İZİNSİZ AFİŞ VE PANKARTLARA MÜDAHALE

Gündem 25.01.2022 - 19:29, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 2645+ kez okundu.
 

İZİNSİZ AFİŞ VE PANKARTLARA MÜDAHALE

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ana arterler üzerinde yönetmeliğe aykırı asılarak çevre ve görüntü kirliliğine yol açan reklam panoları, afiş ve totemleri kaldırdı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ana arterler üzerinde yönetmeliğe aykırı asılarak çevre ve görüntü kirliliğine yol açan reklam panoları, afiş ve totemleri kaldırdı. Belirlenen ilan ve reklam alanlarının dışında izinsiz olarak asılan pankart ve afişleri kaldıran Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, görüntü kirliliğini engellemek için cadde ve sokaklardaki elektrik direkleri, bahçe duvarları, otobüs durakları gibi alanlara asılan afiş ve bildirileri topladı. Şehrin muhtelif yerlerinde görüntü kirliliği oluşturan ve haksız rekabete neden olan afiş ve pankartlarla ilgili işletmelere uyarıda bulunan zabıta ekipleri uyarılara rağmen izinsiz afiş ve reklam panosu bulundurmaya devam eden 70 işletme ile ilgili Kabahatler Kanunu’nun 42’nci maddesi uyarınca cezai işlem uyguladı. 1286 İŞLETME DENETLENDİ İl genelinde denetimlerine ara vermeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 2021 yılında 19 ilçede 1.286 işletmeye görüntü kirliliğine yol açan reklam panoları, afiş ve totem konusunda uyarılara bulundu. Yapılan uyarılara riayet etmeyen 70 işletmeye ise idari işlem yapıldı. “İLAN ASILACAK NOKTALAR DAHA ÖNCE BELİRLENDİ” Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar, reklam ve afişlerin asılacağı yerlerin daha önce belirlendiğine dikkat çekerek bunların haricinde asılan tüm reklam görsellerinin kaldırılacağını belirtti. 19 ilçede yürütülen çalışmaların yıl boyunca devam edeceğini belirten Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak 19 ilçede yaptığımız denetimler her alanda devam ediyor. Bu nedenle izinsiz olarak şehrin muhtelif yerlerindeki elektrik direkleri, bahçe duvarları, otobüs durakları, çöp konteynırlarına yapıştırılan veya asılan pankart ve afişler, kirliliğe yol açtığı gibi haksız rekabete neden oluyor. Geçtiğimiz yıl 19 ilçemizde 1.286 işletmeye bu konuda uyarılarda bulunduk. Ancak yapılan uyarıya uymayan 70 işletmeye işlem yapmak durumunda kaldık. Aynı kararlılığımız bu yılda devam edecek. Vatandaşlarımızı ilan ve reklam konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyor ve belirlenen alanlar dışında ilan ve reklam asmamalarını istiyoruz” diye konuştu.​    
Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ana arterler üzerinde yönetmeliğe aykırı asılarak çevre ve görüntü kirliliğine yol açan reklam panoları, afiş ve totemleri kaldırdı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, ana arterler üzerinde yönetmeliğe aykırı asılarak çevre ve görüntü kirliliğine yol açan reklam panoları, afiş ve totemleri kaldırdı.
Belirlenen ilan ve reklam alanlarının dışında izinsiz olarak asılan pankart ve afişleri kaldıran Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, görüntü kirliliğini engellemek için cadde ve sokaklardaki elektrik direkleri, bahçe duvarları, otobüs durakları gibi alanlara asılan afiş ve bildirileri topladı. Şehrin muhtelif yerlerinde görüntü kirliliği oluşturan ve haksız rekabete neden olan afiş ve pankartlarla ilgili işletmelere uyarıda bulunan zabıta ekipleri uyarılara rağmen izinsiz afiş ve reklam panosu bulundurmaya devam eden 70 işletme ile ilgili Kabahatler Kanunu’nun 42’nci maddesi uyarınca cezai işlem uyguladı.
1286 İŞLETME DENETLENDİ
İl genelinde denetimlerine ara vermeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, 2021 yılında 19 ilçede 1.286 işletmeye görüntü kirliliğine yol açan reklam panoları, afiş ve totem konusunda uyarılara bulundu. Yapılan uyarılara riayet etmeyen 70 işletmeye ise idari işlem yapıldı.
“İLAN ASILACAK NOKTALAR DAHA ÖNCE BELİRLENDİ”
Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Cevdet Çağlar, reklam ve afişlerin asılacağı yerlerin daha önce belirlendiğine dikkat çekerek bunların haricinde asılan tüm reklam görsellerinin kaldırılacağını belirtti.
19 ilçede yürütülen çalışmaların yıl boyunca devam edeceğini belirten Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak 19 ilçede yaptığımız denetimler her alanda devam ediyor. Bu nedenle izinsiz olarak şehrin muhtelif yerlerindeki elektrik direkleri, bahçe duvarları, otobüs durakları, çöp konteynırlarına yapıştırılan veya asılan pankart ve afişler, kirliliğe yol açtığı gibi haksız rekabete neden oluyor. Geçtiğimiz yıl 19 ilçemizde 1.286 işletmeye bu konuda uyarılarda bulunduk. Ancak yapılan uyarıya uymayan 70 işletmeye işlem yapmak durumunda kaldık. Aynı kararlılığımız bu yılda devam edecek. Vatandaşlarımızı ilan ve reklam konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyor ve belirlenen alanlar dışında ilan ve reklam asmamalarını istiyoruz” diye konuştu.​

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.