KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI

Gündem 07.03.2019 - 13:12, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4316+ kez okundu.
 

KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI

İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çıkılan 5. çağrı ilanının kapsamı ve sağladığı avantajlar hakkında TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan tarafından Kaymakamlara sunum yapılarak, bilgilendirmede bulunuldu. TKDK’nın, yatırımcılara önemli kaynaklar sağladığına dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, “TKDK çok ciddi kaynaklar sağlıyor. Ama biz proje üretip bu kaynağı arzu ettiğimiz düzeyde kullanamıyoruz. Proje üretmede ciddi sıkıntılarımız var. Gelişme ve kalkınma hamlesinde iller yarışıyor. Bu kaynakları iyi kullanan iller bir adım öne çıkıyor. Bu sebeple, TKDK kaynakları hakkında ilçelerinizdeki iş adamlarını, yatırımcıları iyi bilgilendirin. TKDK’nın sağladığı kaynakları ve imkanları tanıtın. TKDK’nın sağladığı kaynaklar, yörenizdeki ticari hareketliliğe ve istihdama önemli katkılar sağlayacaktır. Bu imkanı, bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.   Toplantıda, ilçelerinin sorunları, ihtiyaçları ve ilçelerinde devam eden kamu yatırımlarının son durumları hakkında Kaymakamlardan bilgi alan Vali Seddar Yavuz, sosyal projelere önem vermelerini istedi.  Vali Seddar Yavuz, toplantı gündeminde yer alan konularla ilgili ilçe kaymakamlarınca yapılması gereken çalışmalara ilişkin talimat verirken, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimine yönelik de almaları gereken tedbirleri gözden geçirmelerini istedi.   Toplantıda, kaymakamlara bazı telkin ve tavsiyelerde de bulunan Vali Yavuz, kaymakamlardan mütevazi olmalarını ve gönüllere girmelerini istedi.
İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının başlangıcında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından çıkılan 5. çağrı ilanının kapsamı ve sağladığı avantajlar hakkında TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan tarafından Kaymakamlara sunum yapılarak, bilgilendirmede bulunuldu.

TKDK’nın, yatırımcılara önemli kaynaklar sağladığına dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, “TKDK çok ciddi kaynaklar sağlıyor. Ama biz proje üretip bu kaynağı arzu ettiğimiz düzeyde kullanamıyoruz. Proje üretmede ciddi sıkıntılarımız var. Gelişme ve kalkınma hamlesinde iller yarışıyor. Bu kaynakları iyi kullanan iller bir adım öne çıkıyor. Bu sebeple, TKDK kaynakları hakkında ilçelerinizdeki iş adamlarını, yatırımcıları iyi bilgilendirin. TKDK’nın sağladığı kaynakları ve imkanları tanıtın. TKDK’nın sağladığı kaynaklar, yörenizdeki ticari hareketliliğe ve istihdama önemli katkılar sağlayacaktır. Bu imkanı, bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.
 
Toplantıda, ilçelerinin sorunları, ihtiyaçları ve ilçelerinde devam eden kamu yatırımlarının son durumları hakkında Kaymakamlardan bilgi alan Vali Seddar Yavuz, sosyal projelere önem vermelerini istedi. 

Vali Seddar Yavuz, toplantı gündeminde yer alan konularla ilgili ilçe kaymakamlarınca yapılması gereken çalışmalara ilişkin talimat verirken, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimine yönelik de almaları gereken tedbirleri gözden geçirmelerini istedi.
 
Toplantıda, kaymakamlara bazı telkin ve tavsiyelerde de bulunan Vali Yavuz, kaymakamlardan mütevazi olmalarını ve gönüllere girmelerini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.