KAR KALINLIĞI 2 METREYE YAKLAŞTI

Gündem 25.01.2022 - 00:32, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2768+ kez okundu.
 

KAR KALINLIĞI 2 METREYE YAKLAŞTI

Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde yoğun kar yağışı etkili olurken bazı ilçelerdeki kar kalınlığı bir metre 70 santime ulaştı.

Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde yoğun kar yağışı etkili olurken bazı ilçelerdeki kar kalınlığı bir metre 70 santime ulaştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, yolların açık tutulabilmesi için büyük iş makinelerini kar yağışının yüksek olduğu ilçelere yönlendirdi. Dün akşam saatlerinden itibaren ulaşıma kapanan 348 mahalle ve grup yolu ulaşıma açıldı. Yurdun birçok noktasında etkili olan kar yağışları Ordu’da da etkili olmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışlarının ardından Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. Kar yüksekliği Akkuş ilçesinde bir metre 70 santim, Çaybaşı ilçesinde 1 metre 10 santim, İkizce, Korgan ve Kabadüz ilçelerinde ise 90 santime ulaştı. 19 ilçeyi etkisi altına alan kar yağışları sonrası ortalama kar kalınlığı 66 santim olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan kar yağışları sonrası, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 464 araç ve iş makinesi 533 personelle 7/24 sahada çalışmalarını sürdürdü. KAR YAĞIŞI VE YOĞUN TİPİ ETKİLİ OLUYOR Kar yağışının gerçekleştiği mahalle ve grup yollarına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, ulaşıma kapanan 348 mahalle ve grup yolunun tamamını ulaşıma açtı. Ekiplerin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollara müdahalesi sürerken hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. 75 HASTA HASTANELERE ULAŞTIRILDI Dün akşam saatlerinden itibaren yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında, Akkuş ilçesinde 9 hasta, 3 cenaze ve 5 diyaliz hastası, Aybastı ilçesinde 15 hasta, Çamaş ilçesinde 1 cenaze, Çatalpınar ilçesinde 8 hasta, Çaybaşı ilçesinde 1 hasta, Fatsa ilçesinde 5 hasta ve 2 cenaze, Gölköy ilçesinde 2 hasta ve 3 cenaze, Gürgentepe ilçesinde 4 hasta ve 1 cenaze, Korgan ilçesinde 7 hasta ve 1 cenaze, Kumru ilçesinde 7 hasta ve 1 cenaze, Perşembe ilçesinde 3 hasta, Ulubey ilçesinde 3 hasta ve 1 cenaze ile Ünye ilçesinde 6 hastanın bulunduğu mahalle ve grup yollarına müdahale edildi. Vatandaşların kar lastiği ve zincir olmayan araçlarla trafiğe çıkmaması istenirken karla mücadele talepleri için 444 10 52 Çağrı Merkezini ve ALO 153'ü 7/24 arayabilecekleri bildirildi.
Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde yoğun kar yağışı etkili olurken bazı ilçelerdeki kar kalınlığı bir metre 70 santime ulaştı.

Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde yoğun kar yağışı etkili olurken bazı ilçelerdeki kar kalınlığı bir metre 70 santime ulaştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, yolların açık tutulabilmesi için büyük iş makinelerini kar yağışının yüksek olduğu ilçelere yönlendirdi. Dün akşam saatlerinden itibaren ulaşıma kapanan 348 mahalle ve grup yolu ulaşıma açıldı.

Yurdun birçok noktasında etkili olan kar yağışları Ordu’da da etkili olmaya devam ediyor. Yoğun kar yağışlarının ardından Ordu’nun yüksek rakımlı bölgelerinde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. Kar yüksekliği Akkuş ilçesinde bir metre 70 santim, Çaybaşı ilçesinde 1 metre 10 santim, İkizce, Korgan ve Kabadüz ilçelerinde ise 90 santime ulaştı. 19 ilçeyi etkisi altına alan kar yağışları sonrası ortalama kar kalınlığı 66 santim olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan kar yağışları sonrası, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 464 araç ve iş makinesi 533 personelle 7/24 sahada çalışmalarını sürdürdü.

KAR YAĞIŞI VE YOĞUN TİPİ ETKİLİ OLUYOR

Kar yağışının gerçekleştiği mahalle ve grup yollarına müdahale eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, ulaşıma kapanan 348 mahalle ve grup yolunun tamamını ulaşıma açtı. Ekiplerin yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollara müdahalesi sürerken hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasıyla birlikte oluşması muhtemel buzlanmalara karşı da tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

75 HASTA HASTANELERE ULAŞTIRILDI

Dün akşam saatlerinden itibaren yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında, Akkuş ilçesinde 9 hasta, 3 cenaze ve 5 diyaliz hastası, Aybastı ilçesinde 15 hasta, Çamaş ilçesinde 1 cenaze, Çatalpınar ilçesinde 8 hasta, Çaybaşı ilçesinde 1 hasta, Fatsa ilçesinde 5 hasta ve 2 cenaze, Gölköy ilçesinde 2 hasta ve 3 cenaze, Gürgentepe ilçesinde 4 hasta ve 1 cenaze, Korgan ilçesinde 7 hasta ve 1 cenaze, Kumru ilçesinde 7 hasta ve 1 cenaze, Perşembe ilçesinde 3 hasta, Ulubey ilçesinde 3 hasta ve 1 cenaze ile Ünye ilçesinde 6 hastanın bulunduğu mahalle ve grup yollarına müdahale edildi.

Vatandaşların kar lastiği ve zincir olmayan araçlarla trafiğe çıkmaması istenirken karla mücadele talepleri için 444 10 52 Çağrı Merkezini ve ALO 153'ü 7/24 arayabilecekleri bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.