İZMİR'DE ADLİYEYE TERÖR SALDIRISI

Asayiş 05.01.2017 - 17:34, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3478+ kez okundu.
 

İZMİR'DE ADLİYEYE TERÖR SALDIRISI

İzmir'de adliye yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın bombalı araç saldırısıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

İzmir Bayraklı'da adliye binası yakınlarında patlama oldu. 16:10 civarında yaşanan patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiği öğrenilirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın İzmir Adliyesi C kapısında iki araçta patlama meydana geldiği belirtildi.  2 ŞEHİT, 7 YARALI İzmir Adliyesindeki bombalı araç saldırısında 1 polis memuruyla 1 mübaşirin şehit olduğu bildirilirken, aralarında polis memurlarının da bulunduğu 7 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı. KAN STOKLARI YETERLİ Kızılay İzmir Bölge Müdürü Gökay Gök, yeterli kan stoklarının bulunduğu söyledi. İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ İki teröristin açılan ateş sonrası etkisiz hale getirildiği öğrenildi. SİYAH MONTLU, BEYAZ BERELİ TERÖRİST Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı.  ŞÜPHELİ BİR PAKET DE VAR Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi. OPERASYON BAŞLATILDI Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. İzmir Adliyesi'ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. PATLAMANIN ARDINDAN ÇATIŞMA YAŞANDI Patlamanın ardından çatışma yaşandı. TRAFİK AKIŞI KESİLDİ Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti.  YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiği bildirildi. RTÜK'ten yapılan açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın kısıtlaması getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada, bu hüküm çerçevesinde bugün İzmir'de meydana gelen patlamaya yönelik olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın kısıtlaması getirildiği ifade edildi. Geçici yayın kısıtlamasının, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcıların haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsadığı kaydedildi.
İzmir'de adliye yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın bombalı araç saldırısıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

İzmir Bayraklı'da adliye binası yakınlarında patlama oldu.

16:10 civarında yaşanan patlamanın bombalı araçla gerçekleştirildiği öğrenilirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Patlamanın İzmir Adliyesi C kapısında iki araçta patlama meydana geldiği belirtildi. 

2 ŞEHİT, 7 YARALI

İzmir Adliyesindeki bombalı araç saldırısında 1 polis memuruyla 1 mübaşirin şehit olduğu bildirilirken, aralarında polis memurlarının da bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırıldı.

KAN STOKLARI YETERLİ

Kızılay İzmir Bölge Müdürü Gökay Gök, yeterli kan stoklarının bulunduğu söyledi.

İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İki teröristin açılan ateş sonrası etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

SİYAH MONTLU, BEYAZ BERELİ TERÖRİST

Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı. 

ŞÜPHELİ BİR PAKET DE VAR

Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

İzmir Adliyesi'ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu.

PATLAMANIN ARDINDAN ÇATIŞMA YAŞANDI

Patlamanın ardından çatışma yaşandı.

TRAFİK AKIŞI KESİLDİ

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK), Başbakanlık tarafından İzmir'deki patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiği bildirildi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7. maddesinde milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda geçici yayın kısıtlaması getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, bu hüküm çerçevesinde bugün İzmir'de meydana gelen patlamaya yönelik olarak Başbakanlığın yazısı ile geçici yayın kısıtlaması getirildiği ifade edildi.

Geçici yayın kısıtlamasının, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında tüm medya hizmet sağlayıcıların haber, görüntü ve yorumlara yer vermemesini kapsadığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.