KARBONMONOKSİT ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Gündem 09.07.2018 - 14:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2942+ kez okundu.
 

KARBONMONOKSİT ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Zararları Hakkında farkındalık yaratmak Tahıl pazarı mevkiinde açmış olduğumuz stantta 66 kişiye CO ölçümü yapıldı.

Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Zararları Hakkında farkındalık yaratmak Tahıl pazarı mevkiinde açmış olduğumuz stantta 66 kişiye  CO ölçümü yapıldı. Ayrıca vatandaşlara konu ile ilgili broşür dağıtıldı.Yapılan bu ölçüm akciğerlerin ne kadar etkilendiğini gösteren bir testtir. Sigaranın etkilerini ve zararlarını göstermektedir. Yapılan teste göre nefeslerinde bulunan karbon monoksit miktarı 1-6 ppm birim arasında olanlar sigara kullanmayanlar kategorisine girerken, 7- 10 ppm arasında olanlar pasif içici, 11-20 ppm az içici 21-39> ppm olanlar yoğun içici nikotin bağımlısı kategorisine girmektedir. Gelen vatandaşlarımıza Ordu devlet hastanemiz ve Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizde Sigara Bırakma Polikliniklerinin oluşturulduğunu ve bu polikliniklerden ücretsiz yararlanabilecekleri anlatıldı. Sigara içmeyi kestiğiniz anda kanınızdaki CO miktarı hızla düşecektir. Bir ile iki gün içerisinde hiç sigara içmeyen biriyle benzer seviyesine sahip olacaksınız. Bu, vücudunuzda daha fazla oksijenin taşınması ve kalbinizde daha az baskı demektir. Daha fazla kan dolaşımına sahip olacak ve daha enerjik olacaksınız.
Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Zararları Hakkında farkındalık yaratmak Tahıl pazarı mevkiinde açmış olduğumuz stantta 66 kişiye CO ölçümü yapıldı.

Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Zararları Hakkında farkındalık yaratmak Tahıl pazarı mevkiinde açmış olduğumuz stantta 66 kişiye  CO ölçümü yapıldı.

Ayrıca vatandaşlara konu ile ilgili broşür dağıtıldı.Yapılan bu ölçüm akciğerlerin ne kadar etkilendiğini gösteren bir testtir. Sigaranın etkilerini ve zararlarını göstermektedir. Yapılan teste göre nefeslerinde bulunan karbon monoksit miktarı 1-6 ppm birim arasında olanlar sigara kullanmayanlar kategorisine girerken, 7- 10 ppm arasında olanlar pasif içici, 11-20 ppm az içici 21-39> ppm olanlar yoğun içici nikotin bağımlısı kategorisine girmektedir. Gelen vatandaşlarımıza Ordu devlet hastanemiz ve Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizde Sigara Bırakma Polikliniklerinin oluşturulduğunu ve bu polikliniklerden ücretsiz yararlanabilecekleri anlatıldı.

Sigara içmeyi kestiğiniz anda kanınızdaki CO miktarı hızla düşecektir. Bir ile iki gün içerisinde hiç sigara içmeyen biriyle benzer seviyesine sahip olacaksınız. Bu, vücudunuzda daha fazla oksijenin taşınması ve kalbinizde daha az baskı demektir. Daha fazla kan dolaşımına sahip olacak ve daha enerjik olacaksınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.