın ardından sona erdi.

Her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştirilen ve bu yıl Ordu Üniversitesi  ev sahipliği yaptığı “21. Akademik Bilişim Konferansı”, yedi gün süren iki aşamalı programın ardından sona erdi. Üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojilerinin altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amacıyla organize edilen bilişim konferansı 30 firmanın, akademisyenlerin, öğrencilerin, bilişim sektörü çalışanlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 9-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenen konferansın ilk aşaması Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2019 bilişim kurslarından, ikinci aşaması ise 13-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen eş zamanlı paneller ve bildiri sunumlarının yer aldığı konferans ile sponsor olan  firmaların ürün ve hizmet tanıtımlarını gerçekleştirdikleri stant sergilerinden oluştu. Bilişim sektöründe yaşanan değişimler hakkında katılımcı ve ziyaretçilerin yeni teknolojileri yerinde görmelerini, sorgulamalarını, bilgi sahibi olmalarını, kurumlarında ve çalıştıkları alanlarda ihtiyaç duydukları yazılım veya donanımları tecrübe ederek öğrenmelerine imkan sağlayan “21. Akademik Bilişim Konferansı”nın ilk aşaması bilişim alanında 35 değişik ihtisasta toplamda bin 300 katılımcı Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi’nde 57 salonda, 98 eğitmenle gerçekleştirildi.  Yaklaşık bin 500 kişinin katılım sağladığı konferansın ikinci aşamasında ise gerçekleştirilen panel ve eş zamanlı bilimsel bildiri sunumlarına ek olarak bilgi işlem daire başkanları, kütüphane ve dokümantasyon daire başkanları ve uzaktan eğitim merkez müdürleri tarafından bilim ve teknoloji alanında istişare toplantıları da yapıldı. Ordu Üniversitesinin sahip olduğu bilimsel ve teknolojik altyapı imkanlarıyla katma değer sağlayacak ürünler elde etme ve bilişim teknoloji ardalanını geliştirme noktasında çalışmalarına devam ettiğini bir yandan da 21. Akademik Bilişim Konferansı gibi ulusal çerçevede önem arz eden etkinliklerle araştırma üniversitesi hedefiyle ilerleyişini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi gerçekleştirdiği bilimsel araştırma, proje ve teknik çalışmalarla bölgesinin küresel bir vitrini olma yönünde adımlar atarken ilgili sektörleri de yakından takip etmektedir. Üniversitemiz yerleşkesinde gerçekleştirilen bilim insanlarıyla sektör temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getiren bilişim alanında ulusal ortak akıl ve ortak politika oluşturma amacı taşıyan 21. Akademik Bilişim Konferansı kapsamında panel, tartışma, bildiri sunumları ve bilişim kursları gibi birçok aktivite gerçekleştirilmiştir. Ordu Üniversitesinin gelişmiş bilimsel altyapısı ve fiziki imkanlarıyla Türkiye’nin bilişim vizyonuna temel teşkil edecek önemli bir organizasyona ev sahipliğinin memnuniyeti ışığında tüm katılımcılara, emeği geçen tüm birimlerimize ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. 
Her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştirilen ve bu yıl Ordu Üniversitesi ev sahipliği yaptığı “21. Akademik Bilişim Konferansı”, yedi gün süren iki aşamalı programın ardından sona erdi.

Her yıl farklı bir üniversitede gerçekleştirilen ve bu yıl Ordu Üniversitesi  ev sahipliği yaptığı “21. Akademik Bilişim Konferansı”, yedi gün süren iki aşamalı programın ardından sona erdi. Üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojilerinin altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amacıyla organize edilen bilişim konferansı 30 firmanın, akademisyenlerin, öğrencilerin, bilişim sektörü çalışanlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

9-12 Şubat tarihleri arasında düzenlenen konferansın ilk aşaması Mustafa Akgül Özgür Yazılım Kış Kampı 2019 bilişim kurslarından, ikinci aşaması ise 13-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen eş zamanlı paneller ve bildiri sunumlarının yer aldığı konferans ile sponsor olan  firmaların ürün ve hizmet tanıtımlarını gerçekleştirdikleri stant sergilerinden oluştu. Bilişim sektöründe yaşanan değişimler hakkında katılımcı ve ziyaretçilerin yeni teknolojileri yerinde görmelerini, sorgulamalarını, bilgi sahibi olmalarını, kurumlarında ve çalıştıkları alanlarda ihtiyaç duydukları yazılım veya donanımları tecrübe ederek öğrenmelerine imkan sağlayan “21. Akademik Bilişim Konferansı”nın ilk aşaması bilişim alanında 35 değişik ihtisasta toplamda bin 300 katılımcı Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi’nde 57 salonda, 98 eğitmenle gerçekleştirildi.  Yaklaşık bin 500 kişinin katılım sağladığı konferansın ikinci aşamasında ise gerçekleştirilen panel ve eş zamanlı bilimsel bildiri sunumlarına ek olarak bilgi işlem daire başkanları, kütüphane ve dokümantasyon daire başkanları ve uzaktan eğitim merkez müdürleri tarafından bilim ve teknoloji alanında istişare toplantıları da yapıldı.

Ordu Üniversitesinin sahip olduğu bilimsel ve teknolojik altyapı imkanlarıyla katma değer sağlayacak ürünler elde etme ve bilişim teknoloji ardalanını geliştirme noktasında çalışmalarına devam ettiğini bir yandan da 21. Akademik Bilişim Konferansı gibi ulusal çerçevede önem arz eden etkinliklerle araştırma üniversitesi hedefiyle ilerleyişini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi gerçekleştirdiği bilimsel araştırma, proje ve teknik çalışmalarla bölgesinin küresel bir vitrini olma yönünde adımlar atarken ilgili sektörleri de yakından takip etmektedir. Üniversitemiz yerleşkesinde gerçekleştirilen bilim insanlarıyla sektör temsilcilerini ve öğrencileri bir araya getiren bilişim alanında ulusal ortak akıl ve ortak politika oluşturma amacı taşıyan 21. Akademik Bilişim Konferansı kapsamında panel, tartışma, bildiri sunumları ve bilişim kursları gibi birçok aktivite gerçekleştirilmiştir. Ordu Üniversitesinin gelişmiş bilimsel altyapısı ve fiziki imkanlarıyla Türkiye’nin bilişim vizyonuna temel teşkil edecek önemli bir organizasyona ev sahipliğinin memnuniyeti ışığında tüm katılımcılara, emeği geçen tüm birimlerimize ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.