KEMİK ÇİMENTOSU SAYESİNDE FELÇTEN KURTULDU!

Sağlık 13.07.2018 - 14:47, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3752+ kez okundu.
 

KEMİK ÇİMENTOSU SAYESİNDE FELÇTEN KURTULDU!

Kadriye Sönmez’in aracı takla attı, kalp ve ana damarlara yakın T7 omurgası kırıldı.

Kadriye Sönmez’in aracı takla attı, kalp ve ana damarlara yakın T7 omurgası kırıldı. Felç riski ile karşı karşıya kalan 29 yaşındaki Sönmez, Medical Park Ordu Hastanesi’nde kemik çimentosu kullanılarak 12 saate ayağa kalktı. Ordu’nun Ünye İlçesi’nde yaşayan 29 yaşındaki Kadriye Sönmez 1 hafta önce trafik kazası geçirdi. İçinde bulunduğu aracın takla atması sonucu T7 omurgası kırılan Sönmez, ilk müdahalenin ardından Medical Park Ordu Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eroğlu tarafından yapılan başarılı operasyon sayesinde ameliyattan 12 saat sonra yürütüldü, 2 gün sonra da taburcu oldu. KAPALI YÖNTEMLE YAPILDI Uyguladığı operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eroğlu şunları söyledi: “Hastanın kırığının T7 omurgası olması, yaşının genç ve omurga kırığının kalp, akciğerler, ana damarlar ve omuriliğe yakın olması nedeniyle operasyon yüksek riskliydi. Eğer bu müdahaleyi yapmamış olsaydık felç kalma olasılığı yüksekti. Operasyon yüksek riskli olmasına rağmen yüz güldürdü. Kırılan kemik içerisine ameliyat esnasında röntgen eşliğinde tek bir delikten girerek kemik çimentosu yerleştirdik. Bu şekilde kırığın tamirini sağladık ve çevre dokulara zarar vermesini engelledik. Hastamız operasyondan 12 saat sonra yürümeye başladı ve 2 gün sonra sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu oldu. İşlemin kapalı yöntemle yapılmış olması tedavide çok kısa sürede olumlu sonuç alınmasında etkili oldu." Geçirdiği başarılı operasyon sayesinde tekrar ayağa kalktığı için mutluluğunu dile getiren Kadriye Sönmez, “Bu kadar kısa sürede beni ayağa kaldırarak sağlığıma kavuşturduğu için Medical Park Ordu Hastanesi’ne ve doktorum Ahmet Eroğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kadriye Sönmez’in aracı takla attı, kalp ve ana damarlara yakın T7 omurgası kırıldı.

Kadriye Sönmez’in aracı takla attı, kalp ve ana damarlara yakın T7 omurgası kırıldı. Felç riski ile karşı karşıya kalan 29 yaşındaki Sönmez, Medical Park Ordu Hastanesi’nde kemik çimentosu kullanılarak 12 saate ayağa kalktı.

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde yaşayan 29 yaşındaki Kadriye Sönmez 1 hafta önce trafik kazası geçirdi. İçinde bulunduğu aracın takla atması sonucu T7 omurgası kırılan Sönmez, ilk müdahalenin ardından Medical Park Ordu Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eroğlu tarafından yapılan başarılı operasyon sayesinde ameliyattan 12 saat sonra yürütüldü, 2 gün sonra da taburcu oldu.

KAPALI YÖNTEMLE YAPILDI

Uyguladığı operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eroğlu şunları söyledi: “Hastanın kırığının T7 omurgası olması, yaşının genç ve omurga kırığının kalp, akciğerler, ana damarlar ve omuriliğe yakın olması nedeniyle operasyon yüksek riskliydi. Eğer bu müdahaleyi yapmamış olsaydık felç kalma olasılığı yüksekti. Operasyon yüksek riskli olmasına rağmen yüz güldürdü. Kırılan kemik içerisine ameliyat esnasında röntgen eşliğinde tek bir delikten girerek kemik çimentosu yerleştirdik. Bu şekilde kırığın tamirini sağladık ve çevre dokulara zarar vermesini engelledik. Hastamız operasyondan 12 saat sonra yürümeye başladı ve 2 gün sonra sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu oldu. İşlemin kapalı yöntemle yapılmış olması tedavide çok kısa sürede olumlu sonuç alınmasında etkili oldu." Geçirdiği başarılı operasyon sayesinde tekrar ayağa kalktığı için mutluluğunu dile getiren Kadriye Sönmez, “Bu kadar kısa sürede beni ayağa kaldırarak sağlığıma kavuşturduğu için Medical Park Ordu Hastanesi’ne ve doktorum Ahmet Eroğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.