KAYIT ALTINA ALINDILAR

Gündem 28.01.2022 - 01:11, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3481+ kez okundu.
 

KAYIT ALTINA ALINDILAR

​İlimizde, evcil hayvanların kimliklendirilmesi çalışmaları kapsamında 1.152 adet sahipli kedi ve köpeğe mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

​İlimizde, evcil hayvanların kimliklendirilmesi çalışmaları kapsamında 1.152 adet sahipli kedi ve köpeğe mikroçip takılarak kayıt altına alındı. İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Bilindiği üzere Bakanlığımızca evcil hayvanların kimliklendirilmesi çalışmaları kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar küpelenerek, arılı kovanlar plakalandırılarak, tek tırnaklı hayvanlar, kedi, köpek ve gelincikler ise  mikroçip uygulanarak kayıt altına alınmaktadır." dedi Yapılan bu çalışmalar ile İlimizde her yaştan 1.152 adet sahipli kedi ve köpek türü hayvanın mikroçip takılarak kayıt altına alındığını dile getiren İl Müdürü; "İl ve ilçe Müdürlüklerimiz Veteriner Hekimleri ile Serbest Veteriner Hekimler tarafından İlimiz genelinde şimdiye kadar 60 adet kedi ve 1.092 adet köpek türü hayvana mikroçip takılmış ve PETVET veri tabanına kayıt işlemleri tamamlanmıştır. Hayvanın hayatı boyunca sahibi olduğu mikroçip numarası ile hayvana ait aşı, hastalık, kullanılan ilaç vb. bilgilerin girişleri yapılacak ve böylelikle hayvanın tüm geçmişi tek ekran üzerinden görüntülenebilecektir. Bu işlem ile birlikte kedi, köpek ve gelinciklerin hareketlerinin takibi, başta kuduz hastalığı olmak üzere hayvan hastalıklarıyla daha etkin mücadele edilerek, küçük dostlarımızın da yaşam kalitesini artırmak hedeflenmiştir. Aynı zamanda tehlike arz eden hayvanlar olarak tanımlanan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı 209 adet köpek türü hayvanın ise kısırlaştırılarak kayıt altına alınması sağlanmıştır." diyerek sözlerini noktaladı.   
​İlimizde, evcil hayvanların kimliklendirilmesi çalışmaları kapsamında 1.152 adet sahipli kedi ve köpeğe mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

​İlimizde, evcil hayvanların kimliklendirilmesi çalışmaları kapsamında 1.152 adet sahipli kedi ve köpeğe mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Bilindiği üzere Bakanlığımızca evcil hayvanların kimliklendirilmesi çalışmaları kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar küpelenerek, arılı kovanlar plakalandırılarak, tek tırnaklı hayvanlar, kedi, köpek ve gelincikler ise  mikroçip uygulanarak kayıt altına alınmaktadır." dedi

Yapılan bu çalışmalar ile İlimizde her yaştan 1.152 adet sahipli kedi ve köpek türü hayvanın mikroçip takılarak kayıt altına alındığını dile getiren İl Müdürü; "İl ve ilçe Müdürlüklerimiz Veteriner Hekimleri ile Serbest Veteriner Hekimler tarafından İlimiz genelinde şimdiye kadar 60 adet kedi ve 1.092 adet köpek türü hayvana mikroçip takılmış ve PETVET veri tabanına kayıt işlemleri tamamlanmıştır. Hayvanın hayatı boyunca sahibi olduğu mikroçip numarası ile hayvana ait aşı, hastalık, kullanılan ilaç vb. bilgilerin girişleri yapılacak ve böylelikle hayvanın tüm geçmişi tek ekran üzerinden görüntülenebilecektir. Bu işlem ile birlikte kedi, köpek ve gelinciklerin hareketlerinin takibi, başta kuduz hastalığı olmak üzere hayvan hastalıklarıyla daha etkin mücadele edilerek, küçük dostlarımızın da yaşam kalitesini artırmak hedeflenmiştir.

Aynı zamanda tehlike arz eden hayvanlar olarak tanımlanan Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı 209 adet köpek türü hayvanın ise kısırlaştırılarak kayıt altına alınması sağlanmıştır." diyerek sözlerini noktaladı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.