KALBiNDEN 10 CM TÜMÖR ÇIKARTILDI!

Sağlık 17.08.2018 - 17:50, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3901+ kez okundu.
 

KALBiNDEN 10 CM TÜMÖR ÇIKARTILDI!

Mide ağrısı şikayetiyle doktora giden Arife Seçen’ in muayenesinde ağrılarının kalbinde yer alan 10 cm’lik tümör sebebiyle olduğu tespit edildi.

Mide ağrısı şikayetiyle doktora giden Arife Seçen’ in muayenesinde ağrılarının kalbinde yer alan 10 cm’lik tümör sebebiyle olduğu tespit edildi. Geç kalınması halinde hastada hayati tehlike riskinin çok yüksek olması sebebiyle hemen ameliyata alınan hastanın kalbindeki tümör, 4 saat süren ameliyat ile alındı. Yediği Yemek Dokundu Sandı Ordunun Kumru ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesinde yaşayan 60 yaşındaki Arife Seçen’in, akşam yemeği sonrası midesinde başlayan ağrının yediği yemeğin dokunması sebebiyle olduğunu zannederek yaşadığı yerin yakınındaki hastanenin acil servisine başvurdu. Burada yapılan serum tedavisi sonrasında tekrar evine geri döndü. Mide ağrısında bir azalma olmayınca sabah Fatsa’da Özel bir hastaneye başvurdu. Burada 3 gün boyunca yatarak tedavi gördü. Yapılan tahlillerin sonucunda Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Tahir Ulusoy’a yönlendirildi. Burada yapılan EKO sonucunda kalbinde tümör olduğu saptandı. Derhal KVC Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener ile görüşülerek ameliyata alınan hastanın 4 saat süren ameliyat sonrasında kalbindeki tümör çıkarıldı ve sağlığına kavuştu. Çok Nadir Görülen Bir Hastalık Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren KVC Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener şunları kaydetti; “Kalp tümörleri oldukça nadir görülür ve sadece rutin muayene sırasında saptanır ve bu hastamız için de böyle gerçekleşti. Kardiyoloji doktorumuz Tahir Ulusoy tarafından muayene esnasında yapılan EKO incelemesi sonucunda kalbinin sol kulakçığında tümör olduğu saptandı ve yapılan ilave tetkikler sonrasında tümörün ameliyat ile çıkarılması kararı verildi. Ameliyat sırasında kalbi açtığımızda tümörün sol kulakçığı tamamen doldurduğunu gördük. Büyük bir özen ve dikkatle kalbe zarar vermeden tümörü oradan çıkarttık. Hastamız şuan gayet sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Hastamız böylesine nadir görülen bir hastalığından büyük şehirlere gitmesine gerek kalmadan evine çok yakın tam donanımlı ekip ve hastaneye kolaylıkla ulaşarak kurtuldu, bizler de kendisine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ” dedi.  
Mide ağrısı şikayetiyle doktora giden Arife Seçen’ in muayenesinde ağrılarının kalbinde yer alan 10 cm’lik tümör sebebiyle olduğu tespit edildi.
Mide ağrısı şikayetiyle doktora giden Arife Seçen’ in muayenesinde ağrılarının kalbinde yer alan 10 cm’lik tümör sebebiyle olduğu tespit edildi. Geç kalınması halinde hastada hayati tehlike riskinin çok yüksek olması sebebiyle hemen ameliyata alınan hastanın kalbindeki tümör, 4 saat süren ameliyat ile alındı.
Yediği Yemek Dokundu Sandı
Ordunun Kumru ilçesine bağlı Yaylacık Mahallesinde yaşayan 60 yaşındaki Arife Seçen’in, akşam yemeği sonrası midesinde başlayan ağrının yediği yemeğin dokunması sebebiyle olduğunu zannederek yaşadığı yerin yakınındaki hastanenin acil servisine başvurdu. Burada yapılan serum tedavisi sonrasında tekrar evine geri döndü. Mide ağrısında bir azalma olmayınca sabah Fatsa’da Özel bir hastaneye başvurdu. Burada 3 gün boyunca yatarak tedavi gördü. Yapılan tahlillerin sonucunda Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Tahir Ulusoy’a yönlendirildi. Burada yapılan EKO sonucunda kalbinde tümör olduğu saptandı. Derhal KVC Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener ile görüşülerek ameliyata alınan hastanın 4 saat süren ameliyat sonrasında kalbindeki tümör çıkarıldı ve sağlığına kavuştu.
Çok Nadir Görülen Bir Hastalık
Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren KVC Uzmanı Doç. Dr. Ali Ümit Yener şunları kaydetti; “Kalp tümörleri oldukça nadir görülür ve sadece rutin muayene sırasında saptanır ve bu hastamız için de böyle gerçekleşti. Kardiyoloji doktorumuz Tahir Ulusoy tarafından muayene esnasında yapılan EKO incelemesi sonucunda kalbinin sol kulakçığında tümör olduğu saptandı ve yapılan ilave tetkikler sonrasında tümörün ameliyat ile çıkarılması kararı verildi. Ameliyat sırasında kalbi açtığımızda tümörün sol kulakçığı tamamen doldurduğunu gördük. Büyük bir özen ve dikkatle kalbe zarar vermeden tümörü oradan çıkarttık. Hastamız şuan gayet sağlıklı bir şekilde hayatına devam ediyor. Hastamız böylesine nadir görülen bir hastalığından büyük şehirlere gitmesine gerek kalmadan evine çok yakın tam donanımlı ekip ve hastaneye kolaylıkla ulaşarak kurtuldu, bizler de kendisine yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ” dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.