KIŞ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gündem 07.11.2018 - 12:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2090+ kez okundu.
 

KIŞ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kış mevsiminde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kış mevsiminde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.  İçişleri Bakanlığı’nın 30.10.2018 tarih ve 9578 sayılı genel emirleri doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda; kış mevsim koşulları ve trafik güvenliğine yönelik muhtemel olumsuzluklar da dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik kurumlarca yapılacak çalışmalar belirlendi.  Kış mevsimi dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarının alacağı tedbirleri belirlemeye yönelik toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, İçişleri Bakanlığımızın genelgesi kapsamında özellikle kış mevsiminin yaklaşması vesilesiyle alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi, işbirliğinin ve koordinasyonun sağlanması bakımından bu toplantının yapılmasını uygun gördük. Bu toplantı vesilesiyle başta karayollarımız, ilçe belediyelerimiz ve büyükşehir belediyemiz olmak üzere, kış mevsiminde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin ve ulaşım hizmetlerinin kesintiye uğramaksızın sağlanması konusundaki işbirliği konularını değerlendirmiş olacağız” dedi. Ordu’nun coğrafi zorlukları bulunduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, “Özellikle kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması bakımından da önemli olduğunu düşündüğümüz bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Özellikle, şehrimizin arka kesimlerinde yani dağlık kesimlerinde yoğun kar yağışının olduğu, buzlanma ve kayganlaştığı bu vesile ile de zaman zaman kazalara sebebiyet verdiği hepimizin malumudur. Ama geçen yıl özellikle kış mevsiminin biraz daha iyi geçtiği, yağış miktarının az olduğu ve soğukların da kısmen az olduğu bir mevsim yaşadık. Dolayısıyla da karla mücadelede geçen yıl, diğer yıllara göre daha az yapıldı. Bu da memnuniyet verici bir gelişme. İlgili kurum ve kuruluş müdürlerimiz ile beraber şu ana kadar alınmış tedbirleri, alınması gereken ilave tedbirleri hep beraber değerlendirmiş olacağız” diye konuştu. Toplantıda gerçekleştirilen sunumda; kamu kurum ve kuruluşlarının kış mevsiminden kaynaklanan olumsuz koşullarda nasıl hareket etmeleri ve neler yapmaları gerektiği hatırlatıldı.  Toplantıda, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, “Bizim devlet hukukumuzda idare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür. Bütün kurumlarımız, işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket edecek ve çalışacaklar. Alacağımız kararları ve yapacağımız çalışmaları, en kötü ve en olumsuz senaryoya göre planlamalıyız. Anlık hava şartlarını takip edip, önleyici tedbirleri mutlaka almalıyız. Özellikle kış lastiği konusunu önemsiyoruz. Bu konuda gereken kontrol ve denetimler etkin bir şekilde yerine getirilecektir. 30 bine yakın öğrencinin taşımalı sistemden faydalandığı ilimizde, öğrencilerin can güvenliği her şeyin üstünde tutulmalı ve ona göre tedbirler alınmalıdır. Olumsuz durumlar karşısında bilgi kirliliğini önlemek için de tek merkezden iletişim sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kış mevsiminde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantıda, kış mevsiminde alınması gereken tedbirler kararlaştırıldı. 

İçişleri Bakanlığı’nın 30.10.2018 tarih ve 9578 sayılı genel emirleri doğrultusunda gerçekleştirilen toplantıda; kış mevsim koşulları ve trafik güvenliğine yönelik muhtemel olumsuzluklar da dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik kurumlarca yapılacak çalışmalar belirlendi. 

Kış mevsimi dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarının alacağı tedbirleri belirlemeye yönelik toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, İçişleri Bakanlığımızın genelgesi kapsamında özellikle kış mevsiminin yaklaşması vesilesiyle alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi, işbirliğinin ve koordinasyonun sağlanması bakımından bu toplantının yapılmasını uygun gördük. Bu toplantı vesilesiyle başta karayollarımız, ilçe belediyelerimiz ve büyükşehir belediyemiz olmak üzere, kış mevsiminde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin ve ulaşım hizmetlerinin kesintiye uğramaksızın sağlanması konusundaki işbirliği konularını değerlendirmiş olacağız” dedi.

Ordu’nun coğrafi zorlukları bulunduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, “Özellikle kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması bakımından da önemli olduğunu düşündüğümüz bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Özellikle, şehrimizin arka kesimlerinde yani dağlık kesimlerinde yoğun kar yağışının olduğu, buzlanma ve kayganlaştığı bu vesile ile de zaman zaman kazalara sebebiyet verdiği hepimizin malumudur. Ama geçen yıl özellikle kış mevsiminin biraz daha iyi geçtiği, yağış miktarının az olduğu ve soğukların da kısmen az olduğu bir mevsim yaşadık. Dolayısıyla da karla mücadelede geçen yıl, diğer yıllara göre daha az yapıldı. Bu da memnuniyet verici bir gelişme. İlgili kurum ve kuruluş müdürlerimiz ile beraber şu ana kadar alınmış tedbirleri, alınması gereken ilave tedbirleri hep beraber değerlendirmiş olacağız” diye konuştu.

Toplantıda gerçekleştirilen sunumda; kamu kurum ve kuruluşlarının kış mevsiminden kaynaklanan olumsuz koşullarda nasıl hareket etmeleri ve neler yapmaları gerektiği hatırlatıldı. 

Toplantıda, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, “Bizim devlet hukukumuzda idare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür. Bütün kurumlarımız, işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket edecek ve çalışacaklar. Alacağımız kararları ve yapacağımız çalışmaları, en kötü ve en olumsuz senaryoya göre planlamalıyız. Anlık hava şartlarını takip edip, önleyici tedbirleri mutlaka almalıyız. Özellikle kış lastiği konusunu önemsiyoruz. Bu konuda gereken kontrol ve denetimler etkin bir şekilde yerine getirilecektir. 30 bine yakın öğrencinin taşımalı sistemden faydalandığı ilimizde, öğrencilerin can güvenliği her şeyin üstünde tutulmalı ve ona göre tedbirler alınmalıdır. Olumsuz durumlar karşısında bilgi kirliliğini önlemek için de tek merkezden iletişim sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.