KANSERİ YENDİ

Gündem 12.04.2019 - 16:14, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 4210+ kez okundu.
 

KANSERİ YENDİ

Yapılan tetkikler sonucunda geniz kanseri olduğu tespit edildi. 68 yaşındaki Mükerrem Çelebi erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

Yapılan tetkikler sonucunda geniz kanseri olduğu tespit edildi. 68 yaşındaki Mükerrem Çelebi erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu. Ordu’da yaşayan 68 yaşındaki Mükerrem Çelebi, 1 aydır geniz akıntısı ve boğaz ağrısı şikayeti çekiyordu. Rahatsızlığı geçmeyince, Medical Park Ordu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’a başvurdu. Dr. Yılmaz, yaptığı değerlendirme sonucunda hastanın genzinden numune alarak incelenmesine karar verdi. Yapılan inceleme sonrasında Mükerrem Çelebi’nin geniz kanseri (nazofareks) olduğu ortaya çıktı. Hasta, kısa bir tedavi sürecinin ardından erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu. BELİRTİLERE DİKKAT EDİN! Geniz kanserinin erken teşhisle büyük oranda tedavi edilebildiğini söyleyen KBB Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz; “Geniz kanseri; geniz akıntısı, boyunda şişlik, kulakta işitme kaybı gibi bulgularla kendini belli edebiliyor ve çok basit bir KBB muayenesi ile teşhis edilebiliyor. 2 haftadan uzun süren bu tarz şikayetleri olanların, mutlaka bir KBB uzmanına muayene olmaları gerekiyor. Geç kalınmış her vaka tedavinin iyi sonuçlanmasına engel oluyor” dedi. ‘BURNUMA SU KAÇTI SANMIŞTIM’ Kanser olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadığını söyleyen Mükerrem Çelebi şunları anlattı: “1 aydır geniz akıntısı ve boğazımda ağrı hissediyordum. Abdest alırken burnumdan su çektiğim için onun etkisi olduğunu düşündüm. Geçmeyince çok sevdiğimiz ailemizin doktoru olan Medical Park Ordu Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’a başvurdum. Doktor bey; ilk muayene ve inceleme sonrası, basit ve ağrısız bir şekilde genzimden parça alması gerektiğini söyledi ve aynı gün işlemi yaptı. Sonuç geniz kanseri çıktı. Çok üzüldüm fakat doktorum erken teşhis edildiğimi, hastalığın tedavisi olduğunu söyleyerek beni rahatlattı. Ahmet Bey’e çok güveniyordum ve beni yanıltmadı. Sonunda kısa bir tedavi sürecim oldu. Şimdi vücudumda kanserden iz yok. Kontrollerim devam ediyor. Kendimi ikinci kez doğmuş gibi hissediyorum.”  
Yapılan tetkikler sonucunda geniz kanseri olduğu tespit edildi. 68 yaşındaki Mükerrem Çelebi erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

Yapılan tetkikler sonucunda geniz kanseri olduğu tespit edildi. 68 yaşındaki Mükerrem Çelebi erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

Ordu’da yaşayan 68 yaşındaki Mükerrem Çelebi, 1 aydır geniz akıntısı ve boğaz ağrısı şikayeti çekiyordu. Rahatsızlığı geçmeyince, Medical Park Ordu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’a başvurdu. Dr. Yılmaz, yaptığı değerlendirme sonucunda hastanın genzinden numune alarak incelenmesine karar verdi. Yapılan inceleme sonrasında Mükerrem Çelebi’nin geniz kanseri (nazofareks) olduğu ortaya çıktı. Hasta, kısa bir tedavi sürecinin ardından erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

BELİRTİLERE DİKKAT EDİN!

Geniz kanserinin erken teşhisle büyük oranda tedavi edilebildiğini söyleyen KBB Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz; “Geniz kanseri; geniz akıntısı, boyunda şişlik, kulakta işitme kaybı gibi bulgularla kendini belli edebiliyor ve çok basit bir KBB muayenesi ile teşhis edilebiliyor. 2 haftadan uzun süren bu tarz şikayetleri olanların, mutlaka bir KBB uzmanına muayene olmaları gerekiyor. Geç kalınmış her vaka tedavinin iyi sonuçlanmasına engel oluyor” dedi.

‘BURNUMA SU KAÇTI SANMIŞTIM’

Kanser olduğunu öğrenince büyük bir şok yaşadığını söyleyen Mükerrem Çelebi şunları anlattı: “1 aydır geniz akıntısı ve boğazımda ağrı hissediyordum. Abdest alırken burnumdan su çektiğim için onun etkisi olduğunu düşündüm. Geçmeyince çok sevdiğimiz ailemizin doktoru olan Medical Park Ordu Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Ahmet Yılmaz’a başvurdum. Doktor bey; ilk muayene ve inceleme sonrası, basit ve ağrısız bir şekilde genzimden parça alması gerektiğini söyledi ve aynı gün işlemi yaptı. Sonuç geniz kanseri çıktı. Çok üzüldüm fakat doktorum erken teşhis edildiğimi, hastalığın tedavisi olduğunu söyleyerek beni rahatlattı. Ahmet Bey’e çok güveniyordum ve beni yanıltmadı. Sonunda kısa bir tedavi sürecim oldu. Şimdi vücudumda kanserden iz yok. Kontrollerim devam ediyor. Kendimi ikinci kez doğmuş gibi hissediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.