İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Gündem 25.05.2018 - 13:31, Güncelleme: 15.06.2023 - 07:39 3162+ kez okundu.
 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına yönelik olarak düzenlediği iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına yönelik olarak düzenlediği iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri devam ediyor. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda eğitim düzenlendi. Eğitime farklı birimlerde görev yapan büro çalışanları katıldı. Eğitim kapsamında iş sağlığı ve güvenliği kuralları ve genel kültürü, iş sağlığı ve güvenliği ile çalışma mevzuatına ilişkin bilgiler, yasal hak ve yükümlülükler anlatıldı. Meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ekranlı araçlarla çalışma, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni konularında da bilgi verildi. Eğitim sonunda çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgilerini ölçmek üzere bir de sınav yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışanlara düzenli olarak eğitim veriliyor. Yapılan eğitimler ile iş yerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirleri öğretmek, iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturarak uygun davranışı kazandırmak amaçlanıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına yönelik olarak düzenlediği iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına yönelik olarak düzenlediği iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri devam ediyor.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda eğitim düzenlendi. Eğitime farklı birimlerde görev yapan büro çalışanları katıldı.
Eğitim kapsamında iş sağlığı ve güvenliği kuralları ve genel kültürü, iş sağlığı ve güvenliği ile çalışma mevzuatına ilişkin bilgiler, yasal hak ve yükümlülükler anlatıldı. Meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, ekranlı araçlarla çalışma, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni konularında da bilgi verildi. Eğitim sonunda çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgilerini ölçmek üzere bir de sınav yapıldı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışanlara düzenli olarak eğitim veriliyor. Yapılan eğitimler ile iş yerinde sağlıklı ve güvenli bir ortamı temin etmek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azaltmak, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek, onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ile bu risklere karşı alınması gereken tedbirleri öğretmek, iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturarak uygun davranışı kazandırmak amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ordumanset.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.