KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gündem 23.05.2018 - 10:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3106+ kez okundu.
 

KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Vali Seddar Yavuz, Fatsa Fen Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinin konuğu oldu.

Vali Seddar Yavuz, Fatsa Fen Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinin konuğu oldu. Vali Seddar Yavuz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atin Saygınkaya, Fatsa Fen Lisesi Müdürü Şenol Yılmaz, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı “Kariyer Günleri” etkinliğinde öğrencilerle hem bilgi ve tecrübelerini paylaştı, hem de bazı tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, “Sizler, disiplininizle, çalışmanızla ilimizde öne çıkmış, temayüz etmiş ve bizim de umudumuz olan gençlersiniz. Hayatım boyunca her zaman disipline, çalışkanlığa, zekâya, hep selam durmuşumdur. Çünkü, dünyayı imar eden, değiştiren insanlar, farklı olan insanlardır. Dünyadaki bütün değişim ve dönüşümleri gerçekleştirenler, toplumun küçük bir kesimini oluşturur. O yüzden, uluslararası rekabette ülkelerin yerini belirleyen, beyin takımını nasıl eğittiği, nasıl yetiştirdiği veya hayata nasıl hazırladığı ile ilgilidir. Hele hele bizim gibi dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibi, dünyaya hakkı ve hukuku haykırmış, ilahi kelimatullahı  dünyanın her bir tarafına taşımış bir milletin evladıysanız, beyin takımını oluşturacak kitleye yönelik plan ve projelerimizi daha iyi planlamamız gerektiği çok açık ve nettir. Elbette sizler bizim evladımızsınız. Her biriniz hem ailenizin, hem milletimizin göz nurusunuz. Stratejik olarak baktığımız zaman da sizler, sadece bu ülkenin değil, bu ülkeye umudunu bağlamış milyonlarca insanın aslında umudusunuz” dedi.  Gençlerin zihinsel bir işgalle karşı karşıya olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Biz, kim olduğumuzu doğru tarif etmiyoruz. Neden eğitim gördüğümüzü? Neden en başarılı olmak istediğimizi doğru tarif etmiyoruz. O yüzden bugün içinde yaşadığımız bunalımları, buhranları yaşıyoruz. Zihinsel olarak müthiş bir işgalle karşı karşıyayız. Hala daha bu işgali sonlandırabilmiş değiliz. O yüzden kişisel gelişimin, kariyerin en önemli basamaklarından bir tanesi, kendinizi tanımaktır. Benim yeteneğim, becerim, kapasitem, kabiliyetim nedir? Kişilik özelliklerim nedir? Ben nasıl bir kişiliğe sahibim? Nelerden hoşlanırım? Nelere tahammül edebilirim? Bu yönlerimizi iyi bilmemiz lazım. İkincisi ve en önemlisi de ideolojik olarak biz hangi yelpazedeyiz? Bizim için değer yargımız nedir? Ölçümüz nedir? Bu toplumun en büyük sorunlarından bir tanesi, bunları ıskalamasıdır” diye konuştu. Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtlayan Vali Yavuz, okulda görev yapan öğretmenlerle de bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntı, talep ve önerileri dinledi.
Vali Seddar Yavuz, Fatsa Fen Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinin konuğu oldu.

Vali Seddar Yavuz, Fatsa Fen Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinin konuğu oldu.
Vali Seddar Yavuz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atin Saygınkaya, Fatsa Fen Lisesi Müdürü Şenol Yılmaz, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı “Kariyer Günleri” etkinliğinde öğrencilerle hem bilgi ve tecrübelerini paylaştı, hem de bazı tavsiyelerde bulundu.
Öğrencilerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, “Sizler, disiplininizle, çalışmanızla ilimizde öne çıkmış, temayüz etmiş ve bizim de umudumuz olan gençlersiniz. Hayatım boyunca her zaman disipline, çalışkanlığa, zekâya, hep selam durmuşumdur. Çünkü, dünyayı imar eden, değiştiren insanlar, farklı olan insanlardır. Dünyadaki bütün değişim ve dönüşümleri gerçekleştirenler, toplumun küçük bir kesimini oluşturur. O yüzden, uluslararası rekabette ülkelerin yerini belirleyen, beyin takımını nasıl eğittiği, nasıl yetiştirdiği veya hayata nasıl hazırladığı ile ilgilidir. Hele hele bizim gibi dünyadaki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibi, dünyaya hakkı ve hukuku haykırmış, ilahi kelimatullahı  dünyanın her bir tarafına taşımış bir milletin evladıysanız, beyin takımını oluşturacak kitleye yönelik plan ve projelerimizi daha iyi planlamamız gerektiği çok açık ve nettir. Elbette sizler bizim evladımızsınız. Her biriniz hem ailenizin, hem milletimizin göz nurusunuz. Stratejik olarak baktığımız zaman da sizler, sadece bu ülkenin değil, bu ülkeye umudunu bağlamış milyonlarca insanın aslında umudusunuz” dedi. 
Gençlerin zihinsel bir işgalle karşı karşıya olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Biz, kim olduğumuzu doğru tarif etmiyoruz. Neden eğitim gördüğümüzü? Neden en başarılı olmak istediğimizi doğru tarif etmiyoruz. O yüzden bugün içinde yaşadığımız bunalımları, buhranları yaşıyoruz. Zihinsel olarak müthiş bir işgalle karşı karşıyayız. Hala daha bu işgali sonlandırabilmiş değiliz. O yüzden kişisel gelişimin, kariyerin en önemli basamaklarından bir tanesi, kendinizi tanımaktır. Benim yeteneğim, becerim, kapasitem, kabiliyetim nedir? Kişilik özelliklerim nedir? Ben nasıl bir kişiliğe sahibim? Nelerden hoşlanırım? Nelere tahammül edebilirim? Bu yönlerimizi iyi bilmemiz lazım. İkincisi ve en önemlisi de ideolojik olarak biz hangi yelpazedeyiz? Bizim için değer yargımız nedir? Ölçümüz nedir? Bu toplumun en büyük sorunlarından bir tanesi, bunları ıskalamasıdır” diye konuştu.
Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtlayan Vali Yavuz, okulda görev yapan öğretmenlerle de bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntı, talep ve önerileri dinledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.