KAYIT DIŞI SEBZE VE MEYVEYE GEÇİT YOK

Gündem 07.09.2017 - 16:05, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3726+ kez okundu.
 

KAYIT DIŞI SEBZE VE MEYVEYE GEÇİT YOK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sebze ve meyvelerin kayıt dışı yollardan satışa sunulmasına geçit vermiyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sebze ve meyvelerin kayıt dışı yollardan satışa sunulmasına geçit vermiyor. Yılbaşından itibaren yapılan 7 bin 660 denetim ile 61 bin 689 kg kayıt dışı sebze ve meyvenin satışa sunulmasına müdahale edildi. İl sınırları içerisinde sebze ve meyve satışıyla iştigal eden kişi veya tüzel kişiliklere yönelik pazar yerleri ve diğer yerlerin günlük, haftalık ve aylık periyotlarla rutin denetimleri devam ediyor. 7 BİN 660 DENETİM YAPILDI Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli ve zabıta görevlileri tarafından 2017 yılı içerisinde meyve ve sebze satışı yapan 7 bin 660 pazar, esnaf ve işletme denetlendi. Sebze ve meyve ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenilirliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen denetimlerde, 61 bin 689 kg kayıt dışı sebze ve meyveye müdahale edildi. DENETİMLER DEVAM EDECEK Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, “Kayıt dışı sebze ve meyve satışıyla ilgili denetimler aralıksız olarak sürdürülecek. Amacımız; toptancı hallerini modern bir yapıya kavuşturmak, toptancı hali içinde veya dışında işlem gören sebze ve meyvelere ilişkin bilgileri elektronik ortamda tutmak, izlemek ve duyurmak, meslek mensupları ile diğer ilgilileri kayıt altına almak ve izlemek; sebze ve meyve ile iştigal edenlerde aranılacak nitelikleri ve bunların çalışmalarını, yapacakları satışları, haklarını ve uymakla yükümlü bulundukları kuralları 5957 sayılı Hal Kanunu ve Tali Mevzuatları gereği bildirim işlemleri ve bildirimcileri, hal rüsumu ve paylaşımı, hal kayıt sistemi, sebze ve meyve ticaretine ilişkin diğer hususların gereği gibi uygulanmasını sağlamaktır” denildi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, sebze ve meyvelerin kayıt dışı yollardan satışa sunulmasına geçit vermiyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, sebze ve meyvelerin kayıt dışı yollardan satışa sunulmasına geçit vermiyor. Yılbaşından itibaren yapılan 7 bin 660 denetim ile 61 bin 689 kg kayıt dışı sebze ve meyvenin satışa sunulmasına müdahale edildi.

İl sınırları içerisinde sebze ve meyve satışıyla iştigal eden kişi veya tüzel kişiliklere yönelik pazar yerleri ve diğer yerlerin günlük, haftalık ve aylık periyotlarla rutin denetimleri devam ediyor.

7 BİN 660 DENETİM YAPILDI

Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli ve zabıta görevlileri tarafından 2017 yılı içerisinde meyve ve sebze satışı yapan 7 bin 660 pazar, esnaf ve işletme denetlendi. Sebze ve meyve ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenilirliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleşen denetimlerde, 61 bin 689 kg kayıt dışı sebze ve meyveye müdahale edildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, “Kayıt dışı sebze ve meyve satışıyla ilgili denetimler aralıksız olarak sürdürülecek. Amacımız; toptancı hallerini modern bir yapıya kavuşturmak, toptancı hali içinde veya dışında işlem gören sebze ve meyvelere ilişkin bilgileri elektronik ortamda tutmak, izlemek ve duyurmak, meslek mensupları ile diğer ilgilileri kayıt altına almak ve izlemek; sebze ve meyve ile iştigal edenlerde aranılacak nitelikleri ve bunların çalışmalarını, yapacakları satışları, haklarını ve uymakla yükümlü bulundukları kuralları 5957 sayılı Hal Kanunu ve Tali Mevzuatları gereği bildirim işlemleri ve bildirimcileri, hal rüsumu ve paylaşımı, hal kayıt sistemi, sebze ve meyve ticaretine ilişkin diğer hususların gereği gibi uygulanmasını sağlamaktır” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.