KANSERDEN DEĞİL GEÇ KALMAKTAN KORK!

Sağlık 25.10.2017 - 14:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2501+ kez okundu.
 

KANSERDEN DEĞİL GEÇ KALMAKTAN KORK!

Ordu Novada AVM ‘de “1 – 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle “Meme Kanseri Farkındalık” etkinliği düzenlendi.

Ordu Novada AVM ‘de  “1 – 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle “Meme Kanseri Farkındalık” etkinliği düzenlendi. Medical Park Ordu Hastanesi tarafından, Ordu Novada AVM ‘deki organizasyonda meme kanserinde erken teşhisin önemi vurgulandı. Medical Park Ordu Hastanesi yönetimi ve personelinin katıldığı etkinlikte; AVM ‘nin birinci katına kurulan stantta hastane personeli sepette portakal ve broşür dağıtarak, meme kanserinde erken teşhisin önemini AVM ziyaretçilerine anlattı. Ayrıca Novada AVM ‘deki etkinlikte 30 kişilik hastane personeli meme kanserine dikkat çekmek amacıyla gönüllü olarak dans gösterisi yaptı. Hastane personelinin sergilediği gösteriyi AVM ziyaretçileri ilgiyle izledi. Novada Alışveriş Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Halil İbrahim Çalış, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ulvi Güney, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas, Prof. Dr. Polat Dursun, Doç. Dr. Murat Naki, Jin. Onk. Dr. Haluk Dervişoğlu, , Medical Park Ordu Hastanesi Pazarlama ve İletişim Müdürü Özlem Öztürk, Pazarlama Sorumlusu Gökhan Öndeş, Anlaşmalı Kurumlar Uzmanı M. Seda Altıntaş Ekici, ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Erken teşhis hayat kurtarır” Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Halil İbrahim Çalış, “Bilindiğiniz üzere, Ekim Ayı Dünya Sağlık Örgütü Tarafından “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlendi. Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse yüzde 96 ’ya kadar varan oranlarda, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı eğitim ve taramalarla değerlendirmektedir. Bizlerde Medical Park Ordu Ailesi olarak ‘Kanserden Değil Geç Kalmaktan Kork’ sloganıyla yola çıkarak güzel bir etkinlik planladık. Ordulu hemşerilerimizi; bu farkındalık projesi sayesinde, meme kanserinde erken tanının ne kadar önemli olduğunu dikkat çekmek bizler için son derece önemlidir. Unutmayalım ki, erken teşhis hayat kurtarır.” dedi. “En sık görülen kanser türü” Erken teşhisinin önemine dikkat çeken Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas, “Meme kanseri ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinde meme kanseri görülme riski vardır. Erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün plan bir kanser türüdür. Bu tehdidin azaltılmasında adımlardan biri de risk gruplarının belirlenmesi ve tarama programlarının yaygınlaştırılması ile mümkündür.2004 yılından beri kadınların meme kanserinin erken teşhisinin önemini ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla ekim ayı tüm dünyada ve ülkemizde meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık  ayı olarak belirlenmiştir.” şeklinde konuştu.  
Ordu Novada AVM ‘de “1 – 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle “Meme Kanseri Farkındalık” etkinliği düzenlendi.

Ordu Novada AVM ‘de  “1 – 31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle “Meme Kanseri Farkındalık” etkinliği düzenlendi.

Medical Park Ordu Hastanesi tarafından, Ordu Novada AVM ‘deki organizasyonda meme kanserinde erken teşhisin önemi vurgulandı. Medical Park Ordu Hastanesi yönetimi ve personelinin katıldığı etkinlikte; AVM ‘nin birinci katına kurulan stantta hastane personeli sepette portakal ve broşür dağıtarak, meme kanserinde erken teşhisin önemini AVM ziyaretçilerine anlattı. Ayrıca Novada AVM ‘deki etkinlikte 30 kişilik hastane personeli meme kanserine dikkat çekmek amacıyla gönüllü olarak dans gösterisi yaptı. Hastane personelinin sergilediği gösteriyi AVM ziyaretçileri ilgiyle izledi.

Novada Alışveriş Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Halil İbrahim Çalış, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ulvi Güney, Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas, Prof. Dr. Polat Dursun, Doç. Dr. Murat Naki, Jin. Onk. Dr. Haluk Dervişoğlu, , Medical Park Ordu Hastanesi Pazarlama ve İletişim Müdürü Özlem Öztürk, Pazarlama Sorumlusu Gökhan Öndeş, Anlaşmalı Kurumlar Uzmanı M. Seda Altıntaş Ekici, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Erken teşhis hayat kurtarır”

Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Halil İbrahim Çalış, “Bilindiğiniz üzere, Ekim Ayı Dünya Sağlık Örgütü Tarafından “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” olarak belirlendi. Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse yüzde 96 ’ya kadar varan oranlarda, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı eğitim ve taramalarla değerlendirmektedir. Bizlerde Medical Park Ordu Ailesi olarak ‘Kanserden Değil Geç Kalmaktan Kork’ sloganıyla yola çıkarak güzel bir etkinlik planladık. Ordulu hemşerilerimizi; bu farkındalık projesi sayesinde, meme kanserinde erken tanının ne kadar önemli olduğunu dikkat çekmek bizler için son derece önemlidir. Unutmayalım ki, erken teşhis hayat kurtarır.” dedi.

“En sık görülen kanser türü”

Erken teşhisinin önemine dikkat çeken Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Macit Arvas, “Meme kanseri ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinde meme kanseri görülme riski vardır. Erken teşhis edildiğinde tedavisi mümkün plan bir kanser türüdür. Bu tehdidin azaltılmasında adımlardan biri de risk gruplarının belirlenmesi ve tarama programlarının yaygınlaştırılması ile mümkündür.2004 yılından beri kadınların meme kanserinin erken teşhisinin önemini ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla ekim ayı tüm dünyada ve ülkemizde meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık  ayı olarak belirlenmiştir.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.